Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

petaspur 

všechny recenze uživatele

"My taky chceme do Kraje! Napřesrok zasejeme trávu v brankovišti ..." Slavoj Houslice je zkrátka ambiciózní klub. Všechny typy jeho hráčů i činovníků jsem při svém dlouholetém pobíhání po pažitu někdy potkal a činí mi velké potěšení si na ně zavzpomínat u obrazovky. Jsem rád, že při hodnocení tohoto seriálu se samo zpochybnilo mé přesvědčení, že většina zdejších uživatelů inkasovala za čtyři z tělocviku, při kombinaci slov NOVA - FOTBAL jim samospoušť mačká tlačítko odpad! a náhodně vybere jeden z připravených znechucených komentářů. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Překvapení, pro mě tedy zaručeně. Nedával jsem tomuto počinu moc šancí. A v televizi jsem se díval až na 9. díl, který byl zatím zaručeně nejlepší, hlavně tedy díky postavě trenéra v podání pana Trojana. Kam se hrabe slavný José:-) Po zhlédnutí jsem byl velmi mile překvapen a tak ostatní díly "sjíždím" na netu. Seriál, který pobaví. Kupa hlášek, jako např. "onanováním se píchat taky nenaučíš," nebo, "napřesrok zatravníme brankoviště," "vyvolají" člověku úsměv na tváři kdykoliv. Diváci, kteří sledují fotbal na jakékoliv úrovni, se mnou budou určitě souhlasit. Vtipnost spočívá právě v tom "okresu," kde vidíme zábavné momenty, jak na hřišti, tak i v hledišti. A to je právě ten rozdíl oproti fotbalu, který se hraje v nejvyšších ligách po celém světě, kde se "točí" neskutečné miliony. Herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. Vyzdvihuji Ondřeje Vetchého, poněvadž ten zvládá svoji roli doslova famózně. Ten pokladník mě byl nějaký povědomý, vygoogloval jsem si tedy jeho jméno a hle, už vím proč, pan Kikinčuk hrál Šimona Pláničku ve Slunce, seno, jahody! Potěší i nasazení Luďka Soboty. Okresní přebor vás zaručeně pobaví. Zjistíte i, že Vietnamci umí hrát skvěle fotbal:-) Adios a já jdu koukat na ligu mistrů:-) Hodnotím pěknými čtyřmi hvězdami. Je to prostě ‎"dobjééj" seriál:-) Navrhuji Slavoj Houslice do naší ligy, myslím, že by tam hráli lépe, než současná Slavie:-) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ty vole, držte hubu, pane Jebavý! Výborně vypointované příběhy, vtipné sekvence, skryté detaily, které mnohdy dostanou kompletní rozměr, až příště i skvělé herecké obsazení - to je OKRESNÍ PŘEBOR. Hospodský humor od fotbalových trávníků mám rád, takže tady jsem již před lety objevil poklad, který si čas od času rád dopřeji a který s postupem jednotlivých epizod příjemně graduje (nejlepší je vypípaná scéna z Derby). Luděk Sobota ve své nejlepší roli (výborní jsou i Vetchý, D. Novotný, Kikinčuk, Kohák, Vilhelmová (!!) či Nečas a taktéž guest stars - Trojan, Županič nebo Nárožný). Co se týče porevoluční komediální tvorby, nevzniklo v Česku nic lepšího. Chalupáři 21. století. Nejlepší epizody: Schůze, Na váhu, Derby, Kopačák, Návštěva z kraje.  ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy jsou naše české televizní kanály přehlcené splaškou českých nebo zahraničních stupidních telenovel byl tento seriál z produkce televize NOVA jediný, u kterého jsem si řekla, "škoda, že nemá víc dílů!" Úžasný námět, Olda Vetchý neskutečně zářil a jak naznačil Cival, v tomhle podal jednoznačný, oscarový výkon. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nenapadlo, že tohle napíšu, ale Nova opravdu vyprodukovala (v rámci tuzemských pokusů) kvalitní seriál (ovšem nečekám, že se to bude opakovat).Okresní přebor je velmi příjemný seriál s řadou dobrých vtipů a slušných hereckých výkonů (Vetchý rulez), navíc i vcelku povedeně vykreslenou vidláckou mentalitou.Další pro mě vtipný rozměr dostává seriál v tom, že všichni přítomní jsou celý zažraní do fotbalu, což není nic špatného, ovšem pořád mluví o divizi, jako kdyby to bylo nějaké fotbalové nebe, leč není už kvůli faktu, že český fotbal je téměř nejhorší v rámci Evropy.Na druhou stranu mi ale v OP vadí značná předvídatelnost a některé pochybné kameňákové fóry.Každopádně...Okresní přebor je nenáročný, vtipný a příjemný seriál a v rámci českého seriálového hnoje představuje jakousi jiskřičku naděje a příslib změny k lepšímu do budoucna - v tomto ohledu si ale žádné iluze nedělám, nicméně na CZ poměry jsem se aspoň jednou dobře pobavil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Na začátku se musel natáčecí plán narychlo předělávat, když filmaře na jaře překvapil nenadálý příval sněhu. Když pak filmaři potřebovali scény se sněhem, muselo se uměle zasněžovat. (ČSFD)
  • Hlas GPS navigace namluvila herečka Jana Stryková, kterou oslovil zvukař Matěj Matuška. Během práce ve studiu navázali vztah, později se z nich stali partneři a dnes spolu dokonce vychovávají společného syna Jáchyma. (funhouse)
  • Jedná se o jedinou epizodu, která má ve svém názvu jméno postavy ze seriálu. (SONY_)

Související novinky

Reklama

Reklama