Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

50. díl týhle soutěže s účastí tehdy mladýho inženýra Zemana je skutečnej bizár. A zajímavej psychologickej moment - když tam osobnosti napovídají soutěžícím a oni se mají rozhodnout, jestli jim říkají pravdu či lžou, Miloš zcela systematicky a s obrovským potěšením lže. Je vidět, že lhaní na veřejnosi mu přináší celej život nesmírný uspokojení. :-D

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Kdysi velice populární soutěž. Dobrý nápad, sympatický moderátor a doba, ve které mohl pořad zazářit. 3*

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Výborná vědomostní soutěž, která diváka vždy pobavila a která nikdy nebyla zatížená politikou a dalšími tendenčními vlivy (snad vyjma toho, že se tam samozřejmě do roku 90 neobjevily "trezorové" filmy). Jan Rosák i Karel Čáslavský byli vtipní moderátoři a pozvaní hosté z řad herců bývali milí. Kvalita pořadu mírně klesala po revoluci, kdy se tam začaly objevovat sponzorské reklamy a pak i nové studio se znělkou. I to se ale dalo vydržet. Comeback po roční pauze byl ale naprosté fiasko a nechápu, jak mohla Česká televize tuhle svojí zlatou pokladničku tahle pohřbít.

Reklama

Reklama