Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nesmierne zaujímavý film, ktorý idealizuje možnosti telesne postihnutých aj ich okolia. Napríklad: 1. žiadny katolícky kňaz by svojho zverenca týmto smerom nepovzbudzoval a nepočúval by jeho rozprávanie uprostred kostola, ale v súkromí. 2. Nájsť takúto sexuálnu terapeutku je možné jedine vo verejnom dome. 3. Na Slovensku by bol dosť problém nájsť opatrovateľku, ktorá by na vetu -Už nie som panic!- s úsmevom odvetila - Ďakujem, že si mi to povedal.- K obrovským pozitívam filmu patrí: 1. Reálny pohľad na sexuálne túžby postihnutých 2. veľká otvorenosť a humor s akou sa tu k téme pristupuje 3. Hoci je to celé na základe skutočných udalostí, nemôžem sa zbaviť pocitu sentimentálneho prikrášlenia. To však vôbec nevadí, je to krásny a povzbudivý príbeh. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, to bylo fakt zvláštní. Netušim, o co se tvůrci snažili, kam cílili, nakonec ani tomu Markovi dvakrát nerozumim. Ale kdybych psal dál, akorát bych působil bezcitně, protože je to přece dle skutečných události - takže u tohohle radši zůstanu. Snad jen ... Helen rozhodně neni tak zHuntovaná, jak by se podle zdejších komentářů mohlo zdát - však se stejně od třicítky vůbec nemění. :)) ()

Reklama

spitr 

všechny recenze uživatele

V roce 1996, Jessica Yu zrežírovala krátkometrážní dokument (nominace na Oskara) s názvem "Dechová lekce: Život a dílo Marka O'Briena". Pan O'Brien byl básník a novinář, který v šesti letech onemocněl obrnou a stal se téměř úplně ochrnutým, po zbytek života byl uvězněn v železné plíci, vyjímaje 3-4hodin denně. Režisér Ben Lewin přijal určitou část příběhu O'Briena a vpravil ji do tohoto intimního filmu, který zkoumá výzvy, kterým musí čelit osoby se zdravotním postižením, pokud chtějí vést sexuální život. O'Brien spolupracoval s Cheryl Cohen Greene, která mu pomáhala překonat svůj strach a úzkost. Mimochodem, Cheryl stále funguje jako náhradník i v současnosti, ve svých 68 letech. // I believe in a God with a sense of humor. I would find it absolutely intolerable not to be to able blame someone for all this. // ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ošidné téma sexuální "výuky" fyzicky postiženého člověka (po obrně znehybněného od hlavy dolů) se Sezením podařilo vkusně zpracovat jako otevřené romantické drama s odlehčeným humorem i pozitivním nadhledem (a trochou nevyhnutelného sentimentu na závěr). O hereckém položení Johna Hawkese nejvíc svědčí to, že jsem ho ve zkrouceném těle rozpoznal až po dlouhých desítkách minut, o odvážném výkonu Helen Huntové jako sexuální terapeutky, která se zpočátku nehodlá citově zaplést, či úsměvně rozpolceném knězi Williama H. Macyho, jemuž se hlavní hrdina přátelsky zpovídá ze svých (ne)úspěchů, pak nemá cenu diskutovat. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

zasazení dnes už filmařsky celkem profláklého tématu (Nedotknutelní, Skafandr a motýl a další) do kontextu problému tělesně postižení a sexuální život, který je naopak tabu.. vznikl tak film, který prostřednictvím odvážné zápletky servíruje citlivý lidský příběh, jenž je navíc zakončen hodně vydařeným závěrem.. z mé strany to bylo moc příjemných 90 minut :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama