Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle měl být, podle mých nezřetelných vzpomínek, vrchol celé "clouseauovské" série. Ale scény, které mi coby klukovi způsobovaly záchvaty hysterického chechotu (třeba Mr. Chong z Hongkongu, Stříbrný sršeň, Clouseau zjevující se Dreyfusovi, Keito v poloslepeckých brejlích), mě dnes už přimějí spíš jen k nostalgickému úsměvu. Ale zase musím ocenit na "clouseauovku" nadstandardní akčnost i kaskadérské kousky v hongkongském finále. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I pátý díl má kvalitou blíže trojce a čtyřce, než prvním dvěma ze série. Nepochybně i tady je moje hodnocení ovlivněno dabingem (Filmové studio Barrandov, Dabing pro ČST Praha, 1986), a přestože z těch původních dabingů poprvé Herberta Loma nenamluvil Rudolf Hrušínský ale Soběslav Sejk, také zásluhou skvělého Eduard Cupáka v záporné roli i tenhle film stojí za to. Začátek s blázincem a záměnou je ovšem lepší než blázinec v Hong Kongu. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Už to není úplně ono, ale pořád jsem se královsky bavil. Navíc skaldba Hong Kong fireworks se Henrymu Mancinimu jako vždy povedla. Máme tu čest poprvé se setkat s profesorem Augustem Ballsem v podání Grahama Starka, Sellersova celoživotního přítele, který ztvárnil roličku téměř v každém jeho filmu. V Closeauovi na stopě byl Herculem, pomocníkem hlavního hrdiny a v RPZS oním hoteliérem, jehož pes nekouše. Ale postava profesora Ballse, byla napsána už pro RPZS a dokonce byli některé záběry natočeny. Ballse ovšem nehrál Stark, ale oblíbenec Mela Brookse Harvey Korman. Tyto scény se objevily ve Stopě RP. Dreyfus v tomto filmuuž není tak maniakální jako v předchozích dvou dílech, spíš vzbuzuje soucit a jeho pohřební proslov patří k nejlepším scénám. Nakonec poděkování ČT, že ve svém archivu vyhrabala starý dabing celé série. Je sice škoda, že Herberta Loma tu už nedabuje Rudolf Hrušínský, ale Soběslav Sejk je profesionál ve svém oboru a nic nezkazil. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrý film této série. I tento díl je ukrutně vtipný a nadprůměrný, to úpně nejlepší už ale skončilo minulým dílem. Clouseauovy převleky jsou tady nejlepší ze všech, je tu hromada výborných momentů, Kato tu opět válí a samozřejmě nesmí chybět Dreyffus. Prostě tu opět jsou všechny postavy z minulých dílů, aby se sešli na poslední nadprůměrné filmové jízdě. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Šialená akcia, šialené naháňačky, šialené prevleky., kaskadéri si určite prišli na svoje. Niekedy to bola neuveriteľná zábava, dnes už trochu zostarla, ale stále sa na mnohých gagoch dá pousmiať, ale hlasno rehotať už nie. –––– Je to tak průhledné, že je to past. – Ne, je to tak průhledné, že to nemůže být past. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)

Reklama

Reklama