Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný sci-fi thriller, který mi však po stránce scénáře přišel dost nedotažený a v poslední třetině používá zbytečně laciné oslí můstky. Navíc film nakousl množství otázek, na které jsem já osobně čekal mnohem uspokojivější odpovědi. Namísto toho tvůrci udělali klasickou věc: aby nemuseli vymýšlet nějaký dechberoucí moment (resp. nečekanou kravinu, která mě posadí na prdel), raději neřekli vůbec nic. Těžko odhadovat, jak moc se pan scénárista držel knižní předlohy... jednou se k ní snad také dokopu. Každopádně to bylo místy dost napínavé, dobře zahrané a na TV film s hodně solidními efekty. To dynamické bubnování v závěru tomu dalo hodně. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal filmu o smrtiacom víruse, v ktorom tým vedcov netvoria šaškovia s iq 450, ale normálni inteligentní ľudia. Všetky postupy sa dajú logicky odôvodniť a celkovo musím tvorcom uznať snahu natočiť snímok čo najreálnejšie. Pár nezmyslov sa síce nájde, ale vzhľadom na stopáž ich odpúšťam. Zaslúžené 4*. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Biologická věc o kódovém jménu Andromeda. Ať už je to cokoliv, zabíjí to rychle…. S adaptacemi knih M.Crichtona je vždy problém. Jsem rád, že tato dopadla celkem dobře. M.Solomon si díky TV produkci mohl dovolit natáhnout stopáž a zachovat jakousi kontinuitu příběhu. Tak by tomu mělo být vždy, nevznikali by alespoň takové paskvily jako Kongo či Timeline. Samozřejmě to sebou nese jisté neduhy, ale to by musel vzniknout vysokorozpočtový biják, na který by těžko dali dohromady i bratři Scottové. Ale třeba se po příznivých ohlasech začne všem fandům sci-fi blýskat na lepší časy. Já totiž klidně 3 hodiny sedět vydržím. Ale musí to mít smysl! P.S: Díky LIVINGDEAD za titule :-) PŘÍBĚH**** HUMOR - 0 AKCE** NAPĚTÍ *** ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná pouze o Direct to DVD záležitost, to opravdu nebylo špatné. Vydržet tři hodiny u TV filmu bez toho, aniž by se člověk nějak nudil už něco znamená. Efekty byly na svou třídu (D2DVD) velice dobré, a filmu to celkově dodávalo "uvěřitelnější" atmosféru. Hudba byla rovněž dobře zvolena, a u hereckých výkonu se nedá říct, že byly špatné. Zkrátka průměrná záležitost mezi filmy, které jdou do kin, a perfektní mezi Direct to DVD. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Hm.. je celkom vtipné zistiť, že film, ktorý ste kedysi napálili na dvd s vedomím, že je spojený so seriálom Andromeda, má od Andromedy na míle ďaleko.. a ešte vtipnejšie je následne zistiť, že táto Andromeda má pokračovanie a vy máte len prvú časť! Dopozerať film s pokojom na duši je možné iba ak ho človek berie s humorom. P.S.: Pri tomto by sa dala perfektne hrať "drinking game", s tým, že by sa pilo vždy, keď niekto na obrazovke zahlási "Hoďte tam atomovku!" ako aj všetky podobné obdoby tohto slovného spojenia. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama