Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nebyl ani zdaleka tak zlý, jak jsem si ho v té nejčernější představivosti představoval. Zahrané bylo vše skvěle. Nemohl jsem se vynadívat na duo Gene Kelly a hlavně Donald O'Connor, a to nejsem 4%. Songy zazněly pěkné a občas se naskytla i vtipná situace. Myslím si, že tento film je i po takové době stále vysoce koukatelným. Bohužel film se neubránil ani momentům méně koukatelným a nudným. Neměl bych čisté svědomí, kdybych hodnotil více než 3*. A 3* jsou to v tomhle případě slabší. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších muzikálů, které byly kdy natočené! Choreografické scény, které nezapomenete, skvělé zpracování a výtečný humor, který si bere do hledáčku samotné dějiny filmu v době přechodu z němého na zvukový film. Film, i přes své stáří (přes 50 let!!!), má čím oslovit současného diváka a ve srovnání se současnými muzikály nemá žádnou konkurenci... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Když jsou v muzikálu to nejlepší mluvené dialogy, a to nejotravnější příliš dlouhé a rozjívené muzikálové scény, tak je něco špatně. Já to přepíčené muzikálové pitvoření a skotačení nemám rád tak nějak z principu, a když je moc dlouhé a přidají se k němu navíc i superpozitivní tymolinove usmevy všech zúčastněných a barevný holokaust všude kolem nich, tak už je to na solidní migrénu... Jenže pak přijde další geniální dialog, pak pro změnu nějaká muzikálová scénka v délce a kvalitě bez problémů přijatelné, chytrý příběh, a i já musím uznat že je to prostě velice fajn. I když méně eskamotérství, a více "filmu", by v něm opravdu neškodilo. 8/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Krásně pozitivní snímek, který drží pohromadě jen ústřední trojice v čele s Genem Kellym. Celý příběh je naprosto triviální záležitostí, ale co na tom, když to všechno pěkně vypadá a Kelly a spol. křepčí s úsměvem a našením, který vás nakopne jako celá bomba rajského plynu. 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Obrovsky pozitivní a optimistický film. Skvělé písničky, taneční čísla a herecké výkony 3 hlavních představitelů (mě dostal hlavně Donald O'Connor) dělají z tohoto snímku 1 z nejlepších muzikálů, co jsem viděl (ano, příběh je naivní a jednoduchý, ale mně to opravdu nevadí, protože o ten tu vlastně ani nejde). Když budu mít špatnou náladu, vím po čem šáhnout. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (59)

  • Pieseň "You Are My Lucky Star" bola nahratá 13. júna 1951. (AdamCritic)
  • Donald O'Connor (Cosmo Brown) byl Genem Kellym (Don Lockwood) požádán, zda by nemohl zařadit do písničky "Make 'Em Laugh" prvek, který dělal jako mladý chlapec. Spočívalo ve skoku na zeď, z něhož přešel do kotrmelce. O'Connor tehdy kouřil čtyři krabičky denně, byl fyzicky vyčerpán a odkázán na lůžko. Aby těch nepříjemností nebylo málo, natočený materiál byl nedopatřením zničen, ale O'Connor jako pravý profesionál předvedl obtížné číslo znovu. (Kulmon)
  • Částečnou inspirací ke vzniku filmu bylo zakoupení domu scenáristy od hvězdy němého filmu, která ztratila své jmění právě kvůli zavedení zvuku. (HellFire)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama