Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

Claw 

všechny recenze uživatele

Celkově jeden z nejlepších filmů Stalloneho tvorby. Zaujme jak dějem, tak i skvělými přestřelkami nebo herectvím Banderase a Stallona. Filmu prospělo to, že se odehrával na více pěkných místech a tím pádem nemůže nudit navíc Banderas jako totální rapl zabiják proti Stallonemu byl perfektní, kdyby tam Banderas nebyl, asi by se mi ten film tak nelíbil, ale když se to vezme kolem a kolem, jedná se o excelentní výtvor. /90% + FILM ROKU/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení upraveno a komentář kompletně smazán, protože v něm byly hrozný kraviny a dneska jsem shledal, že jsem byl asi v době sepsání hrozně kulervoucí kverulant. Nebo možná platí i to co například u té Hrozby smrti a sice, že jsem měl prostě tenkrát jiný favority. Jako Sly mezi ně určitě patřil, ale tohle je film který jsem měl spojený spíše s obdobím úpadku jeho kariery než s dobou kdy byl na vrcholu a prostě jsem ho nedokázal plně docenit. Teď na opakované shlédnutí musím konstatovat, že se jedná o další zcela krystalický chlapácký film z devadesátých let se střetem dvou silných charakterů. Stallone jako zabiják gentleman je ok, ale o jeho vnitřním myšlení a změnách jeho motivace se toho moc nedozvíme. Daleko větší prostor a výraznější postavu se mi zdá, že tu má Banderas a musím říct, že jeho neřízená střela Miguel Bain mě bavil od začátku až do konce. Až mě mrzelo, že ač to byl ve svý podstatě hajzl co zabíjel lidi, že to s ním na konci dopadlo tak jak to dopadlo, ale to už si tak trochu zavinil sám. Každopádně dává tady do toho ten svůj typicky živelný herecký projev a neskutečnou energii. Jeho rozhovory se Slyem nemají chybu a celá ta rivalita mezi nimi, ale i vzájemný respekt z toho filmu přímo čiší. Richard Donner to pak jako zkušený režisérský profík dokázal celé perfektně ukočírovat ať už po stránce nejen dialogových scén, ale i akce která je opět stará dobrá poctivá a analogová jak už je ve filmech z této doby samozřejmostí. Ano uznávám, že finále je trochu klišé. Jednak kdo je ten hlavní zadavatel v pozadí je víceméně jasný už tak v polovině filmu. No a jak už jsem psal nevadilo by mi kdyby celý ten komplikovaný vztah mezi oběma hlavními hrdiny měl jiný vyústění. Mohli si třeba navzájem popřát štěstí projevit si respekt a rozejít se. Tak nějak to k tomu směřovalo, ale nakonec tam muselo být tak trochu na sílu to vítězství jakože dobra a potrestání zla. Přitom Sly tak nějak reprezentuje jenom o něco menší formu zla než Banderas, ale ok nebudu se v tom pitvat platí, že v dnešní době kdy už se tyhle poctivý filmy pro fanoušky starosvětský akce prakticky netočí je třeba nerejpat se v detailech a tyhle klasiky patřičně ocenit.95% ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 toho bylo na stříbrném plátně i dvd projekcích opravdu moc a tenhle film na špičku nešplhá. Dobrá režie Richarda Donnera, který akční průstřely umí a Sylvester Stallone zahrál podle očekávání v normě, ale Antonio Banderas byl pro mě lepší v hereckém výkonu. Jeden z filmů, kde dokážu přijmout známkování od 1* do 4* méně ani více. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Po Demolition manovi další film, ve kterém Sly dostává neuvěřitelně na prdel od mladšího kolegy. Ne třeba ani tak po stránce akční, jak spíš po té herecké a po stránce charismatu. Zatímco Sly si opět vystačil se svým výrazovým "standartem", Banderas v roce 1995 naplno potvrdil status akčního ďábla. Stejně jako u Demolition mana stojí film především na konfrontaci dvou akčních legend, kdy především Banderas tomu dává tu správnou šťávu a při zkušené režii Richarda Donnera mění i průměrný scénář na akční nářez. Julian Moore bohužel opět nasazuje svou obvyklou variaci na "tak asexuální ženskou už jste dlouho neviděli", ale ani ona už vysoce nasazenou laťku srazit nedokáže (a že se o to vydatně snaží). Škoda jen, že pro Antonia znamenal rok 1995 akční vrchol a pak už následoval jen prudký sešup dolů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $30,303,072Tržby Celosvetovo $83,503,072║ Richard Donner pokiaľ má prsty v nejakom thrillery, či akčnom filme tak je precízny a šľape mu to na dobrých obrátkach aj v tomto prípade. Slušne vyhrotený thriller o nájomných likvidátoroch má šikovne vystavaný dej, plný dostatočne atmosféricky nabitých scén. Obsadenie slušne zahrá, Stallone v jednej z tých lepších úloh. /90%/ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Autorem původní hudby byl Michael Kamen. Režisér Richard Donner měl ale pocit, že jeho hudba je příliš těžkopádná, ponurá a film zpomaluje. Řekl tedy Kamenovi, ať ji přepracuje, ale skladatel již neměl čas. Donner se tedy obrátil na Marka Mancinu, který složil svižnější hudbu. Dvě Kamenovy skladby ale ve filmu zůstaly. (Conspi)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama