Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech jsem chtěl hodnotit pouze dvěma hvězdama,ale poslední dva díly se seriál zvedl a je to jasně na tři.Hodnotím po pěti dílech,kvalita kolísá,ale mám pocit,že se seriál zvedá do slušného českého seriálové nadprůměru,ale na film Kožené slunce asi přece jen nemá.Všechny z party jsem si oblíbil a celkem se zase těším na další díly příjemného oddychového seriálu z mně blízkého prostředí. 60 % Od pátého dílu nebyl vyloženě slabší díl a za poslední léta je to nejlepší český seriál,který běžel na obrazovkách.Nakonec bych svoje hodnocení zvedl tak o 15% hlavně díky dílům Konvoj,Ples a třem posledním dílům.Škoda že na konci posledního dílu bylo pohřbeno další pokračování.Takže nakonec je to přes 75 % Zpětně mě baví všechny díly a když to spojím s filmem,tak zde vzniklo něco,co je na české scéně dost nevídané.Moje hodnocení je už přes 80% Po třetím dokoukání celého seriálu si ho musím zařadit mezi své nejoblíbenější.Každý díl mě dokáže pobavit a tohle dílko se pro mě stává kultovním.90% Sám ani nevěřím,že jsem původně chtěl se seriálem skončit a ohodnotit ho dvěma hvězdama,byla by to obrovská chyba. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Citlivá sonda do života na vesnici se všemi jeho krásami i vadami. Detailně promyšlené postavy, jemný smysl pro humor a nervy drásající sportovní klání. Kdybych tak nesnášel fotbal, dal bych možná ještě víc. Ale jinak to šlo a Vetchý dost zvedá celý seriál z českého průměru sračkoidních vypatlanin, sesmolených na koleni. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších seriálů, které Nova kdy vyprodukovala. Koncepčně a filmařsky sebejistý a výborně herecky obsazený (trio Vetchý-Novotný-Sobota ze sebe ždíme takřka maximum). Na první pohled jde o jednoduchoučkou buranskou pitomost, ale to je jen zdání. To, že je seriál o přízemních prosťáčcích, ještě neznamená, že sám je také takový (narozdíl třeba od většiny opusů Zdeňka Trošky). Vyloženě vtipné mi to bohužel přišlo pouze příležitostně a scénáře některých epizod jsou až moc triviální. Ale ta řemeslná profesionalita a již zmínění herci si prostě zaslouží jednoznačný palec nahoru. 70 % ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zatím velké zklamání. Pilotní díl kromě pár vtipných momentů (výběr Tučného písně při rozprašování popela nemohla být tragikomičtější :-) přidal jen neurážející charaktery, ale především naprosto pitomý scénář. Když je režisér a scénárista tatáž osoba, může dojít k absenci sebekritiky a k tomu zde zřejmě skutečně došlo. Snad se seriál ještě zvedne... EDIT: Po druhém díle kvalitativní posun o 100%, tedy na 4*, a proto zatím průměruji na 3*. Celkové hodnocení přidám po první sérii, ale aspoň se seriálu povedlo mě přilákat k obrazovce... EDIT 2: Tak fajn, žádné oplétačky - tohle si 5* zaslouží. Neskutečné, jak je tahle hovadina návyková - a díky bohu za úžasně "buranského" Vetchého! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Každý díl seriálu začíná a končí stejnou hudební skladbou. (danielsekyra)
  • Při charitativních zápasech chodilo na tým Slavoj Houslice více lidí než na skutečné zápasy a na vesnici se tak sešlo i 3 500 diváků. (MTHRFCKR)
  • Pivo, které hráči hojně popíjejí, bylo nealkoholické. Kořalku nahrazoval čaj, vodka byla obyčejná voda. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama