Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší sci-fi film, co jsem viděl přinejmenším v několika letech. Všechno má smysl, děj má atmosféru, příběh odpovídající spád a závěrečná půlhodina mě prostě přikovala k obrazovce. Co víc chtít. Objevila se spousta "zapomenutých" tváří ze seriálu, které hodně znamenaly, a i když tu jsou jen na skok, dotvářejí celistvost celého bránového vesmíru. A právě to propojení se vším je na tom to nejlepší... No prostě, blabla zleva, blabla zprava, okecávat se to může všelijak, ale je to jednoduše bomba. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro fanoušky dorazil. Nadchnul nostalgiky a usmířil všechny, kterým nebyli po chuti Ori a poslední dvě série. O'Neill a překvapivě široká enkláva cameo rolí od Apophise a řadu známých záporáků až po majora Davise, to je přesně ten způsob, jakým by se seriály měly naposledy loučit. Vzpomínat, hláškovat, dojímat i napínat. I kdyby bylo Continuum jen zcela zbytečným příběhem, za všechny vzpomínky to stálo. Jenže ono ničím takovým naštěstí nebylo. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už tak trochu nostalgický návrat ke kořenům (goa'uldům) s provařenou zápletkou cestování v čase určený především pro fanoušky seriálu Stargate. Tým SG-1 se jako vždy dostane do průšvihu a snaží se zachránit nejen sebe, ale především planetu Zemi před jejím zotročením goa'uldy. Náš oblíbený SG-1 se nejednou postavil proti technologické i početní převaze, a tak se dá celkem snadno odvodit, jak to asi celé dopadne. I přesto, že se na SG dívám již přes 10 let, nepovažuji se za fanatického fanouška a v roli spíše nezávislého pozorovatele bych na otázku, zda by si pomyslný konec seriálu "uzavřený" tímto filmem zasloužil lepší zpracování, odpověděl "ANO". Ale je snad Stargate: Continuum zklamáním? Rozhodně NE. Nutno však dodat, že některé díly seriálu jsou o třídu lepší. Větší rozpočet alespoň do samotného zakončení by jistě neuškodil, také CGI efekty občas působí chudším dojmem než v samotném seriálu, ale to vše filmu odpustíme a na SG-1 budem vzpomínat jen v dobrém. (7/10) ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Stargate a očekával jsem hodně, opravdu hodně. Ale i kdybych očekával málo, očekával bych více nežli jsem právě viděl. V seriálu jsem již viděl kupu lepší dílů. Kdyby byl tento film rozdělen na dvě části a umístěn v seriálu, řekl bych si - slušný průměr. Našlo se pár vtipných hlášek z úst ONeila typu - "Kde by jste v pyramidě hledali záchody?" Ale taky jsem se pobavil u některých dialogů, které měly být chápány vážně (bohužel) - např. z Tielka vypadlo něco jako - "Podle mých výpočtů jsou tady každou chvíli". Zkrátka obrovské zklamání, ještě že to nedávali v kině, byly by to vyhozené peníze. Navíc podobné díly jako tento film byly již v seriálu, takže nic nového. Jinak ta třetí hvězdička je jen za ten konec - kde do sebe vše celkem zajímavě zapadlo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)

Reklama

Reklama