Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zemřel bys pro ni?- Torture porno jehož necenzurovaná verze má tu správnou šťávu. Mladý pár je svázaný, ale ne skalpovaný, to oficiální text pěkně kecá. Než dojde na pilu, je čekání mučivě dlouhé, pak se vše rozjede. Náhrdelník z prstů připomene Univerzálního vojáka a uši, bradavky Fulciho Rozparovače, likvidace oka Andaluského psa a střeva dají vzpomenout na Statečné srdce a Celu. Gore efekty jsou vydařené a maniak správně cynický. Aki si ovšem nenechá jen tak něco líbit a její závěrečná řeč by rozzuřila i mrtvého. Kdysi jsem dal 3*, po dlouhých letech zvedám za splatterové finále - potěšilo a pobavilo. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Hodně brutální exploitation po japonsku, který se bohužel snaží být brutální za každou cenu a to i na úkor ostatních prvků. U exploitationu se dá násilí samozřejmě čekat, ale obyčejně bývá nabalené buď na nějaký hlubší záměr nebo má aspoň nějakou výraznější dějovou linku. V tomto případě jsem po obojím pátrala marně. Násilí zde zobrazené sice nemá jen tak někde obdoby a i ostříleným gore fanouškům se bude místy trochu zvedat kufr, ale pokud je jediným obsahem filmu, nejde to bohužel hodnotit jinak, než jako průměr. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ve třicátých letech měli cenzoři docela problém,když se filmovému gangsterovi po ráně pěstí,třeba od neúplatného policisty, zpustila z nosu červená. Jakože tohle už je brutální,fuj.(prý i Hitchcock natočil Psycho černobíle,aby scéna ve sprše nevyzněla tak krvavě,ale třeba to jsou jen drby).Kdyby se pánové cenzoři dožili tady toho,asi by už nikdy neměli problémy s tuhou stolicí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další filmová úchylnost od úchylných Japonců pro úchyly celého světa. Pokud se u tohohle bijáku nějaký úchyl ukojí dostatečně na to, aby pak nemusel něco podobného praktikovat naživo doma ve sklepě, mají takovéhle filmy smysl. Na rozdíl od běžného diváka mě ani tolik nešokovalo nějaké to explicitní ultranásilí, jako jsem spíš otráveně nadával na vyzoomovanou rozklepanou ručku, respektive na střihačskou smršť několika vyzoomovaných rozklepaných ruček. Chvílemi mi taky rvala uši hudební stopa (valčíky). Na druhou stranu mě docela příjemně překvapila rafinovanost zápletky a nečekaně groteskní konec. Takže rozporuplné pocity - na jednu stranu zajímavá okrajová záležitost, na kterou se ovšem kvůli zhovadilé kameře skoro nedá koukat. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Grotesque ač jsem od něho moc nečekal tak přesto mě v jedný věci zklamal, a to v brutalitě. Je pravda že pár scén ujde ale čekal jsem větší maso, to samé proč to je takové nedodělané? Vrah je nesympatický, nebo spíše mi nedošlo co a proč. Oběti mi byly ukradené a celkově to je takové průměrné. Ale vyloženě špatné to nebylo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama