Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

iKosser 

všechny recenze uživatele

Když se mě pak kamoš zeptal, o čem to je, stěží jsem mu dokázal odpovědět. O tygrovi, který se zničehonic zjevil a zase zmizel podle filmařů na popud snu malé holky...no, kdyby to bylo lépe filmařsky zvládnuté, neřeknu popel, ale tady je to tak krkolomně vysvětlené, navíc, má to být film pro děcka a ty asi těžko dokážou pochopit, že se něco zjeví jen proto, že si to někdo představí. Nebo to bylo celé jinak a já to nepochopil? Jestli ano, tak o to hůř. Hodina a půl pojednání vlastně o ničem, no kam ta česká "pohádková" filmařina spěje..? Kde jsou sakra S čerty nejsou žerty nebo něco takovýho, co jednoznačně baví? Tohle nemá atributy bavit žádnou věkovou skupinu.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Z průběžných poznámek během sledování: Slušná režie, která zvládá i dětské herce, což bývá hodně těžké, velmi dobrá kamera. Naprosto nijaký úvod do filmu, jenž člověka nijak nenaladí. Mizerná animace už od začátku. Otázky: Proč se každá malůvka musí rozpohybovat, často zbytečně (V Kdopak by se vlka bál to bylo taky často zbytečně)? Proč by starosta měl prezentovat těžkou 3D vizi dětem na nějaké základce, a ne spíš investorům? Zbourat několik starých čtvrtí by narazilo v dnešní době na těžký odpor památkářů. Na současné škole by si školnice dovolila fackovat děcko? ---- Po půlhodině nudná sterilita, opakování scén, nijaký vývoj postav (starosta je furt přehnaně karikovaný blbec, děti jsou přehnaně chytroučké), vadí mi uřvané a přepjaté scény u Negrelliho viaduktu, a konec mi přijde, že řešení vidí tvůrci v hromadném požívání drog. Atmosféra města je super, takhle bych chtěl vidět natočené Ajvazovy Prázdné ulice, ale ve filmu se nic neděje, co se děje, je jen náhodné, motivace postav k neuvěření... Proč se třeba zjevil modrý tygr? Proč z něho měl starosta strach? Proč, když byl starosta odhalen, se musí rodina stěhovat? Představuje tygr fantazii, pohádku, lásku, dobro, kouzlo nebo co? Jakou má významnější funkci pro příběh? Jak skončila zlá školnice? Co se stalo s babi Havelkovou? A dalšími kamarády? Nic není dořečeno, máloco naznačeno, a jestli nad tím musí přemýšlet dospělý divák, tak to asi nebude jasné ani dětem, které kladou často i záludnější otázky. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nálepku rodinný film moc nechápu, protože představa že by se na tohle mohly dívat i rodiče, a něco by jim to dalo, je lehce absurdní. Tohle je určené jen pro ty nejmenší děti, kterým nebude vadit že děj se točí pořád dokola, a je celkově vzato o ničem. Zápletka se dá shrnout jednou větou. Ve městě se objevil modrý tygr, a ten má bůh ví proč potenciál ohrozit výstavbu nové obchodní čtvrti. Scénárista si nedělal žádné potíže, a k děravému příběhu napsal kupu samoúčelných scén s výplňkovými dialogy. Herci je poctivě křečovitě recitují, kamera volí módní pohledy, a film se zdá skoro bez konce. Devadesát minut původně nevypadalo jako moc, ale stopáž má tak tři hodiny subjektivního času. Ovšem, radši bych si to pustil dvakrát za sebou, než se znovu dívat na Saxanu a Lexikon kouzel. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý rádobypsychedelický experiment, jehož naprosté vyústění jsem moc nepochopil, ačkoliv to možná je tím, že jsem prošvihl pár minut začátku. Jinak docela dobré rodinné pokoukání s jistým sociálním aspektem a mírnou provokací, odkazující na soudobé problémy a korupční aféry. Celkem fajn, jen bych tam možná vybral přitažlivější herce. Líbil se mi však tygr, který byl paradoxně aktivátorem a pomocníkem boje proti hamižnosti, nikoliv její obětí, jak se zprvu zdálo. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

"Lucinko, počkej. Až ho chytim, dostanu ödměnu a mužeme třeba jít do Áfriki." - tak běžte. Zábavný dabing německého herce, který nevypadal strašně, ale otřesně. Modrý tygr má netradiční, takovou poetickou atmosféru. Je ekologicky zaměřen a karikaturně vykresluje všechny postavy, které se o ochranu přírody nezajímají. No jo, ale pro koho je určen? Děti se unudí, dospělí se nemají čeho chytnout. Animované pasáže jsou sice krásné, ale je jich příliš málo. Připomíná mi to severské filmy pro děti, které dávali na ČT1 v ranních hodinách o víkendech, když jsem býval malý. Vydržel jsem u nich zhruba půl hodiny, poté jsem musel přepnout na Pokémony, abych neusnul. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)
  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama