Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 toho bylo na stříbrném plátně i dvd projekcích opravdu moc a tenhle film na špičku nešplhá. Dobrá režie Richarda Donnera, který akční průstřely umí a Sylvester Stallone zahrál podle očekávání v normě, ale Antonio Banderas byl pro mě lepší v hereckém výkonu. Jeden z filmů, kde dokážu přijmout známkování od 1* do 4* méně ani více. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších akčňáků, ve kterém se v polovině 90. let potkávají veteráni, jejichž doba končí (Sly, Donner) s nastupujícími dravými nováčky (Banderas, Wachovští) a šéfuje tomu věčný Joel Silver. Hra dvou koček o myš a téměř nonstop akční jízda podle přímočarého, ale v detailech neustále komplikovaného scénáře s noirovým feelingem má jen několik příjemně melancholických zastávek a eso v rukávu v podobě Banderasova famózně excentrického hereckého výkonu. A poprvé mi představila Julianne Moore. S těmi copánky byla vážně rozkošná. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádné zklamání jsem si nepřipouštěl, protože k Richardu Donnerovi mi takové slovo prostě absolutně nepasuje. A nakonec jsem se také bavil více než dobře. Ovšem překvapivě to není ani tak zásluha Donnerovy režie nebo napínavých akčních sekvencí, ale výhradně obou hlavních představitelů, kterým jejich role seděly jako ušité na míru. Stallone jako zabiják gentleman nemá chybu, stejně jako jeho správně ujetý protivník Antonio Banderas, jenž mě speciálně hodně potěšil a předvedl parádní výkon. Stopáž sice překračuje dvě hodiny, ale všechno je tak rychle a zábavně podávané, že snímek funguje docela dobře i jako akční oddechovka a než se nadějete, míhají se na obrazovce závěrečné titulky. Pokud máte rádi kriminálky stejně jako já a pokud náhodou z nudy nevíte kudy kam, tak Nájemní vrazi by pro vás měli být tou nejlepší a nejúčinnější volbou.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zářná ukázka toho, že i když máte na papíře scénář, kterého by byla škoda snad i na vytření zadku, nemusíte zoufat, protože vás z bryndy obstojně dokážou vytáhnout dvě vynikající herecké ikony, z nichž jedna dokonce dokáže hrát. Oba páni nám rozpoutali solidní kolotoč kolem necelého 1,5 MB dat. Film neztrácel čas blbostmi. Od začátku do konce je to téměř celé blok akce. Velice slušná zábava. Vhodné ke konzumaci malého i většího objemu alkoholu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná Sly-ovka, z konca jeho zlatého obdobia. Síce Donnerova réžia nie je nijak prelomová, scenár je ale dostatočne chytrý. Stallone opäť raz bol úžasný - tvrďas s drsným pohľadom, hláškujúci a nesmierne cool. A na rozdiel od iných si myslím, že Banderes bol dosť veľká slabina filmu. Totiž celý čas neskutočne prehrával a oproti kultivovanému a realistickému Slyovi, bol akousi komiksovou postavičkou. Film disponuje skvelým tempom, ktoré vrcholí v závere v horúcom Mexicu (alebo v akej juhoamerickej krajine). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Film se natáčel na ostrově Portoriko v Karibském moři a v Seattlu ve státě Washington od 6. dubna 1995 do 24. července 1995. (Trajektt)
  • Autorem původní hudby byl Michael Kamen. Režisér Richard Donner měl ale pocit, že jeho hudba je příliš těžkopádná, ponurá a film zpomaluje. Řekl tedy Kamenovi, ať ji přepracuje, ale skladatel již neměl čas. Donner se tedy obrátil na Marka Mancinu, který složil svižnější hudbu. Dvě Kamenovy skladby ale ve filmu zůstaly. (Conspi)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama