Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak muž chce poznat to, co doposud neokusil... Vcelku normální. Milióny komedií jsou založeny na tom, tak proč by mělo být zvláštní tím, že to chce muž, kterému je už přes 40 let a bohužel k tomu neměl příležitost, jelikož je připoután na lůžko? Jiné je to v tom, že tento člověk svět vnímá "z jiného úhlu pohledu" a to doslova a rád by dosáhl toho, co je pro člověka zcela přirozené. City a silné vztahy, které si Mark za svého života vytvoří - a to hlavně k ženám, jsou jeho jediným pojítkem s realitou. Helen Hunt i John Hawkes odvedli skvělou práci a William H.Macy v postavení kněze, který celý příběh prožívá s Markem ať už v kostele či u něj doma u piva - to je pouze zpestření, které je určitým kontrastem ve spojení sex a víra. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nenápadný komorní snímek, který ve mě vyvolal bouři.. Bouři emocí.. Nejdokonalejší americký film pro rok 2012.. Nádherný příběh o sexu a o lásce, lepší jsem dlouho (pokud vůbec) neviděla.. Fyzicky handicapovaný Mark ztělesňuje inteligenci, výtečný humor, dětskou naivitu, pokoru z náboženství a osobní traumata.. "Osvícená" instruktorka sexu Helen Hunt dokázala odehrát očima naprosto všechny odstíny emocí, které Vás napadnou.. Hodně připomíná loňské "Nedotknutelné".. Nechápu, že John Hawkes nedostal Oscara.. U Helen Hunt je to už pochopitelnější, protože měla velkou konkurenci v úžasné Anne Hathaway.. Kam se hrabou všichni Hobiti a Arga.. ()

Reklama

spitr 

všechny recenze uživatele

V roce 1996, Jessica Yu zrežírovala krátkometrážní dokument (nominace na Oskara) s názvem "Dechová lekce: Život a dílo Marka O'Briena". Pan O'Brien byl básník a novinář, který v šesti letech onemocněl obrnou a stal se téměř úplně ochrnutým, po zbytek života byl uvězněn v železné plíci, vyjímaje 3-4hodin denně. Režisér Ben Lewin přijal určitou část příběhu O'Briena a vpravil ji do tohoto intimního filmu, který zkoumá výzvy, kterým musí čelit osoby se zdravotním postižením, pokud chtějí vést sexuální život. O'Brien spolupracoval s Cheryl Cohen Greene, která mu pomáhala překonat svůj strach a úzkost. Mimochodem, Cheryl stále funguje jako náhradník i v současnosti, ve svých 68 letech. // I believe in a God with a sense of humor. I would find it absolutely intolerable not to be to able blame someone for all this. // ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hawkese jsem vůbec nepoznala, ač několik filmů s ním už za sebou mám. Celý film jsem dokonce žila v domnění, že Marka hraje nějaký skutečně ochrnutý člověk, takže klobouk dolů. Film mě bavil celou svou délku, hlášky hlavního hrdiny mi prostě každou chvilku dokázaly přivodit úsměv na rtech, stejně tak i situace, které se kolem něho odehrávaly. Zafungovala i dramatická stránka, protože stejně jako jsem se dokázala celou dobu usmívat, dokázala jsem se nad filmem i dojmout. Holt nemusíte zvládat zrovna přemety k tomu, aby z vás byl skvělý proutník, když na to máte buňky. 80% ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré a vtipné jako Nedotknutelní, ale zase více "romantiky" zejména s téměř padesátiletou a přesto krásnou a milou Helenou. Láska kvete v každém věku jak mezi rovnými, tak i na hony fyzicky vzdálenými. Že to není jenom o sexu, vám jistě potvrdí a ráda každá žena, s tím už se musíme, my chlapi, tak nějak smířit. Dobrým signálem ovšem je, pro nás zdravé, že mnohdy opravdu stačí nechovat se jako hovado. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama