Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

A Nightmare on Elm Street 2010 je pro mě teda veliké zklamání. Tak odbitý a nudný remake jsem teda nečekal. Kdybych neznal první Noční můru (+všechny díly i FvsJ) a Freddyho ( R.Englund ), tak bych možná dal slabší tři hvězdičky. Takhle dám slabší dvě. Jackie Earle Haley není vůbec špatný herec, ale jako Fredy je nudný, má strašně nepovedenou ( dokonce iritující ) masku a jeho „watchmen chraplák“ se taky k této postavě nehodí. Film je naprosto bez nápadu. Remaky Pátku třináctého a Halloweenu mě bavily daleko více. -4/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Nejnovější remake z producentské stáje Michaela Baye má blízko k filmovému odpadu. Postavy do jedné nesympatické, každý se tu chová jako debil (nezvykle vedou rodiče), filmařsky to o strachu neslyšelo a kdysi velký Freddy je upozaděná figurka s pár hláškami a naprosto mrtvolnou (a směšnou) novou ohořelou maskou. Žádná mimika, žádný styl - šeptající béčkový psychopat, který svému předchůdci nesahá ani po kotníky. Věřil jsem, že když naběhne onen známý hudební motiv a Freddyho drápy začnou úřadovat, vezmu to na milost. Jenže atmosféra se z tohohle remaku vypařila. Osobně doufám, že má Bay za tuhle ubohost pořádné noční můry. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolí. V remacích, ve kterých Mike Myers přežil s úctou aspoň jeden díl a Jason byl tak blbej až zábavnej, získává Freddy smrtelnou ránu hned v počátku. Něco tak neoriginálního, tupýho a hlavně pekelně nudnýho se jen tak nevidí. Jasný, už originální filmy nejsou z dnešního pohledu žádný zázrak, ale měli atmosféru a cool Englunda. Tady to nejenom že nedává smysl, ale atmosféra si navíc vzala dovolenou a z Freddyho udělali naprosto nesympatický hovado s hnusnou maskou. A Jackie Earle Haley se může snažit jak chce, ale Englunda prostě zastoupit nemůže. Režisér nejenom že nic kloudného nevymyslí, ale asi sám půlku natáčení prospal, protože tempo filmu je uspávací. Navíc ty přiblbé střihy do některých rádoby lekaček, no škoda mluvit. Tady se zkazilo všechno, co se dalo. Zkrátka vzniknul film, ve kterém hlavní hrdinové nesmějí usnout, vám se to ale při sledování tohoto hororu stane velmi snadno. Alespoň, že Thomas Dekker tam umře brutální smrtí, protože ten kluk si za Sarrah Chronicles nic jiného nezaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat – to, že to nedopadne dobře, jsme věděli ještě před projekcí. Šlo hlavně o to, jak moc nenasytní producenti návratem do Springwoodu diváka naštvou. Restart celé série nemá úplně špatné tempo, nabízí pár slušných momentů i ne úplně děsné herce (mezi nimi se v pozitivním slova smyslu vyjímá Fincherův objev Rooney Mara). Jenže když už tvůrci sáhli na osvědčenou značku, dál už se moc nesnažili. Freddy se objeví bez zjevného důvodu, zařve a zase zmizí. Celé je to založené na dost očekávaných záběrech, zvukových lekačkách a kamerových filtrech – prostě jedeme ve stejném ražení jako řada podobných hororů za poslední předlouhé roky (vždyť i ta trapná finálová tečka musí být, kdo o to sakra stojí?). Nic to ale není proti ztvárnění ústřední hororové ikony. Vím, že to muselo být těžké, ale nahrazení fanoušky milovaného Roberta Englunda je totální přehmat (nejen jeho šílenou maskou). Kotelník podpořený cynickým humorem, spoustou hlášek a invenčními mordy je v téhle moderní verzi k smíchu.. nebo snad k pláči? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom horrorovej série "Nightmare on Elm Street". Pôvodný film Wesa Cravena a jeho následné štyri pokračovania doslova zbožňujem. Preto bude pre mňa navždy jedinou ozajstnou Nancy iba Heather Langenkampová, jej milým mladý Johnny Depp a zaručene nikdy nikto neprekoná Roberta Englunda v tom ako stvárnil postavu Freddyho Kruegera. Túto mienku už u mňa žiaden remake nezmení. Aj keď tento z roku 2010 vôbec nie je taký špatný ako ho tu opisujú niektorí uživatelia. Pre mladú generáciu divákov, ktorí sa s Nočnými múrami stretávajú po prvý raz, je to mrazivé, horrorové predstavenie. Pre starých, skôrnatených, vyznavačov klasík to bude asi naozaj len strata času. Ja to vidím tak na necelé tri hviezdičky. *** ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se také v opuštěném kostele metodistické církve v Gary v Indianě. (Chatterer)
  • Wes Craven nebyl k natáčení filmu přizván a veřejně proti němu vystoupil. (HellFire)
  • Fredyho hlas byl pozměněn v postprodukci, údajně aby mu dodal „nadpřirozenou kvalitu“. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama