Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Slušnou výpravou oplývající TV film vycházející z novely Michaela Crichtona, který má bezmála tři hodiny, se celkem povedl. Sice herci nejsou nic extra, ale svou roli plní a co je hlavní tak první hodina je opravdu solidní rozjezd. Bohužel druhá část jej docela podkopala, neboť závěr totiž je velké zklamání. A je to o to víc nečekané, že první díl rozpočtem (nebo alespoň se režisérovi povedlo navodit takový dojem) totiž strčila do kapsy například 24 nebo Heroes. Příběh je celkem atraktivní a právě ten mne donutil sjet tyto tři hodiny rovnou v řadě, opravdu škoda toho jak to nakonec dopadnulo. Ale jde určitě v rámci televizní tvorby o velmi našlápnuté sci-fi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Biologická věc o kódovém jménu Andromeda. Ať už je to cokoliv, zabíjí to rychle…. S adaptacemi knih M.Crichtona je vždy problém. Jsem rád, že tato dopadla celkem dobře. M.Solomon si díky TV produkci mohl dovolit natáhnout stopáž a zachovat jakousi kontinuitu příběhu. Tak by tomu mělo být vždy, nevznikali by alespoň takové paskvily jako Kongo či Timeline. Samozřejmě to sebou nese jisté neduhy, ale to by musel vzniknout vysokorozpočtový biják, na který by těžko dali dohromady i bratři Scottové. Ale třeba se po příznivých ohlasech začne všem fandům sci-fi blýskat na lepší časy. Já totiž klidně 3 hodiny sedět vydržím. Ale musí to mít smysl! P.S: Díky LIVINGDEAD za titule :-) PŘÍBĚH**** HUMOR - 0 AKCE** NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na TV film to není kdovíjaký průšvih; s lepším obsazením, lepšími triky, lepším... zkrátka s vyšším rozpočtem a kvalitnějšími lidmi na všech pozicích by to mohl být snad i trhák, ale takhle to jako kulisa k žehlení taky není vyloženě marné. No raději si znovu přečtu Crichtonovu předlohu, než to sledovat podruhé - i časově by čtení mělo být o něco výhodnější. 45% ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Napínavý a vcelku promyšlený snímek, opět až na hraní si s časem. Je to celé velice inteligentně udělané, nicméně někoho kdo zrovna neholduje vědě to asi moc neosloví a bude se mu to zdát neúnosně dlouhé. Celý film v podstatě není o ničem jiném, než o rozebírání nového viru a snaze najít něco, co by ho zničilo. Akce a napětí tomu dodávají trochu tempo a ukázka vztahů a rodin jednotlivých aktérů tomu zase dává trochu na lidskosti. Konec mě ale trochu zklamal, byl zbytečně moc vyhrocený, ve snaze ohromit diváka tak, aby nebyl schopný ani dýchat. Čišelo to z toho ale až moc, když v samém závěru zemřou hned dvě hlavní postavy, pak rádoby chytrý "americký" projev na pohřbu a nakonec završeno blbostí vzniklou hraním si s časem. Ale až do konce dobrá podívaná. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

velice dobře odvedená práce v podání Mikaela Salomona a i když jsem literární předlohu nečetl, tak mi tam pořád něco chybělo a možná, že tam i něco přebejvalo, jako třebas zbytečně moc rozpitvaná "politická" šaráda, která to občas všechno solidně a podle mě opravdu zbytečně celý zkomplikovala, ale pro fanoušky žánru víc než povinost, prt u některých scén jsem si pomlaskával blahem.. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama