Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Recenze (1 151)

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá žánrovka, ktorá si úplne vystačila s chytľavými hercami, nadmieru uspokojivým scenárom a sympatickým nadhľadom. Občasné emocionálne prejavy Anny Kendrick dodali snímke potrebnú šťavu a na pár nudných scén som sa bavila od začiatku do konca. Taktiež mi imponovala na prvý pohľad ľahostajná Vera Farminga, ktorej postava je vystavaná na vtipne ladenom princípe, zatiaľ čo na konci sa dočká nemilého prekvapenia nielen George Clooney. :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Silnější tři. Skvěle vypointované dialogy a povedené slovní přestřelky + George Clooney, to jsou hlavní přednosti této "komedie". Ve skutečnosti se totiž jedná spíše o drama a také je to film primárně určený starším divákům. Což by úplně nevadilo (ačkoliv jsem byl připravený na něco jiného), ale bohužel snímek nesměřuje k žádnému rozřešení. A to už mi trošku vadilo. Z filmu je cítit snaha přiblížit se indie filmům, ale z této snahy vyšel jen poměrně sterilní film. Jo a Anna Kendrick - s tou bylo něco špatně. Takovej zvláštní druh přehrávání, nebo nevim. Nesedla mi... Dobře se mi na film koukalo, ale nic moc ve mně nezanechal, právě kvůli tomu, že absolutně nebuduje žádný dramatický oblouk. Děkujeme, že kouříte se mi líbilo o trochu víc. (A Juno ještě víc, ale asi jen kvůli dvojici Ellen Page a Michael Cera). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

I George Clooney může někdy skončit jako ten druhý. Lítám v tom! Čistě a upřímně. Lidské úniky na mnoho způsobů aneb nejpůsobivější přehlídka eskapistů posledních několika let. Jason Reitman je nekorunovaným králem malých chytrých filmů. Bydlení v drahých hotelech, cestování první třídou a život vměstnaný do sady kreditních karet spolu s životními pravdami na každém rohu. Možná lehce zapomenutelné, ale až nečekaně příjemné. A abych nezapomněl Jason Reitman je malý nenápadný superhrdina amerického filmu s velkým R na hrudi. 9/10 Plus dodatečný pohlavek za naprosto se nehodící a mystifikující český taglin. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Také jste jednou chtěli sbalit stereotypní byt v kterém žijete, fotky u kterých nostalgicky vzpomínáte, rodinou s kterou se hádáte, práci či školu pro vás nadmíru iritující a rádoby pokulhávající vztah do batohu z jarní výprodeje v Tescu, polít jej litrem benzínu, zapálit a odletět hodně daleko od toho všeho? Pokud zní odpověď ano, tak se před ohnivým rituálem proměny ještě koukněte na Reitmanův nový počin. Možná změníte názor, třeba i kompletně úhel pohledu na existenci jako takovou. Lítám v tom vám přinese v neokoukaném balení mnoho užitečných faktů do života. Zjištěním, že za deset milionů mil dostane Boeing vaše jméno počínaje, přes důkaz o hereckých schopnostech Anny Kendrick mimo Twilight pokračujíc a konče utvrzením v tom nejzákladnějším pravidlu: Každý potřebujeme na cestě životem svého kopilota. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Někdy bych chtěl letět letadlem. V dnešní době je až směšné, že jsem NIKDY NIKAM neletěl. Přitom ten pocit volnosti a svobody, které létání představuje mě tak láká... to Ryan Bingham v oblacích žije. Těžko mu nezávidět. Má príma práci, která ho baví (i ta se mi zamlouvala) a díky které může létat sem a tam. Jenže přijde den, kdy nemůže a jeho život se začne měnit. Sentimentálních filmů o životě jsme tu měli tisíce, ale proč UP IN THE AIR vyniká? Jsou to suché hlášky, příjemní herci nebo atmosféra? Možná všechno a možná, že je to tím, že v tomhle příběhu najde každý člověk kousek ze sebe. Kreditní kartičkáře, lepidla nebo nebo pracovité snaživce. Jason Reitman se naštěstí neutápí v tom, že všechno je v pohodě a fajn, ale ukazuje i druhou stranu mince. Lidi co přichází o práci. No a o tom to celé je. Musíte umět všechno vyvážit a to se Reitmanovi povedlo dokonale. Představte si, že máte batoh... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ne, že by celý ten film neutáhl jenom George Clooney na svém atomovém charismatu... Kdyby jeho postava existovala ve vzduchoprázdnu, pořád bych vás poslal se na něj podívat. Vtipem tady však je, že kdyby z rovnice vypadl, film by velice pravděpodobně fungoval skvěle i bez něj. Témata jako nestraný dualismus cyniky a romantiky, psychologie spojená s propouštěním zaměstnanců; břitký a svižný scénář; či jako vždy osvěžující přestupky proti hollywoodskému dekóru - to jsou věci, kvůli kterým si film zaslouží být vynášen... možná ne až do vesmíru, ale do oblak určitě. Příjemný let. 80% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1: Adaptovany scenar + 5 nominacii: Najlepsi film / Herec v hl. ulohe George Clooney / Herecka vo vedl. ulohe Vera Farmiga / Herecka vo vedl. ulohe Anna Kendrick / Strih _________ Celkom prijemna komedia, avsak sceny, kde George Clooney, ktory si zahral Ryana Binghama oznamoval zamestnancom, ze maju vypoved, pretoze ich sef na to nemal odvahu, mi skor prislo tych ludi luto a pomyslel som si, ze taku pracu by som urcite nechcel robit. Avsak aj Ryan Bingham si pomyslel, ze nieco v zivote prepasol a dost tomu napomohla aj kolegyna Alex Goran, aby si to Ryan uvedomil a na niektore veci zmenil nazory. Takze dialogova romant. komedia/drama mi ubehla ako po masle, bavila ma, takze 4 hviezdicky. Film mal az 6 nominacii na Oscara, avsak ani jedneho neziskal. Dvom hereckam vo vedlajsej ulohe Vere Farmige a Anne Kendrick vyfukla Oscara Mo´Nique za dramu PRECIOUS (2009), Clooneymu zase Jeff Bridges za CRAZY HEART (2009), reziserovi Reitmanovi pre zmenu sosku vyfukla Kathryn Bigelow za vojnovu dramu SMRT CAKA VSADE (2009) a v pripade najlepsieho filmu roka zvitazil uz spominana drama SMRT CAKA VSADE. ________ George Clooney - (Ryan Bingham) +++ Vera Farmiga - (Alex Goran) +++ Anna Kendrick - (Natalie Keener) +++ Jason Bateman - (Craig Gregory) +++ Amy Morton - (Kara Bingham) +++ Sam Elliott - (Maynard Finch) +++ Danny McBride - (Jim Miller) +++ Zach Galifianakis - (Steve) +++ Produkcia: Ivan Reitman, Jason Reitman +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jo, George Clooney v tom fakt lítá a musím se přiznat, že během několika málo minut, jsem v tom byl s ním. Miluju komedie, kdy hlavní postava je tak trochu hajzlík. A Jason Reitman nám už jednou dokázal, že když seženete správného herce, tak mu lidé budou fandit (viz. Děkujeme, že kouříte). A tady mu to opět vyšlo. Bylo by sice dosti zavádějící říct, že Ryan Bingham je Nick Naylor číslo dvě (i když by to bylo taky dost přesné :-)) ale přesto tu najdete dost společných rysů. Práce - jeden obhajuje tabákový průmysl, druhý vyhazuje lidi, když na to jejich šéfové nemají dost odvahy. Mají vlastní filozofii, aby si obhájili to, co dělají i to, jak žijí. A v obou filmech zazní tolik životních pravd, že je nedokážu ani spočítat. Ale co je hlavní, je to, co jsem řekl na začátku. Takovéhle filmy miluju! Nevěděl jsem, do čeho jdu, věděl jsem jen, že tam hraje George a že to má nějaké naděje na Oscarech a musím říct, že budu potěšen, pokud nezůstane jen u nominací. Jason Reitman se mi začíná zamlouvat čím dál tím víc, k čertu, už bych si měl někde sehnat to Juno. Up in the Air je film, který můžu doporučit každému, kdo má rád skvělé dialogy a nějaká ta životní moudra. Zkrátka a dobře, pokud jste viděli Děkujeme, že kouříte, tak si sežeňte i tohle a neměli byste být zklamáni. Já nejsem. Jasných 100 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

George Clooney zažívá velmi dobré období. Filmová kariéra bývalého televizního herce se přehoupla k vyhledávanému taháku, kterého miluje kritika (Michael Clayton, Dobrou noc a hodně štěstí) i diváci (třeba u prvních Dannyho parťáků při rozpočtu 85 milionů dolarů se tržby vyšplhaly ke 450 milionům, pokračování při rozpočtu 110 milionů měli tržby celosvětově 363 miliony dolarů, třetí při 85 milionech 311 na tržbách). Lítám v tom splňuje obé (šest nominací na Oscara, 25 milionů rozpočet, 163 milionů výdělky).. na Clooneyho holt akademici i diváci slyší stále zřetelněji. S donedávna prakticky neznámým Jasonem Reitmanem nabízí další neodolatelnou postavu v nevzrušivém, i když tu a tam kousavém podání. Poctivě natočený snímek ho představuje jako samolibého cynika, který většinu roku léta v oblacích bez citové zátěže k druhým. Jenže, žádný snílek to není. Totální racionalista se svým dokonale sbaleným kufrem, precizně vypilovanými vychytávkami a ujasněným názorem na život (což prodává i v motivačních přednáškách), se živí tím, že dává zaměstnancům padáka místo jejich šéfů, kteří na to nemají koule (anebo šéfky žaludek). Jeho životním snem je dosáhnout hranice deseti milionů nalétaných mil. Jenže moderní technologie udělají jeho vlčímu samotářskému životu i cíli čáru přes rozpočet. Vyhazovat se bude po síti. A aby toho nebylo málo, musí zaučit mladou frázovitou kolegyni, která razí zcela jiné životní cíle. Jak do jeho plánů zapadne nečekaná známost stejného ražení a filosofie? Že by další variace muže, který ze své pohodlnosti i sobeckosti nakonec prozřel? Reitman, který má čuch na témata a talent na dialogy, skvěle zvládá načasování, stejně dobře pak dokáže vést také herce. Takhle dokonale namíchané trio, které jiskří ve všech směrech, tu už dlouho nebylo. Příkladem jest scéna, kdy si tihle tři vyměňují názory, co jim život dal a má dát. Výborná.. přesto nemůžu pokývat hlavou a vyhrknout, že mě Reitmanův film dostal do kolen. Sic mě oslovil víc než Juno a výrazněji víc než Děkujeme, že kouříte, cestu si k němu ale napodruhé budu hledat hůř. Nic si ode mě nevzal, nic mi ani nedal.. holt, na učebnicové pravdy jsem tentokrát asi moc neslyšel.. Přesto nejlepší Reitman, a to se počítá!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Z vraj "najlepšej komédie roku 2009" sa nakoniec vykľula celkom slušná dráma s prvkami komédie. Film tak striedavo ukazuje situácie úsmevné, no i dosť tragické. Vznikla z toho zvláštna zmes a výsledkom môže byť ohromenie originalitou, ale aj vlažné rozpaky. Ja som asi bližšie k tomu druhému, no aj tak dám 4 hviezdičky, lebo film to bol zaujímavý a vyšperkovaný do detailov. Samozrejme oceňujem aj výborné herecké výkony, ktoré však boli od začiatku očakávané. George Clooney nestrčí prsty do projektu, ktorý by bol pod jeho úroveň :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zasloužená "oscarovka" a další pětihvězda pro Ivana Reitmana. Vtipné, dojemné, ale hlavně pravdivé. Nemám co dodat. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopila v čem spočívá ta romantika a kam se poděla komediálnost. Zabřichapopadák to rozhodně není. Ani sympaťák Clooney to moc nevytrhne. Nudné, zapomenutelné. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko se ubránit nějakým očekáváním u filmu, o kterém člověk slyší v souvislosti s udílením nejrůznějších ocenění včetně Zlatých glóbů a Oscarů. To si pak zákonitě musí takový divák říct, že ten film určitě bude kvalitní a nějakou určitou kvalitu od filmu pochopitelně očekává a nelze se takovýmto očekáváním divit. I já jsem měl nemalá očekávání a musím říci, že ze začátku jsem nemohl pochopit, co je na tomto filmu tak úžasného a zajímavého, co ho odlišuje od ostatních romantických komediálních dramat, že stál americké filmové akademii za to, aby ho nominovala na šest Oscarů. Ale s postupujícím dějem mi byla postava George Clooneyho stále sympatičtější a vůbec celý film na mě zapůsobil jako by v sobě měl jakési zvláštní kouzlo, možná bych tento film označil za melancholický, možná to byla jen výborná sonda do života jednoho muže, který byl přesvědčený, že nejlépe se mu žije bez závazků a bez rodiny. Nevím, co mě přimělo vnímat tento film jako nadprůměrný, ale fakt je, že svého času, který jsem do zhlédnutí tohoto filmu investoval, rozhodně nelituji a jsem přesvědčený, že mi tento divácký zážitek ještě nějakou dobu v mé mysli zůstane. Filmu tedy uděluji čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podstatě to je "jenom" o uvědomění si rozdílu mezi rodinným a osamoceným životem. Jenže když si podobnou látku vezme někdo tak talentovaný jako Jason Reitman, tak z toho nic jednoduchého nevzejde. Ne, když je to plné životních pravd, cynických poznámek a skvěle napsaných dialogů a postav. Reitman vás prostě svým osobitým a vstřícným rukopisem donutí o tom přemýšlet, ať vám ze začátku ten námět přijde jakkoliv klišovitý. To totiž rozhodně není, je spíše podmanivý. Jason Reitman se definitivně stává velkým filmařem, Clooney útočí na další Oscara a Anna Kendrick je pro mě největší překvapení sezóny.90% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu som si pripadal, ako keby sa my niekto snažil vysvetliť jednoduchú vec príliš komplikovane. Nie že by to bol nejako zvlášť ťažký film, to rozhodne nie, ale výsledné poučenie z filmu je ako od Disneyho. Bohužiaľ celý priebeh ako i výsledok ma nechalo rovnako chladným ako Reitmanov predchádzajúci film Juno. Thank You For Smoking tak zostal opäť neprekonaný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film plný pravdivých momentů ze života osamělého muže. I tak by se dal ve stručnosti popsat nový snímek režiséra, který v dnešní době zažívá v Americe jeden z nejrychlejších vzestupů v kariéře. Reitmanovy úspěchy jsou naštěstí ospravedlnitelné, neboť jeho dramata jsou pýchou novodobých dějin kinematrografie. Od výstižných kraťasů k ekologickým problémům, dále přes extrémní těhotenství až po příběh bohémského snílka, který navenek jako snílek vůbec nevypadá. Ryan Bingham vše maskuje za tvář člověka, který nemá domov, přátele, je jedním z dobrovolně nejosamělejších lidí ve státech, a přitom nic mu nechybí. Která by se do něj nezamilovala? Která by ho nechtěla vylovit z osidel samoty? Divačky v sále pravděpodobně všechny, jinak ale Ryan platí za "úlet", a do vážného vztahu se mu očividně nechce. Ví proč. Up in the Air mi uhranulo, moc se líbilo, ale odnáším si z něj pouze perfektní komediální drama s několika výstižnými moudry a bezchybným Clooneym. Snad jen ty jeho přehané úsměvy mi občas vadily, a také zvláštně zvolený soundtrack. Tucet scének je ale nezapomenutelných (ve všech je Clooney po boku s Farmigou)... Něco mi říká, že až snímek shlédnu podruhé, bude to pecka. Poslední věty a záběr ve filmu nikdy nezapomenu. P.S. Už jsem myslel, že ty prsa vážně byly hereččiny, ale ono ne... chjo! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Syn slovenského rodáka má naozaj dobrý vkus a film po filme sa zdokonaľuje. Priznávam, že upútavka ma veľmi nezaujala, ale nominácia na oscara a obsadenie už predsa len niečo znamená, tak som to skúsil. Neľutujem. Výborný príbeh o samotárovi, ktorý nikoho nepotrebuje. Časom predsa len nájde spriaznenú dušu, prehodnotí svoj život a začína zmýšľať trošku inak. G. Clooney predvádza tradične dobrý výkon, ale hlavná hviezda je tu V. Farmiga, ktorá je naozaj úžasná a každým filmom stúpa v mojom osobnom rebríčku. Film 80%. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama