Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ichi (Ayase Haruka) je slepá Goze, která aby přežila, vydělává si hraním na šamisen. Není však dobrá jen v hraní na šamisen, ale i v boji s mečem, který ji slouží jako slepecká hůl. Už několik let hledá jistého mistra Laidó, který ji nechal jako malou v domě Goze, aby se tam naučila hrát a zajistil ji tak nějakou budoucnost. Někdy ji navštěvoval a učil ji boji, ale Ichi se nikdy nedozvěděla, kdo to byl a jestli to třeba není její otec. Proto ho hledá, aby zjistila jeho pravý původ. Náhodou se dozví, že by se měl objevit ve městě Bitou. Jenomže čekat ve městě, které je zrovna terorizováno klanem Banki, není dvakrát bezpečné. Ichi bude muset využít své dovednosti, aby vůbec přežila, i když se jí snaží pomáhat jistý Toma (Osawa Takao), který ji náhodně potkal. Jenže i on má své problémy a jistý hendikep, kterého se bude muset, aby přežil, zbavit. (Kiyoshi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé je to příjemná "kopírka" Samuraje s ženskou postavou v hlavní roli. Pro mě to je "kopírka" která je lepší než Samuraj a to hlavně po příběhové stránce. Motivace a osudy hlavních hrdinů v tomto snímku mi byly mnohem více blízké a takové opravdovější. Velký plus i za to, že Ichi není nepřekonatelná šrotovací mašina, která každého sebelepšího soupeře sejme na jednu ránu, jako právě masér Zatoichi. Tady se, stejně jako třeba Azumi, zapotí, aby zvítězila a je tak mnohem více uvěřitelná. Skutečnost, že její společník, který má díky dávné tragédii problém vytáhnout katanu, je lepším bojovníkem než Ichi mě také mile překvapila. Finálový souboj s výrazným záporákem se mi zde rovněž líbil více, než v Samurajovi, kde jsem celý film čekal na souboj, který měl asi pět vteřin. Budu tedy, jako už celkem často, opět patřit k menšině, ale Ichi si mě získala mnohem více než Samuraj, který je sice velmi solidním filmem, ale emočně o dvě třídy níže. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Do třetice Fumihiko Sori a tentokrát zas úplně jinak. Z Ichi se vyklubalo krvavé potěšení s romantickou zápletkou o slepé samurajce ovládající hned dva skvělé nástroje. Už v úvodních titulcích mě zaujala hudba, která na japonský film zněla až příliš západně a navíc i velmi povědomě. Ano, byla to známá Lisa Gerrard, ve filmových kruzích známá především díky skladbě Now We Are Free ze soundtracku ke snímku Gladiátor. Už jen díky jejímu hlasu jsem byl příjemně naladěn a to byl teprve začátek. Kromě krásné a smrtící Ichi se tu setkáme i se slušně úchylným jednookým záporňákem, kterého hraje Shido Nakamura. Je to sice zas jiná variace na Zatoichiho, kterého před pár lety natočil Takeshi Kitano, ale to neznamená, že musí být horší. (7/10) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní japonská katanová řezničina, která má i celkem ucházející příběh, díky němuž to neni jen pouhej a tuctovej akčňák, ale i docela kvalitní film mimo akční sekvence, který jsou tady ale fakt skvěle natočený, i choreograficky perfektně promakaný, navíc hlavní postavou je sličná slepá bojovnice, takže ten kdo má rád Zatoichiho, tak si určitě přijde na svý i tady, i když to je slabší, ale zase Haruka Ayase je daleko hezčí než hrdina ze Zatoichiho ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda a nic než nuda. Mít to aspoň o půl hodiny méně, dalo by se to nějak snést, ale tahle opravdu ne! Celou dobu (a ta doba byla pekelně dlouhá) jsem se těšil až bude konec, což u mě značí nehorázně špatný film. Dostalo mě jak Shidō Nakamura hraje tak stupidní postavu jako je v tomhle filmu. Za Haruku Ayase jednu hvězdu, jinak to snad ani nestojí za řeč tento film. Kitanův Zatoichi je skvělý film, tohle je jen nadstavovaná ..ehm sračka. Musím jen kroutit hlavou kolik takovéhle vyloženě špatné filmy dostávají tady tak vysoké hodnocení od zdejších "odborníků", ale jak to tak bývá, není to poprvé a ani naposledy. Tomuhle filmu se obloukem vyhněte!!! 25%. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr. Trochu drsný a trochu romantický, ale něco mi tam chybělo. Asi ten Zatoichiho laskavý humor. Nevím... I když je stopáž u obou filmů téměř shodná, tak Ichi mi připadala mnohem delší než Samuraj. OT - DVD od Vapetu mě pěkně nakrklo, protože sice obsahuje originální zvuk, ale titulky tam jaksi chybí, takže jsem se musela spokojit s dabingem. :^( ()

Galerie (25)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama