Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 246)

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč není v žánru uvedena komedie ? Všímavému oku neuniklo pár nedomyšleností jako třeba vypálená vesnice indiánů, kde zajimavě shořela týpí (jen kůže ale dřevěné konstrukce ne :) ) ale to jde snadno odpustit, protože to prostě byla dobrá komedie :). Film jsem musel celý přehodnotit a po prvním nedokoukání mi ted skvěle sedl jak styl humoru tak provedení..Skvělá zábava .... ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Je to hovadinka ve stylu pirátů,ale Johnny Depp ač opět potrhlý indián, tak Jackovi to podobné tolik není. A film je hlavně zábavný a nenudí. Armie Hammer je docela sympaťák a jinak jde o komediální dobrodrůžo klidně pro celou rodinku. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

S těží se to teda na ty dvě hvězdy vyšplhalo. A z velké části za to může Deppův Tonto, jenž se na začátku zjevil v tej vitríně a příběh vypráví (mimochodem, proč že tam byl a jak se tam vzal, vyznělo absolutně do prázdna a bez pointy). Film, kde klaun je vlastně ten chytřejší a normál person ten přitroublejší a nakonec zjistíte, že nejvíc rozumu tam má ten prapodivnej kůň. Dokonce i Zimmer s hudbou v celku zklamal. ,,Je to sterilní?" ,,Ano, pomočil jsem to." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takový film na stříbrném plátně hodně dlouho nebyl. Jedná se o ryze zábavný popkornový westernový příběh, kde svá společná dobrodružství prožívají indián Tonto a jakýsi John Reid coby Osamělý jezdec. Ne, nic rodokapsového tu nehledejme, neboť nic takové tu prostě není. Ani s realitou to nemá nic společného a hledání něčeho takového by bylo hodně pokrytecké. Co si takhle připomenout Luckyho Lucka? Motivy divokého západu jsou však plně zachovány a v takovéto vizuální podobě jsou dané scény vskutku ohromující. Dobrodružný žánr byl ve své zábavnosti zcela naplněn a je vidět, že představitelé hlavních dvou postav, tedy Johnny Depp a Armie Hammer, si to náležitě užili. Největší vadou na kráse je ale stopáž celého filmu. Dvě a půl hodiny je na takový film opravdu moc. režisér Gore Verbinski je na to sice od svých několika Pirátů z Karibiku zvyklý, ale tady se to prostě nehodí. Zas tak bohaté dějství scénář neobsahuje. Přesto se jedná o vyjímečný film, který sice každému nepadne do noty, ale který si plně zaslouží své místo. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Disney a Verbinski? Čekal jsem něco na úrovni Pirátů z Karibiku a přesně to jsem dostal. Tedy, samozřejmě na úrovni prvních Pirátů z Karibiku. Akorát vlastně lepší, protože divoký západ. Od začátku to má parádní tempo, velkolepé akční sekvence a dobře načasované humory a Johnny Depp snad poprvé po deseti letech nedělá Jacka Sparrowa. Občas se sice trochu bije odlehčený tón s indiánskou genocidou (tenhle film je na PG-13 dost tvrdej), ale ta je pro příběh dost důležitá, tak to asi jinak nešlo. Protože to točil Verbinski, jde přirozeně o naprostou lahodu pro oko, krásnými kulisami počínaje a chytrou kamerou konče. Tady neztratíte přehled, ani když jsou Jezdec a Tonto středobodem absolutního chaosu, a u finální dvacetiminutovky s vlaky jsem byl nadšený jak malý kluk. Velmi zábavná a strhující věc, u které si ani neuvědomíte, jak rychle může uplynout dvě a půl hodiny. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Megalomanská nuda za 215 milionů dollarů, kterou dvě pěkně nasnímané akční scény nezachrání. Postava hraná Deppem je až zázračně podobná Sparrowovi a stopáž filmu je opravdu přepálená. Docela se divím, že se Disney nepoučilo z Johna Cartera a uvolnila na tento projekt takto horentní sumu. Letní propadák roku 2013. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný western. Pestrobarevná jízda, plná efektů, akce….skoro víc digitální, než reálná. Humor, černý humor, indiánský humor a recyklovaný Jack Sparrow jako od Karla Maye. Byla to horská dráha…chvílemi hlavou dolů, chvílemi mořská nemoc, sem tam chill na plážovém lehátku. Možná ubrat trochu minut a vyhnuli by jsme se plonkovým místům. Ale jinak pánové Verbinski, Gonchor, Bazelli, Deep nebo Hammer (ten opravdu mile překvapil) dělají svou práci jak nejlépe jak umí s výsledkem: Máte rádi Piráty z Karibiku? Ano? Tak tady je máte made in divoký západ. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Báječně jsem se bavila, narozdíl od zdejších mrmlalů, kteří furt krákají cosi o sebevykrádající depce, slaboduchém humoru, dlouhé stopáži, drahém rozpočtu....blablabla. Kdo se nudil, neberme mu to. Ale hodnotím především příběh. Je to fuck děsně vtipný. Zajíci jako vlkodlaci? Bomba. Avšak to není to hlavní. Musíte se dívat a do příběhu vstoupit a ne hned zkraje číhat na údajné vykrádačky a dělat si čárky. Je tu zloun a ne jeden, roztomilý hlavní hrdina, roztomilý a úchylný poskok zlouna....chytrý příběh....uvidíte. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně fajn film, ke kterému se rád vracím. Ono ten nápad není vůbec špatný, k tomu vcelku sympatický cast, fajn zápletka a hlavně naprosto dokonalý Johnny Depp, který zde prakticky hraje Kapitána Jacka Sparrowa, jen teda v podobě indiána, který je tak trochu magor a nosí na hlavně mrtvého ptáka a já si myslím, že to je dokonalá postava a nikdo by ji nemohl ztvárnit líp, než už zmiňovaný Johnny Depp. Jako celkově je to fajn směsice westernu a akce, s řádnou dávkou digitálních efektů, které ale zas nějak špatné nejsou a minimálně mě nijak nevadily. Ono je to celkově hrozná blbost, ale taky dost zábavná a klasicky když to člověk nebere vážně, tak je to fakt dobrý. A já bych tomu i těch 5 hvězd dal, ale jedna jediná věc, co tomu prostě neodpustím, je to naprosto nesmyslné spojení jakých si dvou příběhů a nebo jak to nazvat, prostě ty prokliky do budoucnosti v průběhu filmu pro mě byly naprostým utrpením a i přesto, že to nebylo víc jak deset sekund, tak mi to prostě přišlo zbytečné a kdyby to tam nebylo, tak to filmu nic neubere. Jinak co mě ještě pobavilo je naprostá nesmrtelnost a nezranitelnost, prakticky všech... Pád na kupu kamení z 10 metrů, pád z lokomotivy a pár kotoulů v třeba 50km za hodinu, skok na koni ze střechy, není problém ani škrábnutí, však to přece nic není :D   7/10 ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda… u Disneyů zřejmě film před uvedením do distribuce neviděli, protože by nemohli být v žádném případě překvapeni, že to bude jasný propadák. Někde se píše o nějaké zábavě. A kde byla? Já jsem nic tak zábavného nezaznamenal, možná to bude i tím, že veškeré vtipné scény (hlavně ty s vlaky) byly vystříleny již před premiérou v trailerech. Tak už to bývá, když si produkce neumí schovat nic pro samotný film, ach joooo! Samotný příběh milionkrát provařená záležitost a to proč hlavní hrdina nosí masku, když ji během filmu několikrát sundá a všichni vědí kdo je, prostě nechápu. Armi Hammer v hlavní roli, co k tomu dodat. Snad si všichni uvědomili, že tahle pěkná tvářička, která je však šedivější než ta šedá myš, nedokáže utáhnout takovýto velkofilm. A co se týče Johnny Deppa, všichni ti co říkají že na film šli protože tam hraje Depp, to opravdu myslí vážně? Vždyť ten chlap za posledních deset let hrál tak dvě dobré role (já prostě nesnáším ty jeho převleky a slizké postavy). Tenhle jeho indián je sice „normálnější“ postava, ale já bych od Deppa chtěl raději Donnie Brasca (a nechápu, proč se stydí za Jump Street 21, když to byla jedna z jeho nejnormálnějších rolí). No nic, Osamělý jezdec je jako letní filmová zábava vyhození peněz z okna, takže doporučuji zajít na jiný film a počkat, až tohle budou dávat na týví Nova… ()

goni 

všechny recenze uživatele

Priemerna westernova jednohubka, ktorej dodava smrnc hlavne vykon Johnnyho Deppa. Trochu vtipne, trochu napinave ale hlavne prilis dlhe a chvilami nudne. Je to ten typ filmu, ktory sa da pozerat, ale uz sa k nemu asi nevratite [59/2013]. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Strašně mě to nadchlo. Po Pirátech z Karibiku přišel další skvělej film s Johnnym Deppem. Hodně vtipné, děj lehký k pochopení, zajímavé prostředí a dobré herecké obsazení, za to všechno dávám 5 hvězdiček. ()

gp_one 

všechny recenze uživatele

Že jde jen o další variaci na Piráty, nad to bych se povznesl, i když už se mi Depp v rolích podobných rádobyvtipných podivínů trochu přejídá. Bohužel je zde ale jeden faktor, který z vynikající westernové komedie dělá téměř podprůměrnou zhovadilost a to jsou špatně přerozdelené finance. Kdyby se peníze, vynaložené na natočení dvou...úplně dementních a hnusných akčních scén vrazili namísto koně pádícího po střeše vlaku do výpravy, bylo by to o něčem jiné. Když totiž pominu tyto chvíle skřípění zubů, tak jsem se u zbytku bavil královsky. Neříkám, že měl být film akceprostý, ale měla být střízlivěji natočena, bo oko není pí.a, oko vidí. Tak asi tak. ........ Jo a Fichtner je úpa úžasnej záporák hele! ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Piráti se vykašlali na Karibik a zkusili své štěstí na divokém západě. Bohužel Deppově tajtrlikování už nefunguje jako kdysi, protože je značně ohrané a předvidatelné. Film navíc bez smyslu přeskakuje od jednoho žánru k druhému, zcela ignoruje i byť sebemenší náznaky fyziky a některé efekty byly vážně otřesné. Svým originálním pojetím ale dá dohromady alespoň průměrné slepeninu, která vyplní nudný večer. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

H: A máme tu nudnější verzi Pirátů z Karibiku na Divokém západě, ono totiž ani kdybyste to srovnávat nechtěli, film vás k tomu bude stejně nutit, pojítek tam je spousta, bohužel pro tento kousek, s piráty jaksi prohrává. Hlavní problém jsou občas hluchá místa a ztráta tempa, tím trpí celý střed filmu a třeba způsob vyprávění tomu taky moc nepřidá. Jakmile však dojde na nějakou akci, tedy hlavně začátek a velmi povedený (skvělá zábava) konec je to příjemná podívaná, takže to stačilo celé tak nějak zkrátit, protože stopáž je na tento typ filmu celkem zabijácká a klidně se více inspirovat právě piráty, ti si totiž na nic nehrají. 3* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se při projekci pobavil, což je vzhledem k faktu, že nejsem příznivcem westernovýho žánru, úspěch. Jenomže Lone Ranger vlastně neni klasickej western, ale klasickej (byť neobvykle westernově laděnej) blockbuster, což byl nejspíš taky jeden z důvodů, proč mě zaujal (tzn. pěkná výprava, efekty nebo hudba). Herecký obsazení bylo tak slušný. Johnny Depp byl fajn, ale možná i kvůli režijnímu vedení Verbinskiho jsem v něm často viděl a slyšel kapitána Jacka Sparrowa. Herecky mě nejvíc potěšil William Fichtner v záporný roli a překvapil Armie Hammer, kterýho jsem doteď vůbec neznal. Příběh byl typicky blockbusterovej (jednodušší s několika hláškama a vtipnejma i "smutnejma" scénama). Spoustu lidem nebyla po chuti dlouhá stopáž, mně teda nijak nevadila a děj vcelku svižně odsejpal (i když nějaký hlušší místa by se našly). Slušná zábava nejenom na jeden večer. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Všade sa na to kydá hnoj a možno práve preto s nulovým očakávaním, som dostal solídnu zábavu obalenú fajnovým vizuálnym pozlátkom Westernu. Ešte to len začalo a už som dostal dokonalú vlakovú dobrodružnú akciu, ktorá bavila podobne ako tie najlepšie fláky z Indiana Jonesa. Vata okolo takýchto sekvencií mi neprišla tak nudná ako sa niektorý dušujú a bez nátlaku samovoľne som prekusol aj rozprávačskú linku s malým capartom a starým indiánom. Hlavné duo mi je sympatické a záporáka hrá môj obľúbený Fichtner. Také kombo sa nedá neobhajovať. ()

Petyas 

všechny recenze uživatele

Johny Depp výborný, vtipný, prostě skvělý. Ale jinak ten film je takový nemastný neslaný, nijak moc zábavný, nijak moc napínavý. Armie Hammer je strašný. Scénář je o ničem. Film docela nuda. Celkově jsem z celého filmu dost rozpačitý. 50% ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Snad to není až taková legrace, jak jsem z pozice Johnnyho Deppa v roli indiánského pošuka očekával, ale na druhou stranu je tenhle film po všech směrech míle daleko před posledními Piráty z Karibiku. Místy trochu zmatená divoká jízda s akčním závěrem, který sice nepochází z nejoriginálnějších, ale přes to je překvapivě svižný a skvěle jsem se u něj bavil. 65 % ()

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama