Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 664)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku nejisté tři hvězdičky s tím, že po druhé projekci můžu jít oběma směry (nahoru, ale i dolů). Mám k tomu filmu spoustu výtek, ale všechny by se daly shrnout do jedné hlavní: na můj vkus je tam až moc Michaela Baye. Trailer sliboval dokonalé spojení spielbergovského-cameronovského blockbusteru 80. let s bayovskou mechaničností let 90., ale kromě indianajonesovského a výborného Shia LaBeoufa a cca. hodiny od zmrtvýchvstání Megatrona po návštěvu "hawksovského" muzea se jedná o přehlídku over-the-top bayovských fetišů a manýr, zlozvyků._____ Proč ty narážky na současnost (ekonomická krize, Obama prezidentem, teroristické útoky), když se jednička bez nich obešla a zde působí rušivě, jako z jiného "vesmíru"? Proč je potlačen lidský prvek a máme smutnit nad smrtí kovošrotu? Proč jsou dopravní prostředky fetišizovány a film je mizogynní vůči ženám? Proč se v dialogových scénách stříhá průměrně každou druhou sekundu, zatímco v akci v některých cameronovsky dlouhých záběrech každou cca. pátou? Proč, i když je film motivován kompozičně, postrádá vnitřní logiku toho, co se děje, a tak je ve vyprávění velká kopa elips, nad kterými se pozastavujeme (kde se v poušti po teleportaci vzali ostatní Autoboti, když teleportováni spolu s lidmi nebyli?, jak Mikaela přišla ke "krabici" s Decepticonem, když jí hodila po terminátoří transformerce?, jaktože se v závěru objevili rodiče, když byli odvezeni Bumblbeem do bezpečí?)._____ Letní blockbuster o dospívání tak trpí pubertálními neduhy (infantilní a pubertální humor, neznalost míry, eklektičnost, i sexuální obscénnost, aniž by k sexu - mezi lidmi, ne psi či člověkem a robotem - došlo) a jeho pomíjivost vyjadřuje scéna, v níž Shia KONEČNĚ najde MacGuffin a ten se mu doslova rozpadne/rozpráší pod rukama. P.S. Ten film je tak dobrý, jak jen letní blockbuster, ve kterém jsou ničeny vysokoškolské knihovny a kulturní památky, může být. Na základě předchozí věty si prosím přičtěte či odečtěte hvězdičky podle libosti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, ty vole, ty krávo vole, Michael Bay je prostě záruka, že jeden nočník nezůstane suchej, to bylo zase neuvěřitelný audiovizuální akční pošušňáníčko, tohle já jednoznačně můžu, absolutní triková fantazie.a akce byla tak kulervoucí, že po skouknutí všichni můžou rovnou narukovat do kláštera. Jediný co bych tak filmu vytknul je zbytečně dlouhá příprava na závěrečnej bombastickej masakr, jelikož přece jenom druhá půlka za tou první značně pokulhává hlavně z toho důvodu, že je v ní až přespříliš dialogů a až moc se hledá namísto, aby to bylo našlapaný úžasnou akcí s velkolepým hudebním doprovodem, jak to umí dneska snad jenom Bay a možná by se dalo říct, že tam byl i náznak nudy, ale jinak jsem se prostě bavil úžasně, možná i proto, že sem kvůli zdejším sucharům a jejich zapšklým hodnocením od toho až zas tak moc nečekal a navíc tu zůstali starý známí, kdy Megan Fox je tu tradičně sexbomba filmu, Shia LaBeouf sympaťák a John Turrturo je tam z účelem srandy, zbytek za řeč nestojí, ale všechno to funguje báječně ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Zatímco první Transformeři byli originál od Hasbra, druhý díl připomíná padělek slavné hračky. Na první pohled se nijak neliší, po chvíli - pár minutách filmu - se ovšem stane nefunkčním. Pomstě poražených zoufale chybí ona odzbrojující lehkost i nenucený šarm. Jeho místo zaujala namachrovaná gesta, svěží nápady vystřídalo množství trapných fórků a korunu téhle zbytečné šarádě nasadily tuny zbytečných triků. Co dělal na place Spielberg? Kde je nadhled, střídmost? Mágové z ILM už neslouží příběhu, ale volí cestu samoúčelné exhibice. Druzí Transformers budou možná méně vnímavému divákovi připadat totožní s jedničkou - Bay v pokladnách kin znovu slaví úspěch, tentokrát ne kvalitou, ale kvantitou. Což není vůbec sympatické. 50% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Akcne sceny k UNUDENIU! Prilis dlhe, prilis akcne, prilis neprehladne, proste celkovo toho bolo prilis. Nemozem ale povedat, ze by som sa nudila stale, pretoze vtipnych scen tam bolo tiez dost, ale absolutne som sa stracala v robotoch, velakrat som netusila, kto je kto, kto s kym kde bojuje a preco vlastne :) Musim povedat, ze stravickovana pani mamicka bola uzasna a vtipne konverzacky v tomto filme z neho robia aspon ten priemer... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Není snadné určit, kde přesně se stala chyba. Proč totéž napodruhé již není totéž. Zpětně se mi jeví, že dvojka obsahuje nestřídmé množství těch chutných ingrediencí, jichž bylo v jedničce tak akorát: sexy záběry Megan Fox, souboje robotů, přihlouplé vtipy… . Všeho příliš a chuť žádná. Sytí budou odcházet nanejvýš hledači filmových odkazů (kdo viděl Matrix a quadrilogii Indiana Jones, v Bayově vykradeném univerzu nezabloudí) a robofilové, jež si užijí výstřednosti typu robo-karate nebo robo-nebe. 60% Zajímavé komentáře: Douglas, Cervenak, Marigold, Eddard, Triple H, ScarPoul, El Loco, mcb, Orthank, tomas.malo ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • V Egyptě i v New Yorku je ve filmu evidentně stejná denní doba. (GreatestFan)
  • V pouštních scénách má Mikaela (Megan Fox) náramky na levé ruce, ale rázem pak na pravé. (GreatestFan)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama