Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říká se jaký pes, takový pán. U Colomba to platí dvojnásob. Ta jeho psí mrtvola je ještě sympatičtější než samotný páníček. Co se týče užitých prostředků vyšetřování, stalo se z tohoto Columba skoro sci-fi (superkybernetičtí roboti). ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrný díl. Vražda nic moc, záporák má málo prostoru, děj a bohužel i pointa bez šťávy. Potěší však robot, geniální chlapec, pes Pes a pohledná přítelkyně vrahova syna. 60%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani jeden sympaťák, vrahoun co vypadá jak pes a jeho vytřeštěnej syn s přemodřelýma očima a květákovým účesem vypadal jak opice. Sice jsem zvyklá, že vrazi jsou v Columbovi fakt zkažený až na kost, ale někdy člověka baví je sledovat (McGoohan, Cassidy) a jindy to vydrží jen tak tak. A to je přesně tenhle případ. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky odkazu na Zakázanou planetu a umělou inteligenci, téměř až sci-fi Columbovka, ve které si mj. dosytosti užijeme poručíkova psa Psa, i jeho nezničitelného auta. Epizoda přesně podle mého gusta. V roli manželky oběti, se představí Jessica Walter, znalým divákům dobře povědomá z Eastwoodova debutujícího thrilleru Zahrajte mi Misty (1971). P.S. Josého Ferrera (mj. Lawrence z Arábie) tady výborně dabuje Oldřich Vlach. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš průměrná epizoda, která má však tradičně výborné rozuzlení a velmi kladně hodnotím také to, že poručík ke konci neváhá zvýšit hlas, což je poměrně netypické. :) Najde se tu i několik úsměvných scén, což je také velké plus. 3* však dávám skrz prostředí, ve kterém se děj odehrával. Přetechnizovanost 70. let není můj šálek čaje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono tento diel nie je svojím prípadom nijako výnimočný, lenže to prostredie je neuveriteľné. Je to samozrejme všetko prehnané a tak trochu sci-fi a preto aj dávam nadhodnotených 100%. Diel som videl už veľmi dávno a nenarážam naňho v tv tak často, ako na iné časti, možno by mi už pripadal staromódny a nepresvedčivý, ale z nostalgie dávam za plný počet. Steven Spelberg je príliš chytrý na to, aby robil policajta....:))) Columbov pes je príliš demoralizujúci, aby ostal v hoteli pre psov....:))) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dielov, ktoré som zatiaľ nevidel a ak by som chcel byť zlý, tak napíšem, že som vlastne o nič neprišiel. Pobavila ma nanajvýš tá insitná výpočtová technika, zvyšok však za veľa nestál a scény ako sa poručík kupujúci cigary v samoobsluhe lačne vrhne po kvalitnejšom produkte mi opakovane kazia dojem z ktorejkoľvek časti seriálu. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Colomba mě vždycky znova překvapí slaboduchost námětů. Zázračná mast, robot jako ze sci-fi filmu, víno zničené zahřátím nad 58 stupňů celsia. Všechno ostatní je pak vcelku propracované, ale samotný námět je hodně často hodně laciný. Tohle je přesně ten případ. Tvůrci už se pak mohou třeba stavět na hlavu a vymýšlet fóry s neposlušným psem, ale ono to je stejně vcelku pitomé, vhodné tak maximálně jako relaxace po hodně dlouhé pracovní šichtě, kdy už se člověku nechce moc myslet a jen tak sleduje běžící obrázky... Celkový dojem: 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost nudny diel na ktorom je zaujimave, ze Columbo vraha neodhali a dostane ho len hnusnym trikom, ze za vrazdu zatkne jeho syna a tak chudakovi vrahovi neostava nic ine ako sa priznat. 5/10. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vyšetřování vraždy byl trochu slabý, ale nakonec se tato epizoda ještě rozjela. Má celkem dost humorných míst a kvalitního záporáka. Není to úplně čistých 5*, spíš 4 a půl. Jen nechápu, co to na Nově udělali s dabingem! Oběť, profesora Howarda Nicholsona, zde dabuje Dalimil Klapka, tedy Columbův dabér, který v této epizodě také Columba dabuje. To neměli ještě jednoho dabéra navíc? Trochu to snižuje kvalitu toho dabingu, i když se jedná o postavu, která se objeví ve dvou scénách a po dvaceti minutách je mrtvá... ()

Reklama

Reklama