Reklama

Reklama

Kurošicudži

(seriál)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Fantasy / Komedie / Mysteriózní
Japonsko, (2008–2024), 22 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Jana Toboso (komiks)

Hrají:

Maaja Sakamoto, Daisuke Ono, Džun'iči Suwabe, Romi Paku, Šundži Fudžimura, Ajako Kawasumi, Kendžiró Cuda, Noriaki Sugijama, Šinnosuke Tačibana (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(57)

Je mu teprve dvanáct let a už je hlavou rodiny. Zřejmě to bude tím, že jeho rodiče mu zavraždili a jeho se zabít pokusili. Bylo by se jim to podařilo, kdyby Ciel Phantomhive neuzavřel smlouvu s démonem. Ten mu pomůže vypátrat a eliminovat vrahy jeho rodičů, na oplátku dostane Cielovu duši. Mezitím, než se jim podaří zjistit, kdo zavraždil Cielovi rodiče, musí démon uposlechnout každý jeho přímý rozkaz. Důkazem této smlouvy je znak na Cielově oku a démonově ruce. A tak Ciel s novým sluhou Sebastianem Michaelem zažívá spousty dobrodružství, jež spějí jen k jednomu konci… (Zíza)

(více)

Recenze uživatele Sabiana k tomuto seriálu (2)

Kurošicudži (2008) 

Kuroshitsuji je tak rozporuplné anime, že to snad ani není možné. Občas velmi zajímavé, občas nechutné ve svém pathosu, plné klišé ale i zajímavých nápadů. Postavy si drží své rychle nastavené vlastnosti a ničím nešokují, díky bohu za to. Ciel je spratek, co by zasloužil pár facek, ale pořád je to jedna z nejvíce politováníhodných postav, ale ne proto, že mu zemřeli rodiče a je nejbohatším dítětem Anglie, ale proto že jeho sluha po něm očividně j(e)de! Suchou ústřední dvojici naštěstí sem tam střída banda nekompromisních shinigami, kteří se s tím zkrátka nese*ou. Pár příběhů potěší, pár překvapí a pár naštve, ale v celku je to zábava. P.S.: Jestli chcete, aby vás lidi brali vážně, tak se sakra vykašlete na ty profláknutý růže! ()

Season 2 (2010) (S02) 

A to je příběh o tom, jak se tvůrci neradi loučí s osvědčenou látkou. Jeden třináctiletej (ale pořád snesitelnej) fracek evidentně nestačil, tak tu máme ještě jednoho a ještě víc na zabití. Tentokrát se musíme vypořádat se sadistou a ufňukancem, který se obléká jako pilně pracující děvče a sem tam se tak i chová. Po prototypu mladého gentlemana, na kterého nás navykl Ciel v první řadě, je tento výstup docela rána. To radši přežijeme Ciela, ten aspoň ví, jak se chovat, a i když má problém si zavázat tkaničku, dokáže se sám aspoň najíst. A jak dokazuje nový doplňující sluha, ani s těmi smlouvami to nebude tak horký. Tak bezcharakterní postava se hledá docela těžko. V tomhle světle (nebo spíše tmě) najednou ústřední dvojce vypadá daleko líp. Příběh sám o sobě je poměrně zajímavý, ale opět tak nesnesitelně pathetický a vycpaný klišé, že to až bolí. P.S.: Kluci, přestaňte se oblékat do dívčích šatů! Poprvé to byla sranda, ale co je moc, to je moc. ()

Reklama

Reklama