Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zklamání na pomezí 2 a 3 hvězd. Z mého pohledu jde o naprosto sterilní "životopisný" film, který láká pouze na zajímavé dívčí obsazení. O Runaways jsem se nikdy nezajímal a ani tento film mě nedonutil si o nich najít další podrobnosti. Těžko na filmu hledat vyložené chyby (řemeslné, herecké apod.) až na tu nejzásadnější - absolutně mě nedokázal vtáhnout do děje. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O The Runaways počujem prvý krát a film som si pozrel len kvôli vysokému hodnoteniu.A poviem vám, na to že nemám moc rád ženské filmy, tento je dobrý jak po hereckej tak aj po technickej a aj po tých ostatných stránkach.Nie že by to bola pre mňa nejaká pecka, ale bol som neskutočne prekvapení ako sa to podarilo a s akým prístupom sa to natočilo.Dej je v podstate jednoduchý.Vypráva o prvej dievčej rockovej kapele.Prekvapilo ma hlavne herecké umenie mladej herečky Dakoty Fanning, ktorá to zahrala lepšie ako jej staršia parťáčka Kristen Stewart.A to nehovorím len tak! Film je pekne pikantný, ale tie slečny to zvládli na výbornú.Atmosféra tomu rozhodne nechýba, ale dej je taký že nie každého dokáže ohúriť dievčenská kapela.Má to aj slabšie chvíľky ako napr. pre mňa už ku koncu filmu trapné fuckovanie Kristen Stewart ktorá ako som už hovoril nebola tak presvedčivá ako jej mladšia kolegyňa.Rozhodne je to ale nad priemer. 70% - 3* ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pekne natočené, úprimné, zábavné, sexi a so super hudbou... skrátka paráda. O niečo podobné sa snažili napríklad aj tvorcovia minuloročného detinského pokusu o generačnú výpoveď, s názvom Don't Stop. No, každý nie je Floria Sigisimondi. Krásne prepracovala každý záber a obrázok a aj poleno akým je v poslednej dobe Kristen Stewart, dokázala prinútiť aby sa tou Joan Jett naozaj stala. Veril som jej to. Veril som emóciám v Dakotiných obrovských očiach, veril som tomu I Love Rock N' Roll. 85%, s citom a obrovskými sympatiami. A srdcovkou na záver. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho se mi na to nechtělo podívat, ale nakonec jsem se odhodlala. A i když jsem si vcelku jistá, že se na to v nejbližší době (jestli vůbec někdy) nehodlám znova podívat. Vcelku se mi to líbilo, rozhodně zajímavě natočený příběh o holkách s velkým potenciálem, který však zničily v drogách. Navíc je film protkaný velice chytlavými písničkami. Kristeniny vlasy byli opravdu strašné, ale chápu proč se nechala ostříhat a obarvit, docela jsem jí tu Joan věřila. 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žánrový přesah se jaksi nedostavil.. tvůrci totiž několikrát zapomněli stáhnout ruční brzdu. V sedmdesátých letech možná tyhle dívčiny vzbuzovaly pozdvižení, o pár dekád později na filmovém plátně jim ale chybí nosný příběh. Kolikrát tu už byl příběh, který poukazuje na to, že cesta dolů je ve finále stejně strmá jako ta na (v tomto případě hudební) vrchol. Což je přinejmenším škoda, protože The Runaways nemají našlápnuto vůbec zle. Třeba když se začne Cherie Currie v bílém korzetu kroutit a vřískat „Hello daddy, hello mom, I’m your ch ch ch ch ch cherry bomb!“, tak je to skutečně výborné. Klasické hudební biografii jednoznačně vévodí Kristen Stewart a Dakota Fanning, které ač velmi talentované, nedostanou nějakou skutečně silnou scénu, kterou by diváka dostaly do kolen. Jejich neurvalé a provokativní hrdinky jsou ale i přesto tím hlavním důvodem, proč si tuhle místy nekorektní storku dát!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Dvě písně ze soundtracku k filmu nazpívala sama Dakota Fanning ("Cherry Bomb", "California Paradise"). Další dvě nazpívala spolu s Kristen Stewart ("Queens of Noise", "Dead and Justice"). (NGP)
  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Sandy West i Kim Fowley, ostatní členky skupiny Lita Ford a Jackie Fox nebyly do filmu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu vůbec neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson. (SydneyB)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama