Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 427)

Ainy 

všechny recenze uživatele

nene, tahle verze o středověkém šlechtici, o hrdinovi, který bohatým bral a chudým dával, není mým šálkem houbičkového čaje. Nebýt známých jmen, nepoznala bych v tomto příběhu slavnou legendu. Elfka, byť ji mám ráda, mi tady jako lady Marion třeba vůbec nesedla. Drsný gladiátor jako Hood kupodivu ano, ale škoda těch hollywoodských úprav děje. Mou srdeční záležitostí je stejnojmenný seriál s Michaelem Praedem a film s Kevinem Costnerem. Pro mě dva zcela nepřekonatelné snímky. Přesto přese všechno musím přiznat, že Scottova výprava tohoto zpracování byla fascinující. 2,5* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $105,487,148Tržby Celosvetovo $322,459,006Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,355,625 //počet predaných kusov 759,402 Tržby za predaj DVD v USA $47,492,514 //počet predaných kusov 2,156,052║ __Fantázia!!!__ Legenda v novom filmovom šate! Tento film najlepšie vystihne slovo "Batman Začína", áno, Ridley Scott si natočil svojho Robin Hood Začína a absolútne ignoruje väčšinu zaužívaných dejových postupností či vykreslenia charakterov u tohto legendárneho zbojníckeho mýtusu. Dej nemá po celý čas najmenšie zaváhanie, stále má čo ponúkať, akciu, konšpirácie, jemný nádych romantiky, uvoľnenosť a zábavnosť scén,.. hlavne zaujmú nové pohľady na túto legendu, samozrejme kto by si chcel z toho čo Scott spolu zo scenáristom Brianom Helgelandom uvarili robiť vážnejšiu výpoveď o tejto legende robí chybu, lebo aj keď stavajú na úplne nových základoch, stále to ma až neskutočné blízko práve ku Costnerovmu Kráľovi zbojníkov, natož aby sa to bralo ako presná historická výpoveď. Rovnako tak sa film nedá porovnávať s predošlou Scottov tvorbou, dej je z úplne iného súdka, samozrejme že nechýba vyčačkaný vizuál ako u všetkých majstrových filmoch. Herecký ambasábel sa predstavil v tom najlepšom svetle, nikto neostal svojej povesti nič dlžný. A ešte tie súboje, dobývanie hradov, drevených pevností, vyloďovanie na pláži, lukostreľba, no, všetko spracované v prvotriednej úrovni, ja som si teda prišiel na svoje. Jediná možná výtka je smerom k hudbe, ktorá by mala byť určite výraznejšia. /videl v kine: 100%/ + predĺžená verzia ešte o niečo viac scelistvuje dej, fakt skvelý film ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moře dolarů utopené ve zbytečném, sterilním a nezáživném filmu. Scott má řemeslo stále pevně v ruce, no co je mu to platné, když točí podle scénáristické obludnosti, která nedopřeje náležitě se projevit ani krásné Cate Blanchet, či charismatickému Strongovi. Zkrátka dvě a půl hodiny odkládaného spánku a nahořklých vzpomínek na nerealizovaný Nottingham. Ridley, vrhni se na ty Alieny a tentokrát mě potěš, prosím. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ridley a jeho scénáristé překroutili historii, fajn. A komu to vadí? Díváme se na LEGENDU o Robinu Hoodovi (a to vlastně ještě spíš na tu část, která celému známému příběhu vlastně předchází), je to pohádka pro dospělé, tak koho zajímá, že se to neřídí podle toho, co nás učili v dějepisu? Zvlášť když se ten film ani jako historický netváří ani to o sobě nikde netvrdí. Takže jediné, co mě zajímá, je jakým je výpravným středověkým velkofilmem - a v tom je pro mě jednoduše jedinečným. Budu se zase opakovat, ale nikdo dnes neumí natáčet takhle krásně syrové historické podívané jako Ridley Scott, navíc když si ke spolupráci přizve Russela Crowa a Cate Blanchett. Po mnohými nepochopeném "Království nebeském" přichází ještě zatracovanější "Robin Hood", který mnohým pošlapal jejich oblíbenou legendu, ale v mých očích jde o její nejlepší zpracování právě díky tomu, jak je jiné. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako som čakal. Robinovi Hoodovi vlastne ako správnemu eposu nechýba naozaj nič, mierne výčitky adresujem len trochu zmrštenej histórii ale toto pre mňa samo o sebe v hodnotení kvality nie je rozhodujúce. Aj keď je totiž záverečná bitka silnou utópiou, Scottova verzia sa netvári ako historicky presný film. Chce byť len realistickejšou legendou o najslávnejšom anglickom zbojníkovi, čomu zodpovedá aj občasný náznak naivity či odľahčujúci humor. Ani zostrihávanie nie je až tak cítiť a Rusell Crowe sa do hlavnej roly hodí ďaleko viac ako to vyznievalo z trailerov. Jedinou skutočne zásadnou chybou filmu je vlastne jeho názov, pretože nová verzia je iba prequelom a s legendou takou ako ju poznáme, nemá spoločné takmer nič. Odpísať ju len kvôli tomu ale nie je úplne správne, iný pohľad na udalosti je podľa mňa vítaným kladom opodstatňujúci vznik tohoto filmu. Nehovoriac o tom, že Ridley Scott i na staré kolená dokáže vykúzliť pôsobivú atmosféru a nejednu opulentnú scénu, čím dokazuje, že do starého železa stále nepatrí. Našťastie. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Původně se uvažovalo nad tím, že Russell Crowe ztvární nejen Robina Hooda, ale i jeho nemesis, šerifa z Notinghamu. Nakonec z toho ale sešlo. (Kaori)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama