Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naštartovať novú sériu sa tvorcom nepodarilo. Zmaril im to divácky nezáujem. Z jednej strany je to aj logické, Clouseau sa nedá nahradiť žiadnym iným babrákom, nech už je akokoľvek vtipný. Ako rarita to nieje na zahodenie, niektoré gagy sú podarené a dej ubieha pomerne svižne. Ako jednoduchá komédia obstojí. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Tristní pokus vyždímat ze zcela vyčerpaného tématu ještě nějaký ten dolar. Bezradný nejen žalostně fádním náhradníkem, ale také oundanou snahou o nekonečnou recyklaci původních Sellersových gagů. Dokonce i Lom už jen bezradně opakuje výstupy z předchozích filmů. Výsledek je pak zcela sterilní nudou bez šance pobavit a na tom nic nezmění ani Roger Moore s kbelíkem na hlavě. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady už se nepovedlo nabalit nic na ten příběh, který se začal v předcházející "Stopě Růžového pantera". Pokus nahradit Petera Sellerse nevyšel, protože prostě vyjít nemohl. On byl jedinečný a naprosto přirozený, což v tomhle případě neplatí. Ted Wass je jen křečovitý, ale co hůř, film postrádá humor. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Má být podstatou komediálnosti filmu, že dost často vykrádá, ba přímo doslovně kopíruje, v sérii již použité vtipy? Jako ten film koukatelný je, dokonce i bez nějakého většího znechucení a i když jej budeme brát jako další část série (protože vlastně jen a jen na ní, na lidech a postavách, které tou sérií již prošli). Ale přesto je dost suchý a ne nějak zvlášť humorný. První růžový panter, během nějž mi koutky ani nezacukaly, natož abych se vědomě zasmál. Ocenil bych snad jen blonďatou karatistku. ()

DonArian 

všechny recenze uživatele

Kletba Růžového pantera je sice mnohem horší než předchozí Panteři s Peterem Sellersem ale stále to bylo o hodně vtipnější a lepší než Syn Růžového pantera a ty dva otřesné americké "remaky". Pořád se na to dalo dívat třeba na scénu kdy Clifton Sleigh jde do hotelu s umělou společnicí a za cholerického Herberta Loma. Pro mě za 55%. Mimochodem dabing se docela povedl. Je z roku 1996 a byl dělaný Novu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Herbert Lom vypadne během filmu dvakrát z okna, pokaždé jej zastupoval kaskadér. (OJan)
  • Film se pokoušel z postavy Cliftona Sleigha udělat dalšího inspektora Clouseaua, který by figuroval v nové sérii Růžového pantera. Tahle myšlenka se ale nikdy neuskutečnila. O deset let později sérii znovu oživili a natočili díl v hlavní roli s Clouseauovým synem s názvem Syn Růžového pantera (1993). (HappySmile)
  • Roger Moore ve filmu používá pseudonym "Turk Thrust II", což je odkaz na jeho přítele Bryana Forbese, který často používá jméno "Turk Thrust", když si střihne nějakou roličku ve svých filmech. (HappySmile)

Reklama

Reklama