Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 ...Pomalý, špinavý a tak trochu mysteriózny western "leonovského" strihu, ale s poriadnejšou dávkou Eastwooda, ktorý rozpúta "peklo" v jednej malej osade... Clint tu hrá to čo vie najlepšie a v tejto roli mu málokto môže konkurovať. Tá záverečná "prekvapivá" pointa pôsobila tak trochu ambivalentne a teraz neviem či to je v prospech filmu alebo nie...:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I náš privát má větší rozlohu než na jaké se odehraje tento tak trochu jiný western. Ano, vypadá jako divadelní hra a ano, má potenciál krátké úderné povídky spíše než filmu s celovečerní stopáží. A co? Samé podružnosti. Clint se totiž obsadil do role největšího hajzla, kterého si za svou bohatou kariéru vystřihl a evidentně si svou roli užívá plnými doušky. Ani "Hodný" z Leoneho majstrštyku se místnímu "jméno neřeš, stejně jsem tu jen proto abych tě znásilnil, zesměšnil a zastřelil" pistolníkovi v tomto ohledu nemůže rovnat. Jenže to není jeho hlavní přínos filmu. Tím je jeho příkladné budování atmosféry plné nejistoty a cynismu, která v pohodě přebije i místy až příliš pomalé tempo. Až mě celkem mrzí, že si Clint za svou režijní kariéru nikdy nenašel čas natočit i nějakou horrorovou tématiku. Měl by na to hoch, měl by na to. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vše začíná jako klasický eastwoodovský western. Postupně se však začíná měnit v dost netradiční podívanou z Divokého západu a původní téměř čtyř hvězdičková záležitost klesala stále níž a níže, až se zastavila na konečných 2*. Nepopírám myšlenku snímku, ani herecké a režijní kvality Clinta Eastwooda, jsem si vědom rozuzlení, které si tvůrci připravili, ale tak nějak pocitově to na vyšší hodnocení nestačí. Možná to je i tím, že mi tentokrát hlavní hrdina nepadl do oka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Má tento western nějaké chyby? Má a opravdu jich není málo. Jenže ono nešlo o typický americký divokozápadní snímek, zato to bylo nádherné pohlazení pro duši každého cynika. No, a to bylo důvodem, proč jsem si po celou dobu tak spokojeně vrněl. Clint Eastwood si tu zahrál postavu až do krajnosti spravedlivou a tedy ne zrovna milou. S jeho příjezdem do Laga, tak došlo nejen k okamžitému poklesu počtu obyvatel ale i k nárůstu počtu znásilnění. Což mě poněkud zarazilo. A i když jsem v průběhu děje pochopil motivaci úhlavního cynika, zůstaly tu záležitosti mimo mou komfortní zónu. Ať už byl film jakýkoliv, nemohl bych v žádném případě tvrdit, že by byl nudný. Naopak, po celou dobu jsem se bavil, a pro ten celkový bizárek a výše zmíněný cynismus zůstávám u svého původního hodnocení. / Poučení: Pět a dva je devět. No, já bych radši nakoupil jinde, ale když je to ve výsledku stejně zadarmo... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Atypický mystery spaghetti western s pořádně dusnou atmosférou a zajímavou závěrečnou pointou. Jako by v 70. letech natočil western M. Night Shyamalan. Clint Eastwood se ve svém druhém režisérském počinu rozhodně nebál experimentovat a ačkoli zápletka působí místy neohrabaně a občas trochu ztrácí dech, stále jde o zajímavou podívanou. 70%. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • Universal Pictures chtělo, aby se film natáčel ve studiu. Místo toho nechal Clint Eastwood (Cizinec) postavit celé město v poušti poblíž jezera Mono v kalifornských Sierras. Mnoho budov bylo kompletních a trojrozměrných, takže interiéry bylo možné natáčet přímo na místě. (Marek06)
  • Natáčení probíhalo v Mono Lake v Kalifornii a v nevadském Winnemucca Lake. (reich)
  • Clint Eastwood (Cizinec) sám prozkoumával místa, když řídil pick-up po Oregonu, Nevadě a Kalifornii. Vybral si břehy jezera Mono, protože oblast považoval za vysoce fotogenickou. Další scény byly natočeny v Renu a v kalifornském Inyo National Forest. (Marek06)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama