Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kvalita mezi epizodami sice občas kolísá, slabší díly jako Fanynka a Jesle jsou ale dokonale vyvážené skvosty - zatím u mě vede formanovská Schůze. Humor občas vyšroubovaný až do nesnesitelna - Vetchý v Lucce - jinak ale výborně funguje slovní i situační komika vesnice a pralesního fotbalu, o které si můžou jiné "venkovské komedie" nechat jenom zdát. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Chápu to tak, že víc jak jednu hvězdu může dát a) jen fanda fotbalu, žijící na malé vesnici a fandící nějakému tomu Slavoji, Tatranu nebo Čechii, b) totální trubka, která nerozezná debilitu od reality, nebo c) fanda Luďka Soboty, což je de facto zároveň za b). Jinak to nevidím. P.S. Ozval se mi jeden z venkovských fandů, znalec sportu a chytré zábavy ve venkovském prostředí, kebrdle, či co, a na jeho osobní přímluvu rozšiřuju seznam o další kategorii. takže za d) vesnická ředkev, co chodí v galoších a vaťáku, smrdí prdama a levným pívem a umí vyjmenovat všechny kopálisty, co se mu do té velké hydrocefalické hlavy vejde: Baroše, Kollera, toho, ehm, Medvěda, Čechýna, pak taky Lojzu, ten hraje beka u nich, v SK Čulibrky, no a Vendá, jasně, to je šutér jako bejk, už dal tří gólí... ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Lidový seriál, který je rozvinutím filmu z CT. Nova byla rychlejší a udělala z toho táhlý seriál. Jen zde chybí některé lepší herecké postavy, a jsou nahražené horšími. Např. Jiránková. Je pěkné, že si režisér vzpomenul na měkter herce, kteří mají nyní potíže s penězi a dal jim šanci, aby si něco vydělali... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vulgarismy a hovorová čeština tam padaj jak fíky do kasy a je úplně jedno, že často je to vo ničem, když je to tak krásně ze života. Smrdí z toho zapařené spodky, lepkavé je to jak rozlitý gambáč a díl od dílu to graduje až do fáze, kdy postavám stačí naprosto obyčejná věta, aby z toho byl výtečný a trefný fórek. Pokud bylo Kožené slunce Zákonem Pralesa, Okresní přebor je takový snaživý a zlepšující se apokryf. Jeden z mála českých seriálů, které sedí a když je chytně křeč, tak výhradně ze scénáristické nemohoucnosti. Edit po 12. díle: zvyšuji na pět. Je smutné, že reflexi zaprděné xenofobie musí udělat s takovou grácií až seriál, kde se mluví ve větách jednoduchých a každé druhé slovo je vole nebo prdel. Ale "Láska" je tak trefná sociální sonda, že dávám Okresnímu přeboru plné hodnocení. Definitivně se totiž emancipoval od "poetického" vzoru a jede si svou cestou jistě jako promazaný Zetor. Jeho buranství není tvář, ale maska. To mě baví a klidně díky tomu zapomenu i na hodně kolísavou kvalitu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je zřejmě nejlepší seriál televizní stanice Nova v její historii. Je těžké vlastně jednoznačně určit, jestli je to kompliment či pohana, každopádně v kontextu české porevoluční seriálové tvorby patří k tomu lepšímu, co bylo možno na televizních obrazovkách spatřit...na první ligu s Četnickými humoreskami či Bylo nás pět sice nemá nárok, televizní divizi či ČFL, tedy ligu třetí, ale ukope s přehledem. Okresní přebor má totiž několik hodně silných postů - na režii zkušeně kope sehraná dvojice Jan Prušinovský a Jakub Kohák, přičemž tvůrcem hry je především kameraman Petr Bednář, který dal obrazu tu pravou cool reklamní patinu, čímž ho silně odlišil od většiny české seriálové produkce a přiblížil ho produkci evropských pohárových soutěží. Tou pravou trefou trefou do černého byl také záměr tvůrců postavit osu seriálu většinou na jednoduchých, téměř reklamních gazích, a sladit tempo seriálu s tempem reklamních breaků, jak skladbou záběrů, tak zvoleným střihem. Scénář sice střídá slabé chvilky s těmi povedenějšími, hodně ale zachrání herci, především na liberu hrající Ondřej Vetchý. Slovník postav odrážející svou hovorovou povahou a velkou mírou vulgarismů realitu fotbalového prostředí sedí přesně a reálně je zobrazeno i fungování vesnického fotbalového klubu. Takovýhle zapálených amatérských fotbalistů běhají po Česku stovky...a je na ně obvykle stejně tristní pohled... Jsem zvědav, jestli přijde pokračování v podobě Okresní soutěže, jak to tak se seriály bývá... :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • V celém seriálu není nikdy zmíněno, o jaký ročník sezony se jedná. Pouze při Ludvově (Pavel Kikinčuk) prezentaci si můžeme všimnout, že jde o podzimní část roku 2009. Bývalý trenér Josef Hnátek, kterého ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) ztvárnil Miroslav Krobot, však zemřel při prohře Sparty se Slavií 1:4, což bylo 6. 10. 2008. Následující sezona by tedy správně měla být 2008/2009. Na to ale navazuje další chyba, jelikož ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka se tvrdí, že zmíněná prohra Sparty 1:4 bylo 270. derby. Prohra 1:4 se však týká 268. derby. 270. derby, odehrané v roce 2009, vyhrála Sparta 1:0. Pepik Hnátek tedy nemohl zemřít při tomto zápase, i když by to zapadalo do doby, kdy se odehrává seriál. (ELBobes)
  • Když se Ondřej Vetchý (Jirka Luňák) dozvěděl, že roli předsedy klubu má hrát Luděk Sobota (Václav Orel), chtěl ze seriálu odstoupit. Na zkoušce však Sobota zaperlil a Vetchý byl jeho výkonem doslova nadšen. (ClintEastwood)
  • Přestože byla pro celý seriál vytvořena značka piva Brigadýr, v této epizodě se v kabině Čenda Pazdera (Miloslav Štrobl) dožaduje, aby Matějka (Pavel Nečas) dával "do půllitru gambáče půllitru gambáče". (Hannzig)

Související novinky

Reklama

Reklama