Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan Hunt pracuje v elitním týmu agentů CIA, kterému velí Jim Phelps. Tentokrát na ně čeká mise v Praze, kde mají chytit při činu muže, který se chystá ukrást seznam agentů CIA ve východní Evropě. Vše jde hladce, ale pak začne umírat jeden agent za druhým. Nakonec celou akci přežije jen Ethan. Ten o všem informuje svého šéfa a je skutečně velká náhoda, že Kittridge zrovna večeří v Praze. Kittridge a Ethan se sešli a Kittridge Ethana obvinil z vynášení informací ze CIA. Kittridge prý již delší dobu hledá krysu, která táhne CIA ke dnu. Ethan se naštval a odešel. Ethan se naštvaný vrátil do bytu, kde měli s týmem základnu. Tam narazil na Claire, která je také agentkou a která také útok přežila. Ethan a Claire jsou rozhodnutí zjistit, kdo je ona krysa v CIA. Ethanovi se podařilo zkontaktovat kupce, který chtěl koupit seznam agentů. Ethan na Maxe zapůsobil tím, že věděl, že seznam, který Max získal, je falešný. Max je ve skutečnosti žena, která je ochotná spolupracovat s Ethanem, dokonce mu i zaplatí, ale Ethan jí musí dodat seznam agentů z celého světa. Ethan souhlasí, pokud mu Max předhodí onu krysu. Ethan ví, že celý seznam mají jen v ústředí CIA. Ethan dá dohromady tým z nežádoucích agentů CIA a chce se tam vloupat. Ethanovi a jeho týmu se podaří do ústředí vloupat a nakonec i ukrást onen seznam. Ethan si domluvil schůzku s Maxem ve vlaku TGV. Mezitím se na scéně opět objevil Jim, který útok na Ethanův tým také přežil. Jim a Claire jsou manželé, ale Ethan je do Claire zamilovaný. Ethan Jimovi věří, ale přitom právě Jim je ona krysa... (TV Prima)

(více)

Recenze (658)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Keď sedí za režisérskou stoličkou skvelý Brian De Palma, okolo seba má tak dobrých scenáristov a v hlavnej úlohe hrá Tom Cruise, tak to snáď ani zle dopadnúť nemôže. Pridajte ako hudobný podmaz Danny-ho Elfman-a a dostanete kvalitný špionážny akčný film, s vykreslenými postavami. Dnes už je trošku cítiť zub času, najmä pri niektorých technických vecičkach, ale zvyšok šlape ako pre 15 rokmi. Páči sa mi, že scenáristi nehrali hru na schovávanu s divákmi. Akonáhle sme si domysleli zvrat, naplno odkryli karty a zamerali sa na vývoj v danom deji. Potešili aj známi herci vo vedľajších postavách. Jednotka je nakoniec z celej série najmenej akčná, ale poctivá. Spokojnosť. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Scénář byl dost zmatenej, že jsem ani pořádně nepochopil "kdo, s kym, proč, jak a za kolik" (s výjimkou dvojice Cruise-Voight). Střih byl dost zvláštní a nehodil se podle mě do akčního snímku. Celkově jsem postrádal nějaký slušný tempo a napětí. Že plnil Ethan Hunt nemalou část svý první nemožný mise v Praze se mi líbilo, bohužel se mi ale pražská část líbila jenom lokací, protože jinak byla hodně nudná a místy působila jak nějaká televizní detektivka. Důležitej zlom přišel, když se Hunt vydal do USA, kde následovala pěkná akce při dobývání trezoru a závěrečná scéna na rychlíku v Evropě byla taky fajn. Ale je důležitý podotknout, že tyhle dvě scény byly téměř jediný pořádně akční z celýho filmu. Nadšenej teda určitě nejsem, čekal jsem větší porci akce, v rámci žánru spíš průměr. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Je to tak zlozite, tak prekombinovane a predsa stale uplne jednoduche. Je mozne, ze v 1996 to mohla byt akcna pecka, ale v roku 2012 to uz tak nefunguje. Je to cele preplacane,smiesne az priam nepochopitelne. Napriklad ked si nesympaticky Cruise len tak vycuca z prstu mailovu adresu typu meno-zloducha@meno-zleho-zradneho-spiona.com bez coho by sa cely pribeh nemal kam pohnut. Total talent. CIA ma talent 1996. Gratulujem ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Povedený špionážní film postavený na hi-tech a technologických novinkách. Nejen díky tomu  první Mission: Impossible stárne (hlavně v akčních pasážích) víc, než by bylo zdrávo. Přesto se jedná o skvělý film. Zápletka je totiž správně zamotaná, klíčové scény se divákovi vryjí do paměti a Cruise je nakonec taky docela sympaťák. Nadčasový film? Ani náhodou. Dobrá zábava? Určitě ano. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní všehochuť, která trochu kupodivu velmi dobře funguje. Některé úseky, viz třeba ten závěrečný, jsou přepálené ale to vše je mnohonásobně vyváženo výborným tempem a jinými skvělými scénami, v čele s tou v centrále CIA v Langley, která velmi rychle zkultovněla stejně jako průvodní znělka. ()

1Legend1 

všechny recenze uživatele

Vynikající špionážní thriller s vynikajícím Tomem. Nakonec si uvědomuji, že takových podobných filmů je málo a tenhle rozhodně stojí minimálně za shlédnutí. Dalo by se říct, že je to jeden z filmů mého mládí, takže ho mám velmi rád a také si ho vždycky rád zopakuji. 90% ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Korunný princ všetkých špionážnych filmov. Výborne herecké obsadenie a ich skvelé herecké výkony. Hudba v tomto filme je kapitola sama o sebe a hlavne titulná znelka je už doslova kult. O desať sekúnd sa tento komentár sám zničí. 10 z 10 ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je prvý diel mission impossible kultovou špionážou s originálnou zápletkou. Nijak som tejto sérii neveril, no jednotka ma presvedčila o opaku že to je nuda..miestami ma to celkom strhlo. Všetko je tu fajn len ten hlavolam kto na akú stranu hraje by trebalo trochu doladiť vrátane miestami chaotickému strihu jednotlivých pasáží. (90%) ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Prešpekulovane a hovadsky prekombinovaná zápletka, ktorú lúštiť je na prvé zhliadnutie nemožné, ale bavilo ma pozrieť si isté pasáže znovu. Pri lúštení sa však dostanem k faktu, že príbeh má dejové medzery a čudné motivácie jednotlivých postáv v určitých fázach. A to, že dej vrcholí každé dve minúty je v konečnom zúčtovaní na škodu. Záverečný TGV akčný unreal je blbosť a len sa čudujem, že stará škola De Palma sa pod to podpísal. Ináč je film zábavný a nenudiaci, Cruise to sám zvláda obstojne kočírovať. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dnes již filmová klasika pro diváka z ČR i tak trochu srdíčko v tomto žánru. Je to první film Hollywodských rozměrů, co se tu natáčel (alespoň co si pamatuji). Film samotný je napínavý a zábavný. Pracuje hodně s hlavními postavami a už od začátku si jsou tvůrci jistí, že si musejí nechat otevřená vrátka pro další díl a o to víc se Huntovy věnují… ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Prvni dil, naslapanej solidni akci, pravdepodobne odstartoval pomyslne predani stafety 80s akcnich hrdinu Tomu Cruiseovi, jakkoli se to tenkrat zdalo jako ujeta predstava. Zbytek uz je historie - Minority Report, Collateral, Reacher, Na hrane zitrka a hlavne tahle spickova serie, co je lepsi nez Bondovky. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený thriller a průměrný akční film. Nic víc. Dnes tato série určuje pravidla žánru. Její start ale rozhodně ničím významný nebyl. 7/10 ()

bif 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi spoustu let, než jsem docenil klidnou a přehlednou režii Brana De Palmy. Jedná se o klasický špionážní thriller, kde v podstatě téměř každý je hajzlík a má své vlastní motivace. Moc fajn film. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film nenatáčel v Praze a nebyla tam ta skvělá (a známá) hudba v úvodu (i když ta seriálová verze je přece jenom lepší), dal bych asi jen jednu hvězdičku. Celý děj je totiž naprosto nesrozumitelný a nepřehledný (dvojtí agenti, trojtí agenti a já nevím co ještě, já to přestal po 5 minutách sledovat, protože ztrácím naprosto souvislost). Mimochodem, nechápu proč TGV vlaky nemají ve filmu pantografy, když jsou ve skutečnosti elektrifikované. Asi proto, že by se tam nedal natočit ten nesmysl s letadlem. Některé "nesmysly" jsou ovšem pro Pražáky docela kouzelné, např. jízda v opačném směru Na příkopech, zastávka autobusu, která tam nikdy nebyla nebo skleněná restaurace na "Staromáku". ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Tak nevim kde spoilelář Davej přišel na to, že Praha je ve filmu město v Německu. Nic takovýho tam přece neni-tos byl u toho asi pěkně zhulenej. No ale věnujme se filmu. Popravdě nic moc. Po tom, co jsem viděl ten super seriál jsem od toho čekal trochu víc. Slibný děj kazí nudné pasáže. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Začátek výborný, prostředek dobrý, konec nudný. Dnes už je MI kultovní záležitost a narozdíl od dalších pokračování má jednička svojí úroveň. Skvělá tísnivou atmosféra noční Prahy, adrenalinové vyloupení počítače z centra CIA (tu scénu s podlahou a zavěšeným Tomem Cruisem 5 cm nad zemí známe asi všichni) a závěrečná bitka na rychlovlaku s malým překvapením na konec. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

WTF? Režie De Palma a kamera jak z TV produkce československé TV někdxy kolem roku 1989? Mě tedy tenhle fakt stačil, abych snížil hodnocení na 2* :-( ()

jda23 

všechny recenze uživatele

Pre mna uz zahrnuta klasika, i ked o velke kvality filmarciny nejde. Kto ma rad spy movies a zaroven dobre akcne sceny vymykajuce sa realite, pride istotne na svoje. Film nieje nadcasovy. V celkovej suhre vsetkych prvkov vytvara nasliapnuty pribeh a dalsie prostredie pre producentov ako je aj Cruise v pravdepodobnych pokracovaniach. Este musim spomenut, ze momentalne je pre mna v tychto typovych snimkoch vyhercom cislo jeden pan Bourne. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama