Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maly film o velkych veciach upriamujuci pozornost na dolezitost malych zakladnych prvkov. Pointa je jednoducha a zaroven precitenim krasna (tak ako v skutocnosti vsetko krasne prichadza z jednoduchosti). Z citu prichadza "experience" a sedej kore tu je zase poskytnuta radost z "knowing" v podobe dalsich tem, ktorych sa pribeh dotyka. A tak ako stav mysle "nemyslim na nic" je zaroven uz aj myslenim, tak aj ponaranie sa do deja filmu a hladajuc alternativy moznych dalsich vysvetleni je imho iba inou verziou toho, pred cim film svojim pribehom zdviha vystrazny prst. Preto pozrite, precitte a zacnite pomahat s varenim :) ... 9/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pointa je vlastně pěkná a logická, na druhou stranu člověk během rafinovaného vyprávění čekal nějakou výbušnější tečku. The Nines je rozhodně chytrá nezávislárna, která prokazuje fantazii a hravost Johna Augusta a pro mě překvapivě i herecký talent Ryana Reynoldse. Těším se, až to budu s někým moct rozebírat. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celý film má docela zajímavý nápad, který se v některých chvílích mění do docela lynchovského stylu, jenže jak se ukazuje, tohle není tak neproniknutelný snímek. Naopak, i když Ryan Reynolds může být postavou spíše odpuzující, někomu vadí z principu, mně opět dokazuje, že když chce a má dobrého režiséra, dokáže zahrát zajímavě. To se potvrdilo i ve snímku "Devítky", který mě pro svou zajímavou atmosféru, napětí a přesto určité lidské pojetí mě celkem zaujalo. Není to velký film, není to film, který ovlivnil můj život, ale díval jsem se na něj minimálně se zaujetím. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu asi nejzajímavější a nejzamtenější film. Ve filmu je patrná snaha tvůrce vytvořit velice originální a záhadnou atmosféru, která diváka přibije k sedačce od začátku do konce. Musím se přiznat, že na mě to dosti zafungovalo. Film má spoustu neojedinělých záběrů, ze začátku vypadá jako pomatená komedia a končí jako božstvo! Velice kreativní posun v rovině filmu. Kamera je skvělá a "autentické" záběry mě velice překvapily. V podstatě je tenhle film něco mezi mementem, number 23 a klubem rváčů. Jenom s rádoby hlubší tématikou. Nemám vesměs žádné výtky, jenom jsem byl zmatený z první části a konce, dle mého neměla jeho žena (McCarthy) a jeho dcera (Fanning) v posledním záběru nic vědět, pak by to bylo super. Mám z toho zvláštní pocit, ale musím dát 4*. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Hmmm.....ještě teď jsem v takovém podivném rozpoložení. Kdo za to může? Báječný scénář,skvělý Ryan Reynolds,sympatická Mellisa Mc Carthy, pěkná kamera a úžasný soundtrak, který mi dopomohl dostat se trochu na přirovnání Svět podle Prota? Tři zdánlivě nesouvisející příběhy, jen postavy mají stejný,nebo vylepšený vzhled, ale žijí jiným životem. Tápání, náklonnost, střípky věcí, které nedávají smysl postupně začínají zapadat a donutí přemýšlet i ty, kteří by jindy tohle téma blahosklonně přešli. Ale ten zmatený, zvláštní pocit,že vše je nakonec v pořádku, přetrvává. Kdo by nechtěl být chviličku střípkem, který zapadne do mozaiky nejlepšího řešení....nemá smysl vykládat děj, smysl má si tohle pustit..a já pořád nevím, zda jsem neohodnotila málo.Ale co my lidé víme..... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama