Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Takto zajímavé příběhy a až neuvěřitelné lidské osudy ukazující dramata lidí v krajních situacích a jejich úžasnou sílu přežít téměř nepřežitelné by si každopádně zasloužily mnohem lepší zpracování. Tohle provedení je celkem tristní a dost bezemoční. Přitom dramata jsou to mnohem silnější, než leckteré vyfabulované filmové situace. Zajímavý počin, ale tím to pro mne hasne. Velká škoda. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na díl, kdy tři horolezci lezli na Mount McKinley na Aljašce a jejich příběh byl více než silný. Obdivuji tu silnou vůli přežít, kdy za jiných podmínek by člověk normálně nebyl schopen se pohnout natož se zlámanýma nohama a velkou ztrátou krve, se zkusit doplazit po ledovém srázu nahoru na stezku, aby ho mohli najít ... Já osobně si nic podobného, jako jsou výstupy v náročných podmínkách na velehory, nemusím dokazovat, vím, že bych to nezvládla ... ale velmi to obdivuji u těch, kteří tu odvahu mají. Všichni tři si pak odnesli hodně smutné důsledky z nepodařeného výstupu v podobě amputací různých části těla, no ale hlavní bylo, je a bude Přežít! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen první díl o pětici trosečníků na malém člunu uprostřed oceánu a opravdu mi to stačilo. Přitom ten seriál má velký potenciál založený na atraktivním tématu a silném příběhu. Jenže má příliš zvulgarizovanou podobu založenou na těch nejprofláknutějších výrobních postupech takzvaných story používaných komerčními stanicemi. Sledujeme hranou " rekonstrukci " prokládanou vstupy přeživších účastníků plavby. Manipulace s divákem je ale příliš patrná, je to podané jako show. Taková věc se hodí do programu komerční televize po dvaadvacáté hodině a nikoliv do hlavního vysílacího času veřejnoprávní stanice. Chápu zachráněné, že chtěli ze svých útrap vytřískat aspoň nějaké peníze, je to ale zpracované tak necitlivě už s ohledem na oběti, že jsem jim ty muka ve člunu málem přál. Celkový dojem 25 %. ()

fero_lašák 

všechny recenze uživatele

U toho sem prožil NEJ!!!!silnější emoce u televize i kina, co sem kdy měl (beze srandy). Nějací remcalové tu tvrdí něco o špatných hereckých výkonech a já nevím co, ale v rámci dokumentu to je velice dobré a nedělalo mi většinou problém se do toho vžít, samozřejmě že to není žádný Gladiátor, ale to to ani být nemá. Dokumentární rekonstrukce to prostě skvěle v rámci možností dokresluje. A není to zajímavé ani ne tak z filmařského umění jako z psychologického hlediska a sledování skutečných příběhů a chování lidí v ukrutných nepředstavitelných situacích. Sám jsem si řikal jak by sem reagoval já a jestli by sem to už dávno nevzdal. Ty příběhy byli někdy fakt tak drsný že by byl i Rambo dávno 10x mrtvej. Beze srandy! ()

sator 

všechny recenze uživatele

1. díl: Zázrak v bouři 5* 2. díl: 3. díl: 4. díl: 5. díl: 6. díl: 7. díl: 8. díl: 9. díl: 10. díl: 11. díl: 12. díl: 13. díl: 14. díl: 15. díl: 16. díl: 17. díl: 18. díl: 19. díl: 20. díl: 21. díl: 22. díl: 23. díl: 24. díl: 25. díl: 26. díl: 27. díl: 28. díl: 29. díl: 30. díl: 31. díl: 32. díl: 33. díl: 34. díl: 35. díl: 36. díl: 37. díl: 38. díl: 39. díl: 40. díl: 41. díl: 42. díl: 43. díl: 44. díl: 45. díl: 46. díl: 47. díl: 48. díl: 49. díl: 50. díl: 51. díl: 52. díl: 53. díl: 54. díl: 55. díl: 56. díl: 57. díl: 58. díl: 59. díl: 60. díl: 61. díl: 62. díl: 63. díl: 41.)Odsouzen k smrti na Everestu (neuvěřitelné)...4*, Perfektně natočeno, krásné exteriéry. Ve spárech medvěda síla 4*, Únos ve vražedných polích 5*.Chris Moon neuvěřitelnej chlap..... Útěk z medvědí hory 4*, Z lavinového údolí 4*, Pomoc ze záhrobí 4*,perfektní práce: takový detail jako špína za nehty a ulámané nehty... Útěk z Amazonie 4*, Výstup z pekla 4*, Nejtěžší-rozhodnutí 4*, Ponor hrůzy 3*, Dokonalá bouře 5*, Dokud-nás-smrt-nerozdělí 3*(silný okamžik když po modlitbě se za pár minut objevil vrtulník) Katastrofa v oceánu 3* 76 dní trosečníkem 5*, https://www.ceskatelevize.cz/porady/10121465663-prezit/7583-prehled-dilu/ ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama