Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento pořad vysílala TV NOVA od února 2008 do června 2008. Vyhrál ji Jiří Zonyga. Moderátorem byl Leoš Mareš a v porotě usedli Ondřej Soukup, Gábina Osvaldová a Petr Janda. Jedná se o hudební soutěž, která je podobná Superstar. Jen s tím rozdílem, že zde oproti Supestar mouhou soutěžit i starší účastníci a jsou rozdělení do tří kategorií: 15-24 let, 25 a více let a skupiny. Do soutěže jsou zapojeni i členové poroty. Tzn, že každý z porotců bude mít na starost jednu z kategorií. Vítěz X Factoru dostane jeden milion korun a může natočit hudební album. (duklak2)

(více)

Recenze (118)

heyda 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší úroveň zpěváků, když vynechám Davida Gránskýho a Aničku. Jestli po nich štěkne nebo neštěkne pes, až to skončí bych neřešil. Ten pořad není o tom, aby z tebe udělal hned hvězdu, ale aby ti dal šanci a zviditelnil tě. To byste byli všichni hodně naivní, kdybyste mysleli na něco víc. X faktor podle mě předčil celou superstar a Mareš byl doopravdy dobrej. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Upřímě řečeno se mi X Faktor líbil víc než nějaká hloupá superstar, ikdyž nejsem velkým příznivcem těchto soutěží. Přesto soutěžení více různých kategorií mi přišlo jako skvělý nápad, lepší než věkové omezení ze Superstar protože z toho vyjdou mladé nezkušené hlasy a pak to vypadá tak že se na ně do týdne zapomene. Pravdou je že ani vítěz tohoto pořadu nevešel do všeobecné slávy a nebýt showmenů z ALL-X tak bych možná na to nekoukala vůbec! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V podstatě superstar nejen pro solisty. Realita byla však smutná, nudná a především komerčně obyčejná. Ani žádné veliké šílenství okolo tohoto velkého cirkusu na peníze a "týdenní hvězdičky" nebyl a tak další kolo X-Faktoru zase pár let nebude. Pro náctileté dívenky škoda, pro zbytek lidstva štěstí. ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Mezi třetí sérií SuperStar a X Factorem uplynul jeden a půl roku, ale posun ve vývoji televizní zábavy je o celé desetiletí. Castingové epizody jsou najednou zábavně sestřihané a hlavně konečně jsme se dočkali pořádné finálové scény. Leoš Mareš je v naší malé republice to nejlepší co do podobných pořadů máme a dokonce jsem si ho oblíbil víc než jeho britského kolegu, ale na dokonalost z American Idolu jménem Ryan Seacrest samozřejmě nemá. Máme zde cool sestříhané upoutávky a medailonky, které dávají smysl. Škoda že ty efektní "znělky" soutěžících na Nově vůbec nepochopili. Co se asi nejméně povedlo byl výběr porotců, kteří nedokáží být vtipní, když je to třeba, už vůbec nedokáží být tvrdí, když je to třeba a dokonce dělali obrovské chyby, když si vybírali své čtyři soutěžící. I přesto, že scéna finálových večerů se povedla a hlediště bylo přímo u pódia (konečně zmizela ta mimózní dvacetimetrová mezera mezi pódiem a diváky z české SuperStar, kvůli které v ní neexistoval záběr ve kterém by bylo obsaženo oboje dvoje), tak musím zkritizovat naprosto nevhodný výběr vizualizací na obrazovkách a neskutečně špatnou práci se světly, která je naopak v britské verzi na výborné úrovni. Jediné v čem pro mě Česko hledá SuperStar vede je velikost hlediště, která byla v X Factoru bohužel velmi skromná a atmosféře to rozhodně nepřidalo. Dále, stejně jako v britské verzi, za moc nestál výběr témat finálových večerů, kde by se dalo, stejně jako v mnoha dalších věcech, inspirovat slovenskou SuperStar. Co mně ale mrzí nejvíce je, že přesto že jsem se při začátcích finálových večerů radoval z toho, že se jedná o skutečně silnou sestavu, tak se opak ukázal pravdou a žádný obrovský talent nakonec objeven nebyl. Možná je to chyba Novy, že nedokázali pořad pořádně zpropagovat a tudíž se přihlásilo jen, pokud se nepletu, něco přes šest tisíc lidí, což je velmi málo. Možná ale lidé byli naštvaní, že přichází něco co se snaží tvářit jako nové a přitom je to pořád skoro stejné. Jen přece, když v Británii začínal X Factor, tak měl na své straně jméno Simona Cowella. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Další soutěž ve zpěvu podobná Superstar. Jen s tím rozdílem, že tu není omezený věk. Tedy přesně: Může se zúčastnit každý, komu bylo už 15 let. Soutěžit tedy mohli i důchodci! Zajímalo by mě, kam se poděl ten 80letý pán. Vždyť přece postoupil do dalších kol, ale pak se už neobjevil a NOVA to nevysvětlila. Moderátor Mareš je už okoukaný. Svoji práci zvládá na jedničku, ale mě už se zprotivil. Z porotců chválím hlavně Gábinu, protože ty její hlášky jsou velmi vtipné. Ze soutěžících se mi asi jako každému líbili ALL X. Ale nedovedu si představit, kdybych je slyšel z rádia. To bych si asi říkal. Co to je za blbce? Něco jiného je, když se vidí na "živo". Skončili zaslouženě na 3. místě. A do finále postoupili dva pánové. Jirka a Ondra. Vítězem se stal překvapivě kamioňák Jirka a dodnes lituji, že jsem na něj nevsadil, protože den před finále se mi zdálo, že vyhraje právě on. A bookmakeři vysoce favorizovali Ondřeje! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama