Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se asi dalo čekat, s blížícím se finále se dosud rozvětvené linie začínají sbíhat, aneb "všechny cesty vedou do Zimohradu". Jak se tak postupně schází všichni se všema na jednom místě, člověk si už pomalu přestává vybavovat, kdo vůbec se měl v předešlém ději šanci spolu setkat a kdo ne... Ale ještě to má docela spád i děj, takže za mě spokojenost. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na základě zdejšího enormně nízkého hodnocení, jsem byl připraven opravdu na nejhorší scénář z nejhorších a neočekával jsem nic jiného, než naprostou sračku. Možná taky proto se po zhlédnutí první epizody cítím příjemně překvapen. Nebylo to vůbec špatné. Z předchozích sérií jsem zvyklý na pomalejší rozjezdy, které mnohdy trvají i několik dílů. Tentokrát se všechno rozeběhlo poměrně rychle. Došlo na několik shledání dlouho odloučených a samozřejmě se úvod neobešel bez toho, aby se spolu spousta postav vyspinkala, čímž stvrdili svoji spolupráci. Lehce mě iritují ty dvě Danette duet křepelky a ve skrytu duše doufám, že nebudeme svědky mexické telenovely s naprosto očekávaným a nekonečně trapným vyústěním se společnou incestní vládou, ale že si pro mě tvůrci připraví nějaké milé překvápko a mnohem lákavější scénář, ve kterém všechny postavy pomřou a na trůn usednou tolik očekávané zmrzlé mrtvoly. Na úvodní díl to bylo více než dobré. Trošku trapná byla romantická projížďka na dráčcích. Velice důležitým momentem bylo Jonovo zjištění a svém původu a také shledání hendikepovaného se svým starým "přítelem". Těším se na další díl, který bych si jako ten úplně nejposlednější z celého seriálu mohl užít. Poté už jsem zaregistroval propastný propad hodnocení a sám jsem nekonečně zvědavý, co jej způsobilo, protože zkrátka dosud nevěřím tomu, že se takový seriál dal až takovým hanebným způsobem posrat. Slabší 4 kousky. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu, jeden z mejch nejoblíbenějších seriálů (ano i přesto, že posledních pár sérií nedosahovalo takový kvalitky) se blíží k velkolepýmu završení (teda doufám, protože mám celkem nahnáno v trenclích ze sladkýho konce typu Daenerys s Jonem na trůně). I když nepatřím mezi ultra fandy GoTka, který vstávali ve 4 ráno, aby viděli nejnovější počin, co nejdřív (spánek souboj s GoTkem jednoznačně vyhrál) hned při první příležitosti jsem na něj vlítla a zkoukla na první zátah. Tak a teď se konečně dostávám k hodnocení dílu. Musím říct, že mě první díl ze začátku moc nenadchnul a už jsem si říkala, jestli koukám na správnej seroš. První polovina se většinou skládala totiž z nezáživnejch keců a sladkejch momentů Daenerys a Jona. Naštěstí ve druhý polovině už se to trochu rozjelo a konec byl skvělý završení (řekla bych, že konec - hlavně setkání Jamieho s Branem byla nejlepší scéna, která zvedla moje hodnocení o hvězdu výš). Ocenila bych ještě kdyby objasnili, jak se povedlo Theonovi zachránit jeho sestru (takhle lehký to snad bejt nemohlo ne?) a jaktože nikomu z přihlížejících letu Jona na drakovi nedošlo, že je Targaryen, když jenom Targaryeni měli schopnost lítat na dracích. V tomhle díle mi docela chybělo i nějaký to pořádný drama (hlavně ta první polovina) a nějaký ty emoce (u znovusetkání Starků - hlavně u Aryi a Jona to spíš vypadalo jako kdyby se neviděli pár hodin než přes nějakejch 5 let). Musím ale vyzdvihnout úžasný záběry na krajinu apod. třeba u scén s draky, který působí úchvatně. Každopádně jsem zvědavá, jak se to vyvine dál a budu dál doufat v hořkej konec. :) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Refrešli sme si po dvojročnom čakaní svoje spomienky na vzťahové linky a aj na to ako dobre je celá hra o tróny rozohraná. Aj keď som to nečakal od pilota ôsmej série prišlo k niekoľkým dejovým zvratom. Predovšetkým odhalenie pôvodu Johna. Ako aj zbrojenie Cercei. Zimohrad sa pripravuje na najhoršie a je nutné aby pred bitkou prišla ešte jedna časť ktorá vybičuje emócie do extrému lebo tejto sa to moc nepodarilo. Ale štandardne si seriál drží vysoko nadpriemerné hodnotenie. 77% ()

MP17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takového objímání jako v tomto díle snad nebylo v celé minulé sérii dohromady. Ale jinak ok, předvídatelný scénář, musely se načrtnout hlavní dějové linky a nyní se podle nich pojede. Jen doufám, že v dalších epizodách se nedočkáme nějakých malicherných sporů o to, kdo je král, kdo je královna, kdo je lord, kdo má nárok na jaký trůn, to vše jen proto, že někoho praděda ojel někoho pratetu. A hlavně ať se nikdo nezačne najednou chovat zničehonic jako naprosté hovado, Sam už k tomu měl docela nakročeno. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama