Reklama

Reklama

Experiment kolonie

(pořad)

Obsahy(1)

Tato reality show je kontrolovaným experimentem zkoumajícím, jak by lidé přežili po globální katastrofě. Po deset týdnů se deset dobrovolníků z různých oborů (vědec, mechanik, doktor a další) snaží přežít v prostředí po katastrofě. Jsou vymezeni na opuštěnou továrnu a její okolí. Ze začátku nemají vodu, jídlo ani elektřinu, ale postupně se snaží všechny tyto problémy vyřešit. (Sharkey)

(více)

Recenze (56)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ano, už je to tak, až nastane apokalypsa, všechny nás bude pronásledovat televizní štáb!Chtělo by použit občas skrytou kameru, nebo kameru umístěnou například někde na stěně a ne běhat takřka pořád s účastníky ()

Pepinec

všechny recenze uživatele

Není tohle náhodou to samé, jako když se na poli za Třebovou sejdou fanoušci Sparty a Baníku, aby si namlátili držky? Také tady platí, že nejlepší je držet se co nejdál. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +prostředí, snaha tvůrců přiblížit nám život po apocalypse, často dobře vložená dramatická hudba -pořád divák ví že je to "jenom jako"/// Rozhodně netradiční (televizní) experiment u kterého mi sice pár věcí schází (např. co se dělo s postavami a s herci po skončení natáčení). Nicméně i přesto je to dle mého hodně uvěřitelná sonda to chování lidí, kteří se ocitli v takovéto situaci. Na každém z nich bylo vidět jak na ně dolehla situace a je docela pravděpodobné, že někteří z nich začali ztrácet pojem o tom co je realita a pořádně se vžili do "své role". Bylo by to jistě ještě na větší rozbor, ale raději si jdu přečíst názory ostatních, třebas se dozvím něco co mi uniklo./// Celkem 67%/// ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu Lenssen & spol, bože, co všechno je ještě možný?!? Pipmrlový divadlo je proti tomu akčňák a reálný je to asi jako Usama bin Dracula. Hovna s tim tlouct ! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle nápad prostě nelíbí. Simulovat něco takového, jako se v této reality show snaží prostě nejde, a to z jednoho prostého důvodu. Přijde mi docela debilní, když se lidi bijí jakože o svůj život, ale přitom dobře vědí, že je vše hrané a ublížit protivníkovi prostě nesmějí. Český překlad EXPERIMENT je tedy totálně zcestný. Je to tedy jen další soutěž. S tím rozdílem, že je ještě více umělá než ty předešlé, což mi docela vadí. Nevidím důvod ji po prvním díle nadále sledovat. ODPAD! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychologický pokus. Parta lidí 10 týdnů obývá továrnu v opuštěném průmyslovém areálu a simuluje post apokalyptickou situaci. Každý člen týmu je něčím prospěšný. Staví si různé vychytávky a snaží se přežít. Režie jim tam občas někoho pošle, aby jim to trochu znepříjemnil. Je opravdu pozoruhodné, že lidi se do toho po pár týdnech vžili a brali to jako realitu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou první dva díly a zatím spokojenost! Až mě překvapuje, jak nezvykle rychle se tam vše vyvíjí. // Edit: Perfektní post-apo reality show. Nepřeberné množství situací, problémů, ale i technických výtvorů, nad kterými místy až žasnu. Originální. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Bohužel na Coolu jela jen 1. série (nebo jsem aspoň nepostřehl další) a nepovedlo se mi nikde sehnat druhou, ale byla to paráda. I když to tam byla samá herečka a občas to trochu přeháněli tak jim dost závidím, že měli možnost si takový život zkusit "nanečisto", co bych za to dal. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten experiment mi přijde strašně umělý. Například, když tam přijdou "výtržníci", kteří chtějí sebrat poslední zásoby léků, tak si je prostě vezmou.. Misto toho, aby na ně vzali zbraně (sekery,klacky s hřebíky,..), tak na ně vezmou hasicí přístroj... Ale na druhou stranu mě to nečekaně baví, hned jak skončí jeden díl, hned se těším co bude v dílu dalším.. 70% za tu zábavu ;) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Uměle navozené situace. Prostě reality show, která ale nemá s realitou nic společného a té show také moc není. Raději doporučuji dívat se na Receptáře či podobné pořady, kde se dozvíte užitečné informace rychleji a studovat. Pak přežijete. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

No,lepší,než Trosečníci v ráji.Nápad je skoro lepší,než Last Survivor,ale je to o dost vážnější a myslím,ža si autoři dali více práce. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Neni to špatný ale ani ne dobrý... Takoví hrozně nudný a nezáživný. Na druhou stranu jsou nějaké vynálezy, které vyrobyli fakt skvělý a můžete se z toho naučit i pár užitečnejch věcí. Zmenčuju hodnocení o jednu * páč to je fakt hrozná nuda. A hrozně přehrávaj. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Podle mě vydařený a originální reality show, kterou by měl shlédnout každý člověk, aby si pak vážil toho co máme a v čem momentálně žijeme! A naopak připravil na to, co jednou příjde. Jediné co je mínusem sestava lidí, z kterých je skupina tvořena, v reálu by se asi nestalo, že by tam byl stavební inženýr, mechanička, chemik atd.. Zpět k tomu originální, jasně už tu několikrát byl trosečník, nebo přežít a tohle je na ten samí způsob, jen upravené o to, že země utrpěla globální, nebo jinou katastrofu. Ale i tak je to o to víc zajímavé, jak by to vlastně fungovalo, jestli by se z lidí nestali hyeny a dokázali vzájemně přežít. Což tady skupina lidí braburně dokazuje, jak si opatřili udírnu, sprchu, větrnou elektrárnu a vše zapomocí věcí co našli! A dále jak odolali útokům jiných kolonistů, kde měli slabiny a jak uvažovali, když jim zajali jejich členku a požadovali veškeré jejich zásoby výměnou! Už se těším na další díl.. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Super nápad. Tenhle "setting" může přinášet celkem zajímavé situace a přinést i nějaké to poučení. Nicméně pocit "experimentu" kazí fakt, že se stále jedná o pořad pro masy a musí tedy nabídnout určitou teatrálnost. To ale bohužel znamená fyzickou přítomnost štábu a někdy poněkud zbytečně vyhrocené situace. Co dále nesnáším jsou neustálé střihy "co jste dnes již viděli a co ještě dnes uvidíte" (to je však obecná výtka). Když to tedy shrnu - 5* za nápad a 2,5* za provedení = dohromady zaokrouhlím na 4*... ---Po druhé řadě snižuji na 3*. Pořad se mění v divadlo (dvaadvacetileté modelky patří do Vyvolených, ne do Kolonie). Máme zde méně vynálezů a více make-upu a problémů typu "proč si myje hlavu naší filtrovanou vodou". Škoda, doufám, že třetí série bude zase víc "geeky":) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Prozatím dávám průměrné 3z5, ale věřím, že po pár dílech hodnocení zvednu na 4z5. Momentálně mi tento nápad připadá kvalitní a originální (ač Přežití jde vidět i v ,,Kdo přežije,, atd..) a je zajímavé, jak lidé řeší nastalou situaci a vymýšlí věci od nuly. Záporem je jednoznačně účelové složení týmu, kde je automechanička, jeden koumák, pár siláků, člověk co zná okolí, atd... tudíž to se to pak přežívá, když každý ví klíčové informace a dohromady znají takřka vše a umí si udělat pec, větrnou elektrárnu apod.. Další zápor je v ,,ostatních,, lidech, kteří je napadnou a mezitím kolonistou takřka nechají šrouby, háčky a další zajímavé věci.. No uvidíme jak to bude pokračovat. Zatím 3z5. ()

FloTin 

všechny recenze uživatele

Druhá série- poslední díl. Ten poslední záběr jak jsou na člunu mě fakt dostal ( Pohled na jejich budoucí domov, ale už bohužel zabraný :( ) Konec. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě působilo celkem zajímavě. Vlastně restartovat civilizaci s prostředky, které máme nyní a shopnostmi kterými disponujeme. Postupně z toho ale začala být jen další z mnoha stovek reality show. ()

Reklama

Reklama