Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po Americkém gangsterovi se tu opět objevila solidní kriminálka, která sice na výše zmíněného staršího bratříčka kvalitativně nemá, ale i tak se jedná o poctivě odvedený kus filmařiny. The Bank Job je klasický krimi thriller pojednávající o jedné bankovní loupeži, lupu, ve kterém nejde jen o peníze, ale i o fotografie, jejichž zveřejnění by mělo za následek vyprázdnění některých křesel ve vysokých politických kruzích. Dovolím si ještě připomenout, že je příběh založený na skutečných událostech, nečekejte ale prachobyčejnou rekonstrukci událostí, tvůrci se nezdržují žádným velkým politikařením a místo toho natočili prakticky klasický heist-movie v první půli, který se po provedení loupeže změní v kriminální thriller ne nepodobný francouzským kriminálkám 70. let (například Tři muži na zabití s Alainem Delonem), čemuž výrazně napomáhá perfektní atmosféra a vůbec celková "sedmdesátková" stylizace. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jde zkrátka o to, že někteří lidé náleží do smečky perverzních a nevěrných úchylů, a když taková skutečnost vyplave na hladinu, udělají vše proto, aby jí potopili zpět na dno. A to si pak Jason Statham se svojí bandou kumpánů nemůže ani vykrást banku a lup si v klidu užít. Co k filmu napsat nebo dodat?? Svižné a elegantně ukrojené masové sousto, které při prvním kontaktu s jazykovými chuťovými pohárky lahodí, lehce se rozmělní, snadno se polkne, ale až v žaludku trochu zazlobí, protože bylo orestované příliš zprudka, a tudíž vevnitř nedodělané. Film jakoby se snažil vše rychle odvyprávět, ale neví přesně, na co nebo koho se soustředit. Škoda, že se nevěnoval z větší části hlavním postavám Terryho gangu. Pro mě je to však jediné vada na kráse. Statham se do těchto rolí skvěle hodí, nakonec své pěsti i orazítkuje do tváří pronásledovatelů, takže spokojenost. Ještě vlastně jedna věc, která mi možná unikla: všichni truchlí nad ztrátou jednoho z nich, ale co ti dva další?? 42 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal az Statham někoho zmlátí (jak to u něj bývá dobrým zvykem) a byl jsem nadšený. Ne jednoho, ale zmlátil hned 2 důchodce o holi co se mu postavili. Teda to byla ta nejkomičtější (neúmyslně) akční scéna s tímto bojovým hrdinou, jakou jsem kdy viděl. Zbytek filmu průměrná loupežničina, kdy hlavní hrdina vystupuje jako plešatý mrňous. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V Bontonlandu bylo DVD za 119, - kč, říkám si je tam Statham, pojď Pavle do toho. A vyšlo to. Skvělý. Na začátku se Stathamova partička napakuje o slušnej balík.Nelegální cestou získal tenhle rok víc snad jen Pavel Bém a jeho magistrát díky OpenCard, ale Bémova parta to je extra třída proti který by Arsene Lupin vypadal jak amatér z mateřský školky. Ale zpátky od realný křivárny k tý filmový, radši. Celá tahle lévá má své "jenže" a ne jedno "jenže". V celý akci je namočen ženský element a tak je jasný, že se na 100% něco vysere a tady po tý čorce, začne najednou na hlavičku páně Stathama lítat jedna vysírka za druhou, ale chlapec je frajer a tak je na co se koukat. jen škoda, že Jasoník se nám tam moc nerve, protože on je fakt kvalitní ranař. Je to takový ten typický posexový film. Prostě došukáte a nevíte co by. Přesně v tu chvíli příchází čas pro tenhle film. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Asi v první půl hodinovce jsem si říkal, že mě čeká mučednický film. Začátek o ničem, vůbec mě to nebralo, ale po vykradení banky film chytne správný náboj a je zde promotaný řetězec mnoha událostí se stoupajícím drivem a najednou události z první půl hodinky začali dávat smysl. Po závěru jsem si řekl paráda, nebýt vyčerpávajícího začátku, tak by film na mě udělal větší dojem, ale i přes tento velký nedostatek Roger Donaldson, herci a scénář dokázali film vytáhnout nad průměr, mé hodnocení 3,5 hvězdičky... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)

Reklama

Reklama