Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Seriálová pecka u který se fakt tlemim. Herecky geniální, všichni hrajou fakt hrozně přirozeně. Sice je to prostě zase v prdeli na vesnici alá Chalupáři, ale má to šmrnc a i režijně to je na úrovni. Člověk by nevěřil, jak esteticky se daj zabírat ostřikovače a vůbec celý sociš hřiště. Nova se timhle fakt pochlapila, asi zkusim i tu Expozituru. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

16/16 Půjdeme-li po přímé lince nováckých půlhodinových seriálů, máme tu časem zavátý více epochální pokus Nováci, poměrně zdařilou Hospodu, výborného Draculova švagra, zoufalé Policajty z předměstí, specifický Comeback, který vyšel proti masovým tématům a uspěl i tam, kde byla Nova zatracena... a nyní tedy Okresní přebor. Formálně fajné, tématicky se více hodící na ČT, herecky střídavě oblačno. Nový zájem o Luďka Sobotu je v tomto případě zasloužený, přeci jenom po třech ordinérních filmech z let 90. neměl tak výraznou příležitost. Kdo by to byl řekl, že Nova podá ruku všem těm hořkým Náměstíčkům, Návsím a spol? Na druhou stranu je tu stálá přítomnost identické dramaturgie s Hospodou, která je de facto osvěžena skutečně jen o ty reály. A skutečným přínosem seriálů jsou pak jen ty epizodní návraty všech těch Mihulových. Kreace vysloužilců typu Trojana nechme stranou. Jediný, koho sem tam mohu je Leoš Noha, což je v kontextu k návratu hrdosti z trapnosti poněkud málo. Nicméně kolem a kolem je to i tak podbízívá sračka, která se z neznámého důvodu snaží otřít o všechny myslitelné i nemyslitelné problémy hýbající jedním unifikovaným okresem. Tak to už raději ten na severu. Tam bylo aspoň kvalitní finále. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušná nadsázka venkovského života točícího se kolem fotbalového mužstva, které hraje jednu z nejnižších lig.. zde sehrála velkou roli plejáda skvostných herců v čele s panem Vetchým, kterému opravdu věříte každé "cholerické" slovo a pan "Dobjej", no to je perla. Myslím, že se seriál dobře zapsal a zdárně následuje klasický český humor, který ve filmech a seriálech ukončila v první půli devadesátých let Hospoda také od Novy. Za tento projekt tedy smekám.. :-)) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy hrál fotbal, a kdo (ještě lépe) hrál fotbal mimo velkoměsto, ten ví... Luděk Sobota v mých očích vyrostl maximálně! Díly s vietnamským plejerem a hlavně s dílem, kde se kluci snaží držet hubu a hrát, jsou naprosto super. Má to svoje chyby, někdy by to mohlo být lépe scénáristicky vystavěné atd. atd., ale já tohle všechno tomuhle kousku odpoouštím. A jen tak mimochodem, pro kritiky Novy, jí produkované seriály, jako je třeba tohle nebo Comeback, jsou o X levelů výše než seriály ČT, která je ale produkuje za desetkrát tolik. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Citlivá sonda do života na vesnici se všemi jeho krásami i vadami. Detailně promyšlené postavy, jemný smysl pro humor a nervy drásající sportovní klání. Kdybych tak nesnášel fotbal, dal bych možná ještě víc. Ale jinak to šlo a Vetchý dost zvedá celý seriál z českého průměru sračkoidních vypatlanin, sesmolených na koleni. 70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Každý díl seriálu začíná a končí stejnou hudební skladbou. (danielsekyra)
  • Ač na to Leoš Noha (Áda Větvička) nevypadá, ve skutečném životě je poměrně dobrým fotbalistou. (ricky4)
  • Ludva (Pavel Kikinčuk) při projevu zmiňuje, že tým Houslic vstřelil za podzimní část 14 branek, získal 24 bodů a má průměr 0,93 gólů na zápas. Když však Ludva promítá tabulku všech týmů, má Slavoj Houslice skóre 28:21 a bodů má 27. Poslední sloupec tabulky ukazuje statistiku +/-, která je špatně dokonce u všech týmů. (ELBobes)

Související novinky

Reklama

Reklama