Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Diskuze

kope

kope (hodnocení, recenze)

Film povazujem za priemer. Boje a efekty sa tvorcom vydarili, skoda ze ich pocet bol tak maly, ze sa skoro vsetky zmestili do traileru. Co sa tyka pribehu a zapletky, snazili sa ukazat osud velkej osobnosti z ruskej hstorie. Bolo to vsak prilis rychle a kratke, plus velky vyznam bol dany osobnym vztahom hlavnej postavy, vsetko toto malo za nasledok dost velke historicke nepresnosti a chybajuce dolezite informacie. Podla mna to bola az prilisna snaha o hollywoodsky styl ponatia historie, co samozrejme degraduje vypovednu hodnotu projektu..

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Zase tak super to nebylo. Ale zaroven ani nijak velke zklamani - takovy hezky prumer (coz ale zaroven i trosku skoda, protoze tenhle film asi mel dost velke ambice). Rusko mam rad (a rusky take zvladam - bohuzel uz takovych v mem veku moc neni), ty nenavistne vylevy jsou usmevne (asi jako vsechny ostatni - jedno na koho). Nerad soudim filmy z hlediska ideologickeho (pokud nejde vylozene o extremne rasisticke nebo xenofobni dilo) a tudiz mi ani tady vyzneni a glorifikace belogvardejcu moc nevadi (byt to tak hezke pochopitelne nebylo.. mimochodem velmi podobnou retoriku jsem nedavno slysel na zahajeni vystavy k 90. vyroci evakuace bilych z Krymu a konce obcanske valky - take velmi nekriticke, coz ale neni nijak zvlastni, kdyz ceskou ruskou komunitu, ktera se takto angazuje casto tvori prave potomci bilych, kteri zili v emigraci v prvni republice). Celkove se to shoduje s ideologickym kurzem (velmi konzervativni, s durazem na pravoslavnou cirkev a predbolsevicke tradice..), ktere nastavilo nove Rusko - zejmena od nastupu V. V. Putina.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Veľmi dobrý film, z ruských možno najlepší, čo som zatiaľ videl, ale škoda, že potenciál nebol úplne využitý, potom by to bol u mňa za plný počet. Výprava, technická stránka a herci sú na tom perfektne a občas to malo aj také veľmi pekné čaro, ale emocionálne to nebolo moc silné, romantika tiež nebola úplne najvhodnejšie zvolená, scenár v druhej polovici tiež nebol najideálnejší a záver, ktorý je prakticky prekopírovaný z Titanicu ma sklamal. Škoda, ale tie 4 hviezdy sú jasné.

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Výborný historický film s ruskou tématikou... zase som sa dozvedel niečo viac o ruskej histórii :-) a ešte k tomu s dobrým hereckým výkonom... admirál Kolčak bol stvárnený a zahraný veľmi dobre. Palec hore a 4*

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Chtěl bych tento film ocenit, ruská občanská válka poskytuje nepřeberné téma námětů, které by stálo za to velkolepě zpracovat, za každý takový film jsem vděčný. Podle mě jde o dobře udělaný film, který narozdíl od názorů v kmentářích mě nenudil ani na chvíli a romantiku v něm nepovažuji za nějak přehnanou. Pravda, Kolčak je ve filmu líčen trochu jinak, než ve skutečnosti byl (zločiny jeho vlády zůstaly nezmíněny, účast ČS legií na sibiřských bojích je zcela překroucena), ale to už je úděl většiny filmů. Držet se více reality a bylo to veledílo. Skvělé herecké výkony, i přes nedostatky jsem celkově z filmu velmi potěšen.

Pickun

Pickun (hodnocení, recenze)

Cyberdyne: gratuluji, dostal jses do me sbirky idiotu csfd. Myslim, ze prekonavas vsechny.

Cyberdyne

Cyberdyne (hodnocení, recenze)

Tak tohle jsem mohl čekat. Nové Rusko si zase honí ego. Tentokrát mimo jiné na Češích. Že jsme jim proti bolševikovi na trassibiřšké magistrále kolikrát zachránili krdel, ani zmíňka. Holt jim pořát leží v žaludku, že jsme jim dezertovali v 89 a možná tu budem mít i radar. Film z technického hlediska už nemá cenu hodnotit. Rusové jsou kurvy a kurvama zůstanou. Tohle mě fakt urazilo. A co teprve ty, kteří se tam odtud vratili a bolševik je umučil a zavraždil. Tohle je Putinova propaganda.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Další ruský historický velkofilm. Tentokrát z časů první světové války a revoluce. Zajímavé je, že snad poprvé něco takového uvidíme z pozice bílých. Kolčakova smrt souvisela s Československými legiemi na Východě, třeba tady: www.pamatnik.valka.cz/novy/cz/reportaze.php

Reklama

Reklama