Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Béčkař David R. Ellis osud nezvrátil a proto přišlo pokračování, jehož cifra v názvu předurčuje k opakování již několikrát viděného, a také upozorňuje, že se pojede víc na efekt a akci, aby neustálé omílání původní teze (myšlenky) diváka neodradilo. Vzniknula tedy rychlá, bizarní, předvídatelná, samoúčelná zpatlanina, která mě vůbec nevtáhnula do děje, bylo mi úplně jedno koho a kdy osud dostihne, lidé, které jsem ve filmu viděl (slovo "herci" nenapíšu, protože tohleto je banda studentů sebraná dvě hodiny před natáčením na rohu školy), myslí a konají jednotvárně, šablonovitě a troubí do světa brutální věty, které kroutí ušní lalůčky do vývrtky. Navíc hybným činitelem všeho dění není osud, ale přehnané náhody. A efekty se až moc nebezpečně přibližují asylumáckým hrůzám. Nejpovedenějším zůstává ´rentgenový´ úvod a závěr. Jenže diváci na ultradigitální superbrutalitu zareagovali hyperneskutečně a ze 40 miliónů dolarů jich nakonec vykouzlili 152,5. A David R. Ellis si někde v obýváku před plazmou mne ruce a já doufám, že ta tlustá encyklopedie položená na poličce nad ním mu za pomoci prskající kočky, kterou sem vyhnal sousedův pes, schrastne rovnou na palici... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Stačilo sa od úvodu správne naladiť a bolo to. Tu vyčítaná blbosť je prvoplánovaná a znamená to nadsádzku, takže s tým som nemal najmenší problém a radšej sa nechám unášať záživnejšími Ellisovými príspevkami ako nudnými Wongovými dielmi. Má to vraždy, sú krvavé, je ich dosť, herci sú sympatickejší ako v trojke, a že to nič nového neprináša? A čo tá záverečná halucinácia akú sme mohli do teraz vidieť len v úvode, alebo postava čo sa chce zabiť sama a nedarí sa jej to pretože smrť pre ňu má pripravený efektnejší odchod zo sveta. 3D necháva spomenúť na tie prvé „3D“ 80tkové horory ako Friday the 13th Part 3D či Jaws 3D kde sa všetko možné pchalo do kamery a rovnako protestujem jednou hviezdičkou navrch ako ešte väčší protestant choze. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce: co čekat od Nezvratného osudu 4? Snahu přeživších svoji smrt vyhnout se vynalézavě brutálnímu osudu. Čekal-li někdo psychologické drama bergmanovských rozměrů s felliniovským viděním světa, musel být zákonitě zklamán. Mnohé záseky smrti do nešťastných vyvolených vzbuzovaly úsměv na tváři, současně i lehký podiv nad neutuchající fantazií tvůrců. Vyvražďovací masomlejn tak jel jako dobře promazaný stroj a bavil v rámci svých možností. Škoda jen odbytých počítačových efektů - nejen šutráky trhající se ze stadionu měly být raději papundeklové. Kromě toho je třeba dát pozor na občasnou nelogičnost. Pokud vám budou dva ozubené válce drtit nohu pod kolenem, z úst by krev stříkat rozhodně neměla. Až dojde na břicho, pak prosím ano. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani třetí díl nebyl po "dějové" stránce nikterak famózní, ale obsahoval pár "pěkných" úmrtí (motor, posilovna) a atmosféra v úvodu / závěru se dala do slova a do písmene krájet. "Nezvratný osud 4" bohužel nedisponuje ani zajímavým úvodem (je mi líto, ale Nascar jednoduše nefunguje), ani vymazlenými a originálními "death is coming" scénami, o neexistující atmosféře, nesympatických postavách a slabých efektech se snad ani nebudu zmiňovat... Jedním slovem: mizérie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak z těch všech dosavadních nezvratných osudů se jedná asi o nejlepší kousek. Možná to však bylo způsobeno pouze těmi 3D efekty. Souhry náhod, které každé smrti předcházejí nemá smysl samozřejmě rozebírat, protože tvůrci tiše předpokládají, že diváci jsou naprostí kreténi. Na druhou stranu jsou smrti velmi rozmanité a maximálně orginální. Pro všechny, kteří se chodí do kina pouze bavit a ještě jednou zdůraznuji slovo pouze, může film navodit maximálně uspokojující zážitek. Já dávám 3*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Trubka, která v automyčce rozbije přední sklo, je v jednom záběru vidět přímo nad hlavou uvězněné dívky. V tom případě by ale musela spadnout na střechu a ne na přední sklo. (Duoscop)
  • Když se v automyčce uvolní trubka a rozbije přední sklo, tak se zároveň s ním rozbijí i boční okýnka, do kterých ale nic neuhodilo. (Duoscop)
  • První film ze série, který se nenatáčel v Kanadě. (Pumiiix)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama