Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Týjo, pohádka, která se dokonce dá dokoutat, toť za posledních 10 let úkaz vskutku nevídaný. A divím se podruhé, neboť za ní stojí sám troškař české pohádkové tvorby. Ne, nejde o žádný zázrak, trademarky páně režiséra jsou stále přítomny v množství větším než malém (výprava utržená ze řetězu, pištění, příliš infantilní dialogy a humor), přesto se mi nechtělo zvracet a to je co říct. Je to tak 50 %, vzhledem k uvedenému budu hodný. BTW František Němec si coby čert úkol s trháním vlasů za podobných okolností už jednou odkroutil, konkrétně v pohádce Chytrá princezna. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Milá, laskavá a přirozená pohádka :-), kterých je dnes jak šafránu. Má všechno, co má správná pohádka mít: lásku, trpělivost, odvahu, kouzla, boj dobra se zlem a v neposlední řadě krásné, interiéry i exteriéry a výpravnost. Snaha o vzkříšení klasické pohádky, a proto hodnotím více než pozitivně. :-) ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Režisér Troška podle mého názoru pohádky celkem hezky umí točit. Čertova nevěsta není výjimkou, i když mám několik výhrad. Vadily mi hodně postsynchrony, hlasy postav zní nepřirozeně. Dále neměl režisér dle mého šťastnou ruku pro výběr herců v hlavních rolích, ať již u zubícího se prosťáčka Štěpána, či u nepovedeného královského páru. David Suchařípa jednoduše není typ pro krále. Příběh je velice jednoduchý a prostý, čili malým dětem se určitě musí líbit. Bohužel starší diváky určitě neuspokojí "vysvobozovací" část pohádky. Nechybí troška humoru, ale vychválit musím především bohatou výpravu, krásné interiéry i vhodně zvolené pohledné exteriéry. Také se nadmíru povedla triková stránka filmu. Celkově se jedná o nepříliš nápaditou, ale hezkou a hezky natočenou pohádku. ()

Eliott

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem celé a tak se zdržím hodnocení hvězdami. S nejvyšší pravděpodobností bych však hodnotil odpadem. Herci jsou nesympatičtí, naivní a vůbec neumí hrát a příběh není ničím výjimečný. Ba naopak mi přijde, že Troška záměrně zkouší kopírovat úspěšné pohádky. Zejména je z toho cítit s Čerty nejsou žerty. I když je to provedeno zcela neuspokojivě, tak dnes mi bylo dokázáno, že malým holčičkám se to líbí. 20% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, tohle je jedno WTF za druhým. "Vždycky je v tom nějakej pták." - Ty ty, svatá Kryšpíno! - Myši. - Chichichi. - Šišlající čert, ha ha legrace, co bych vám nabídl k snědku? ... Po čtvrt hodině taková snůška blábolů, dementních dialogů, neschopnosti natočit zajímavě třeba štvanici, přehnaných gest pro trapné vtípky, z nichž by bylo trapně i studentům... A ten konec, to jako bylo všechno? ... Nejhorší je to herectví neherectví. Vypadá to celé jak ansámbl ochotníků. Chápu Troškovu snahu o milé, české, hřejivé až teplé pohádky, v nichž ztepilí hošani jezdí na koni v rozhalenkách, případně rovnou bez košile. Chápu, že to dělá pro ty své diváky, z nichž většina pochází z Hoštic. Ale ono to chce taky určitou umírněnost ve výrazu, soustředění na děj a příběh, dramaturga, pak raději ještě jednoho dramaturga, a hudebního skladatele, který má cit pro dění na plátně... Tady vážně ani jedna filmová složka nepodporuje druhou. Jako když vedle sebe pustíte současně Bacha, Louise Armstronga, Vaška Neckáře a Lunetic. ... A ty odkazy na jiné pohádky, no to snad ne, to mělo být vtipné? ... Dvě hvězdy za výpravu a profíka Frantu Němce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • První scénář k pohádce byl napsán 15 let před jejím ztvárněním. Troška ho měl posléze natáčet v roce 2008, ale to chyběly peníze. Když se konečně sešlo nezbytných 36 milionů, během čtyř měsíců byl upraven scénář a mohlo se začít. (Robbi)
  • Režisér Zdeněk Troška spolupracoval se herečkou Sabinou Laurinovou už během natáčení pohádky Z pekla štěstí (1999) a jejího pokračování. (LEGACY)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama