Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernymu hodnoceni jsem nic moc necekal, ale kurva, to byla jizda. Sena to rozpali hned ze zacatku a ja si pro jistotu zacal hledat nahradni gate. Ty jsem sice ve vysledku nepotreboval, precejen tu je sem tam nejaky hluchy misto, ale i tak to je paradni historicka rubacka s temnou az hororovou atmosferou. Sice nic komplikovanyho, cesta party bojovniku skrz les, ale film si celou dobu dokaze drzet tempo a atmosferu a souboje jsou radne drsny. Prehnane digitalni zaver si sice mohli odpustit, ale nic hroznyho. Co se tyce Cage, tentokrat nehraje nijak spatne, svuj typickej vyraz vymenil za drsnej vyraz a s tim si vystaci. Celkove fajnovy drsny fantasy, popravde receno, nepamatuju si podobny od Solomona Kanea, se slusnou hudbou, hercema i trikama a paradni atmosferou. Takze slabsich 5*. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Přešli oceány a pouště, viděli věci, které vidělo jen pár lidí. Teď mají zodpovědnost dovést JI před soud. Mniši pak rozhodnou o jejím osudu..... Spojení Cage – Perlman zdá se býti šťastné. Ron aspoň trochu vyvažuje toho stále se opakujícího chlápka s všechápajícím lítostivým kukučem. Křižácké bitvy, mor – to vše se musí líbit. A čarodějnice? Jen houšť! Tahle dobrodružná pohádka pro dospělé (děti by se asi báli), ve které vlci nejsou vlci, čarodějnice čarodějnicemi a ženský se nazývaj pravým jménem (pokus u vtip :-)) by se mohla líbit všem, kteří si chtějí užít dobrodružného napětí, CGI efektů, rachotu mečů a přičichnout k atmosféře historického filmu. Intelektuální zábava se promítá v jiným sále. OBĚŤ BYLA UČINĚNA, HRDINOVÉ ZTRACENI a já souhlasím, že to zbytečně dětinské finále by mohlo (nejen mé) hodnocení srazit na 3*. Hold BUDEME POTŘEBOVAT VÍC SVĚCENÝ VODY! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím k čemu ve středověku potřebovali kamenný mosty. 2.) Já a můj meč jsme pozváni na lov vlků. 3.) Hledám knížku, kde je popsáno, jak se bránit silám zla. 4.) Chci vidět, jak přisprostlej Nathan pohřbívá starší hereckou generaci. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

K filmům s Nicem Cagem se poslední roky muselo přistupovat s obavami, zda se jedná o návrat do první ligy nebo půjde o další Nickův průser, kterým zalepí nájemné. Podle mě se Nickovi návrat podařil už roku 2009 (po x letech lamentování se s mnohdy až céčkovými rolemi, namísto x si dosaďte libovolné číslo, nemělo by však být větší než 4), kdy se objevil ve výborném (když vypustíme poslední záběr) apokalyptickém Proroctví. Následoval rok 2010 a Nickova nejlepší role od Yuri Orlova, a sice Big Daddy v Kick-Ass. Pozdější Čarodějův učeň se stal mým guilty pleasure roku a podobný status u mě teď zastupuje i Hon na čarodějnice. Sice jde o roztahaný film a o jednu z mála dobrodužných fantasy, kde téměř žádné dobrodružství není, ale já se bavil docela dost a pod tři hvězdičky učitě nepůjdu. Nejlepší součástí Honu na čarodějnice je však Ron Pelman, kteý všechny válcuje už jen když se zašklebí do kamery. Takové charisma ostatním chybí a kde to vadí nejvíce - u hlavního záporáka. Ten je výsměchem samotného významu slova 'záporný' a spolu se závěrečným "rozuzlením" může za to, že více než tři hvězdičky nenasázím. Ať se na to dívám, jak chci, vychází mi z toho krásný průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Niky, drž se těhlech filmů. Pro mě si už teď hvězda, a to i přesto, že poslední tvoje filmy většina zdejších uživatelů hodnotí méně, než by si skutečně zasloužili. Ať už čaroděje, psychopata, policejního psychopata nebo rytíře se znakem křižáků na meči, všecko ti nedělá problém a mě se líbí, že právě takové filmy si zrovna ty vybíráš. Nikdo jiný na ně totiž nemá odvahu! A nevadí, že tvůj příběh křižáka ukáže tak málo skutečných středověkých kulis a spíš z toho dělá fantasy patlaninu, pořád to bylo něco, co jsem tady chtěl hrozně dlouho vidět. Hon na čarodějnici to byl parádní, i se samotnou čarodějnicí se muselo docela pěkně pracovat. Ty výměny názorů o církvi byly parádní. Neuvěřitelně jste se z toho všeho vykroutili, hlavně abyste pobavili lidi. To teda klobouk dolů. Dokonce i s tvým parťákem Ron Perlmanem, s držkou větší než vrata do chlíva, to vypadalo dost dobře. Ale jo, podle mě to marný pokus nebyl. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Filmaři si kvůli scénám, které se měly odehrávat na hradě, byli prohlédnout historické stavby v Německu, Polsku a také v České republice, ale ani jeden jejich požadavkům nevyhovoval. (Shley)
  • Snímek byl původně označen ratingem přístupnosti PG-13, což autory přimělo k úpravám. Asociace (MPAA) však ani poté neslevila a rating filmu zůstal. (Terva)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama