Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná Muriel (Sophie Marceau) nenašla nikoho, kdo by se o ni postaral. Bývala volná jako pták, po vážné autonehodě ale ochrnula a stala se vězněm svého vlastního těla. Leo (Christopher Lambert) neměl kam jít. Alkohol zničil poslední střípky jeho boxerské kariéry a zvláštní náhoda ho přivedla právě ke dveřím Muriel. Stal se její chůvou, kuchařkou, hospodyní, přítelem a pokusil se v ní probudit touhu znovu naplno žít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

One in a million... Netvrdím, že nemôže viacerým tvorcom napadnúť ten istý nápad, ale z tých cca piatich bolo toto asi najslabšie. Ale ok, prostredie pekné, moc preromantizované, ale Lambertova postava (nie Lambert ako taký.) bola celkom v pohode napísaná. A Marceau aká je pekná, tak by som ju bil! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert mě bavil jedinkrát, a to sice v Tarzanovi, jenže to mi bylo deset let :-) Tady mi, řekl bych, skoro až vadil. Naštěstí to zachraňuje výborná Sophie Marceau. Film s úsporným hereckým obsazením a nenáročnou výpravou je plný cynického špičkování, o to víc pak vyzní scény nabité pozitivníma emocema, včetně té brilantní závěrečné. Přes to všechno, zoufalá bezmoc ochrnutého člověka je tady znázorněna syrověji než v o něco mladších Nedotknutelných. Proto taky asi Nedotknutelní naladili víc na humornou notu a jsou o fous lepší. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Život nikdy nekončí je film, který jsem potřeboval nejen já, ale který by měl vidět každý, kdo o svém životě alespoň na chviličku někdy pochybuje, a že je to prakticky každý. Vypráví totiž neskutečně dojemný příběh, který se mně osobně hrozně zalíbil. Sophie Marceau je nádherná herečka a mě mrzí, že jsem si jí všiml až v tomto filmu a Christopher Lambert je pro mě herec, kterého jsem od mládí měl zažitého jako dobrého herce, ale hrozně dlouho jsem ho v ničem neviděl. Podtrženo a sečteno. Tenhle film vyhrál dobu, kdy jsem zrovna takový film potřeboval vidět a já si ho opravdu neskutečně užil. Takové pozitivno se totiž v životních dramatech nevidí často. A popravdě. Co jiného člověkovi udělá větší radost, než ty maličkosti, pro které žijeme, a pro kterého v tu chvíli znamenají daleko více, než si vůbec nedokážeme představit. Samozřejmě vše v roli náhod a osudových setkání. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než Skafandr a motýl, neboť se jedná vlastně o romantickou komedii, nikoliv o jednoznačné drama. Ale humorem naprosto nemůže dosáhnout na Nedotknutelné. Lambert nikdy zrovna moc velký herec nebyl, takže roli Lea bychom mohli považovat za jeho mistrovský kousek. Ve srovnání se Sophií Marceau se však jedná pouze o druhořadý výkon. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo viac ako Nedotknuteľní. Je to také reálnejšie a postavy sa tam za každú cenu nesnažia o humor, ktorý sa tam vôbec nehodí. Akurát ma štve, že je tam až príliš veľa línií, ktoré sú len tak naťuknuté a aj vďaka tej krátkej stopáži nedostanú poriadny priestor. Pritom ma bavila a zaujímala každá línia. Prekvapivo vďaka druhej hlavnej linke s boxerkou spolu ústredné duo nestihne stráviť dostatok času nato, aby sa ich vzťah poriadne rozvinul a tým pádom ma napríklad finále vôbec neuspokojilo. Nech už si ho vyložím akokoľvek. Pôsobilo to na mňa jak keby mi niekto uťal film predčasne práve vo chvíli, keď sa začal poriadne rozbiehať, potom čo sme sledovali trochu viac natiahnutú expozíciu. Je to fakt škoda, lebo tam boli zaujímavé postavy a kľudne by som s nimi strávil aj dvojnásobok stopáže. Sophie Marceau je nádherná ako vždy. Christopher Lambert síce vyzerá hrozne. Jak taký vodník. Ale do úlohy ožrana sa ten jeho nie dvakrát pekne zostarnutý ksicht hodí. A hlavne som ho rád videl zase v nejakom dobrom filme a ja som s jeho výkonom problém nemal. Celkovo ma ten film bavil od začiatku až do záveru, ktorý ma proste nesral tým, že film nič poriadne nerozvinul. CZ dabing so Štepničkom sa vydaril. 6/10. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film získal cenu diváků na festivalu v Angouléme v roce 2009. (Terva)
  • Snímek se natáčel ve městě Cartagena v Kolumbii. (Terva)
  • Tento snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Erica Holdera. (claudel)

Reklama

Reklama