Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem se obával ideologického otočení o 180 stupňů, k čemuž naštěstí nedošlo (bylo to tak o 120), i tak jde bohužel o dost nepovedený film. Válečných scén je tu velice poskrovnu, sice vypadají realisticky (dobrá tradice ruského válečného filmu), ale z logického hlediska jsou dost podivné (hlavně ten pochod s bajonety). Zbytek děje se odehrává v revolučním Rusku (které je ve filmu jaksi nereálně krásné, čisté a uhlazené) a vévodí mu zcela jalová love story, kterou si scénárista prostě vycucal z prstu, nevěříte jí začátek, konec ani prostředek a je vám vcelku fuk, jak dopadne (jak asi). A ten kříž v ledu, ten už byl opravdu moc... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Toto je tak strašne idiotský nudný vojnový ruský film, až to v zadku štípe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Debilizmus vo svojej čírej kráse, od obdobia 1. svetovej vojny na MORI, s „úžasne nádhernými” vizuálnymi efektami, ktoré ma takmer priklincovali, až po ruskú revolúciu na súši, ktorá už načisto trafila klinček po hlavičke !!! Nemám nič proti ruským dejinám, spred 100 rokov, ale ak mi režisér neustále hádže debilné scény, jednu za druhou, tak to je už velikánska drzosť, za ktorú by si zaslúžil poriadnu bombu do brucha ! Nevravím, že sa tu nenájdu pekné zábery, ale tých, je bohužiaľ, akosi pomenej... Tak mizerné herecké výkony, môžem tak maximálne vidieť v súčasnom ruskom filme, česť výnimkám... A smrdí tu, všade na vôkol, propagandizmus, na ktorý sa pritom ešte veľmi zle pozerá !! 2. hodinová NUDA, ktorú som mohol aj inak zabiť. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť potvrdzujú, že točiť naozaj vedia, čím ďalej tým lepšie. Veľmi zaujímavý príbeh z čias, keď sa cárske Rusko začalo štiepať pod čoraz drzejšími bolševikmi. Film prináša mnoho zaujímavých scén postupného preberania moci, likvidácií a popráv, ale do akej miery sú vykreslené skutočnosti pravdivé, neviem, pretože pár recenzentov vyčíta mnohé historické nepresnosti. Fakt neviem, ale aspoň približne to takto nejako vyzeralo. Príbeh ma zaujal natoľko, že začínam pátrať po informáciach na túto tému. Je mi jasné, že tvorcovia to ukazujú miestami povrchne, chcelo by to ísť viac do hĺbky, viac temných scén, ale cez to všetko som bol spokojný. Výborné bojové scény vás chytia už v úvode, hudba, obsadenie, to všetko je na vysokej úrovni. Záver určite mnohým pripomenie Cameronov Titanic, to už si naozaj mohli odpustiť. Pár temných minút navyše, troška hĺbky, presnejších historických informácií a o trochu menej romantiky, tak neváham s plným hodnotením. Možno by to tak aj bolo, pretože trailery na Youtube obsahujú mnoho záberov, ktoré som vo filme nevidel. Štyri disky si rozhodne zaslúži. 80%. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o klasický americký velkofilm. Je trochu škoda, že zrovna tak zajímavý příběh, jako je život admirála Kolčaka, nebyl zpracován klasickou ruskou formou. Osobnost jako on by si to zasloužila. Realizace je velmi poctivá, na rubl se nehledělo (a taky byl každý využitý dvakrát). Herci, kameraman, kostýmy, lokace, válečné scény apod. snesou opravdu tvrdé měřítko. Ale pokus o ruský film západního střihu, po hodině tento opus zabíjí. První hodina je totiž skvělá, ukáže reálie, vybuduje atmosféru a představí hrdiny. Pak ovšem nastoupí červená knihovna, zmizí děj, a vypráví se za pomocí dialogů a ne filmu. Navíc se dost očividně krade od Pasternaka a z Titanicu, takže ani závěrečné pomrknutí na rodinu Bondarčuků moc nezachrání. Je to škoda, vůdce "bílých" by si zasloužil mnohem více než jen další velkofilm. Kolčak vyšplhal během první světové války až do hodnosti admirála, ale pak přišla jedna revoluce, po ní druhá a na závěr občanská válka do toho neustálé milostné dilema -neměl to chlapec lehké... 60% ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Výborný historicko-válečný film, který popisuje osudy admirála Kolčaka koncem první světové války a následném boji s bolševiky v ruské občanské válce. I ruský film může působit tak nějak hollywoodsky, ale přesto je vidět, že se jedná u ruskou tvorbu. Výborné byly rozhodně bitevní scény, jak na moři (potopení německého křižníku hned na začátku rozhodně stojí za vidění), tak i na pláních Sibiře. Ve většině filmů pak takovéto události doplňuje nějaká ta romantika. A není tomu jinak i zde. Kolčak se totiž zamiluje do mladé ženy svého důstojníka a ta s ním pak zůstává až do Kolčakovy smrti. Co rozhodně stojí za zmínku, tak je i fakt, že tvůrci se trochu věnovali i našim legionářům, kteří měli podíl na Kolčakově zastavení a následném zatčení bolševiky. Herci mě opravdu přesvětčili, takže jsem byl nadmíru spokojen. Rusko sem tam natočí opravdu pěkné filmy, které se můžou rovnat těm západním. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (7)

  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)
  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama