Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám pan Weitz konečně Doprcal k docela kulantnímu filmu! Hravá sbírka bizarností v čele s neholenou paní Hájkovou a Dívkou s ocasem přinutí nejednoho úchyla strčit si během produkce ruku do rozkroku a velkoryse odpustit castingu ty dvě nezletilé homoklády v hlavních rolích! Takže po příjemně strávených stoosmi minutách nezbývá než vřele poděkovat paní Majerové, že byli Patyzón a jeho bojůvka emovlkodlaků zrovna zaneprázdněni vytím na Nový měsíc. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Money, money, money... tady trošku chybí. Veliká škoda, potenciál to mělo slušný a i herci nejsou vyloženě špatní. Takhle z toho vznikla zběsilá jízda rychlíkem, který nikde nezastavuje a neohlíží se za sebou (přesněji řečeno důstojností předlohy), jenom jede, jede a jede vpřed. Můžeme nad tím zoufat, ale s tak omezeným rozpočtem se opravdu zázraky čarovat nemohly. Alespoň že to trochu disponuje vtipem, ubíhá to rychle a celkově se to dá na sobotní odpoledne strávit. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Miluju Salmu a upíry. Salma se tam mihne 4x, prohodí pár vět, 2x si nechá narůst bíbra a toť vše. Upírskej příběh tady nemá šťávu a vůbec to šlo tak nějak uplně mimo mě a celý mi to přišlo postavený na hlavu.Výměna krve přes prsty a je z tebe upír. Jasněěěě. Chujoviny o upírech vycucaný z prstu vyloženě 'žeru'. Hroozley sice občas vysype nějaký hlod, ale 15 mi už není, takže tohle jim žrát nebudu! Pointa nikde, jen otevřený vrata pro druhý díl, který již snad přinese trochu více zábavy a bude plynout přece jen rychleji, protože tohle se vleče jak Chrudimka před Mněticema. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle jednou vkráčel do půjčovny, za pultem Mr.Tall Watanabe s hlavou až ke stropu a já na něj, jestli by mi nedoporučil nějaký film. A on spustil, že tu má novinku, v které za něco stojí jen úvodní titulky, jinak je to prý nezáživný teenage horor bez nápadu, vzrušení, s akcí schovanou pro jistotu ve tmě a se zoufalými výkony adolescentních herců a jestli si ho nechci půjčit. No, jak mě to vylíčil, chtěl jsem říct ne, ale on se vztyčil na nohou, až narazil čelem do reklamního poutače v podobě lepenkového upíra v rozpuku Pattinsona, výhrůžně se na mě podíval a pravil hlubokým hlasem: „Say YES!“ Nechtěl jsem dělat problémy, tak jsem si to vzal a musí se mu nechat, že fakt nekecal. Později jsem zjistil, že režisér Weitz je spojen s American Pie a to mnohé vysvětlilo.. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na to jak provařený a znásilňovaný je v posledních letech upírský žánr, bylo tohle příjemné překvapení. Hlavní představitel má správně ujetý výraz a John C. Reilly je parádní. Jen je škoda, že v momentě, kdy se film pořádně rozjede, začne děj postupně infantilnět a pubertální konec pak taky zrovna neoslní. Přesto je to paradoxně nejlepší upířina za poslední dobu. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)
  • Film se natáčel od 19. února 2008 až do 1. června 2008. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno