Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

EIa

všechny recenze uživatele

Útěk z lavinového údolí: Je to vždycky šok, když vidím něco s českým dabingem, i když tady to trochu zachraňovalo, že pod tím nechali běžet anglický originál. Příběh silný, ale šel by zfilmovat líp, byly tam zbytečně dlouhé pasáže o ničem, které zbytečně braly čas jiným. Například bych snesla delší vyprávění o tom, jak se sakra dostali z té trhliny, když měl jeden z nich zlomenou kyčel, a tomu tam bylo daných zhruba třicet vteřin. Se smyslem pro černý humor jsem se zachechtala piknikujícímu páru, to vážně nasedne žena v osmém měsíci do letadla s chlapíkem, který neumí přistát? Protože k tomu ztroskotání tam nebyl vůbec žádný důvod, s řídkým vzduchem museli počítat... No jako nezaujalo, hned to vyšumí, ale bylo to dostatečně krátké, aby se to dalo bezbolestně dokoukat. Dvě hvězdičky patřičnému dílu, celý seriál kvůli neznalosti jiných dílů hodnotit nebudu. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Každý příběh je jiný, ale jedno mají společné. Když na to přijde (a je jedno, zda je to džungle, širé moře, lavina, nekonečná pustina a jiné překážky...) člověk vydrží téměř vše. Díky obrovské touze žít. Zatnout zuby a jít dál. Vydrápat se, přeplavat, plazit se, prostě to nevzdat. Kromě zahraného příběhu je hezké i autentické vyprávění těch, co to skutečně prožili. ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen jeden díl, kdy se vydá otec s dcerou v austrálii hlouběji do vnitrozemí, aby našli jezírko a chytili ryby. Po cestě si otec dokazuje něco co nezvládne, píchne 3x gumu a nakonec jedou na vypuštěné gumy a veškerou vodu dolejvá do motoru, který stejnak pak začne hořet a oni se ocitnou jen s plachtou, pár konzerv na poušti. Na jednu stranu dobře ukázané, na druhou prostě lidská demence si něco dokazovat, co není možné zvládnout! ()

sator 

všechny recenze uživatele

1. díl: Zázrak v bouři 5* 2. díl: 3. díl: 4. díl: 5. díl: 6. díl: 7. díl: 8. díl: 9. díl: 10. díl: 11. díl: 12. díl: 13. díl: 14. díl: 15. díl: 16. díl: 17. díl: 18. díl: 19. díl: 20. díl: 21. díl: 22. díl: 23. díl: 24. díl: 25. díl: 26. díl: 27. díl: 28. díl: 29. díl: 30. díl: 31. díl: 32. díl: 33. díl: 34. díl: 35. díl: 36. díl: 37. díl: 38. díl: 39. díl: 40. díl: 41. díl: 42. díl: 43. díl: 44. díl: 45. díl: 46. díl: 47. díl: 48. díl: 49. díl: 50. díl: 51. díl: 52. díl: 53. díl: 54. díl: 55. díl: 56. díl: 57. díl: 58. díl: 59. díl: 60. díl: 61. díl: 62. díl: 63. díl: 41.)Odsouzen k smrti na Everestu (neuvěřitelné)...4*, Perfektně natočeno, krásné exteriéry. Ve spárech medvěda síla 4*, Únos ve vražedných polích 5*.Chris Moon neuvěřitelnej chlap..... Útěk z medvědí hory 4*, Z lavinového údolí 4*, Pomoc ze záhrobí 4*,perfektní práce: takový detail jako špína za nehty a ulámané nehty... Útěk z Amazonie 4*, Výstup z pekla 4*, Nejtěžší-rozhodnutí 4*, Ponor hrůzy 3*, Dokonalá bouře 5*, Dokud-nás-smrt-nerozdělí 3*(silný okamžik když po modlitbě se za pár minut objevil vrtulník) Katastrofa v oceánu 3* 76 dní trosečníkem 5*, https://www.ceskatelevize.cz/porady/10121465663-prezit/7583-prehled-dilu/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, ale mystifikačná dokumentárna reality šou "Prežiť!" nie je zďaleka taká úderná a pôsobivá, aká mohla/mala byť. Je zvláštne, že ani extrémne vyhrotené pasáže (napríklad stroskotanie jachty a niekoľkodňový pobyt v infekciami všetkého druhu prelezenom záchrannom člne, pričom naokolo krúžia žraloky a šialenstvo) nás ani zďaleka nedostanú tak, ako by nás dostali v schopnejších režisérskych rukách. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama