Reklama

Reklama

Ano, šéfe s Gordonem Ramseym

(pořad)
  • Velká Británie Ramsay's Kitchen Nightmares (více)

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchár Gordon Ramsay prichádza do reštaurácií, ktoré majú veľké problémy. Či už s jedlom ako takým, alebo jednoducho s tým, ako prilákať čo najviac zákazníkov. Nutné zmeny v chode reštaurácie spôsobujú konflikty medzi Gordonom a majiteľom respektíve súčasným šéfkuchárom. Po tom, ako prebehnú zmeny, televízny štáb odchádza a vracia sa po nejakom čase naspäť, aby zistil, či sa podarilo podniku odraziť od dna. (TV JOJ)

(více)

Recenze (50)

+sfinx+ odpad!

všechny recenze uživatele

Žasnout lze jen nad tím kolik lidí sežere tento pečlivě připravovaný, uměle dodělaný a řádně připepřený pokrm. Stačí přidat pár konfliktů, sprostých slov, dostatečně drsných záběrů a z postaršího, obtloustlého individua uděláme poloboha z kuchyně a žrádlo pro stádo je hotové. Nic proti soutěžím ve vaření, nic proti radám zkušenějších a konstruktivní kritice nedostatků, ale takováhle ubohá umělá reality-show je jen Big brother v kuchyni. Těžko pochopit, jak někdo může uvěřit autenticitě emocí lidí, kteří mají kameru před ksichtem. Je to tak naivní, jako očekávat při pohledu na zvíře v kleci obraz jeho přirozeného prostředí. Ale samozřejmě nejde jen o kamery a případnou nervozitu, tady se pod bičem autorů předvádějí pečlivě vybraní narušení exhibicionisté. Nejde o vaření, nejde o restauraci, jde jen o ty konflikty - a v tom případě bych si rovnou mohl pustit Ulici nebo Ordinaci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keďže som tu v poslednom čase niekoľko krát silne degradoval žáner zaoberajúci sa televíznou gastronómiou, tak som si povedal, že by som sa mal preklikať ku nejakej tej výnimke. Aby si náhodou niekto nemyslel, že trpím nejakým kuchynským komplexom alebo že som bláznivý anorektik. To nie, ani náhodou. Dobrú žranicu milujem. Ale relácie o varení a vecami s ním spojenými stále považujem za veľmi nízku kategóriu televíznej zábavy. Avšak i tu existuje zopár programov, ktoré sú celkom dobre spracované. Napríklad tento - "Ramsay´s Kitchen Nightmares". Šéfkuchár Gordon Ramsay má silnú charizmu a macho gule. Jeho reality show má nápad a náboj. Patrí do prvej ligy v televíznych gastro projektoch. *** ()

Reklama

ivour 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s českým Ano, šéfe, tak u mě rozhodně vede Zdenda. Ramsay je na můj vkus až příliš sprostý a hulvátský. Narozdílod Zdeňka neumí používat sarkastické hlášky a vtipy, ale je zkrátka jen nepříjemný. Navíc po shlédnutí několika díů, jsem zjistila, že jsou jako přes kopírák, naprosto stejný scénář, kde se jen mění personál a kulisy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Zdeněk Pohlreich (ač ho žeru) šokující zjištění mnohdy raději řeší jen s kameramanem někde za rohem, Ramsay se s tím nepáře a s personálem si to vyříká pěkně od plic a na místě. A mnohdy i se samotnými hosty. Když všem nadá do tlustých prasat, divák zírá. Nad stavem ostrovního restauratérství se můžeme usmívat stejně jako nad tím naším, hlavní hrdina moc dobře ví, jak to v byznysu chodí, a především ví, jak to v něm vypadat nemá. Pohlreicha jsem hltal každým dílem, britskou verzi zase tak nakoukanou nemám, nicméně hlášky „našeho“ šéfa mi přijdou víc smrtící a trefné zároveň. Poznal jsem českou i britskou gastronomii z obou stran myslím docela pečlivě, takže každý díl o záchraně uvadajících podniků má pro mě speciálně osobní příchuť. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že už jsem vidě dostatek dílů, abych byl schopný tento pořad zhodnotit. Ano, zbožňu ji jej. Nejen, že je to opravdu sranda, ale navíc Ramsay i ví co dělá a člověk se několik zajímavých (ačkoliv pro mě neužitečných, jelikož si nehodlám otevírat restauraci) informací dozví. "You fucking idiots! You could kill someone!" "It's fucking lamb!" ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama