Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší česká pohádka, není to ani nejlepší Troškova pohádka, ale po tom, co předváděl v posledních letech jsem byl nakonec docela příjemně překvapen. Výprava byla trošku přeplácaná, klišé se předháněla, které bude první, a snaha vyprávět notoricky známý příběh jako by nás měl překvapovat svými zvraty, taky nebyla nejlepší volba, ale přesto všechno, to nebylo nejhorší. Když filmu odpustím afektovanou Sabinu, pitvořícího se čerta, který se marně snažil být "malej, ale šikovnej" a to věčné rozjuchané pobíhání, které jako měla být "ta" láska, tak to bylo milé, pohodové a trikově na české poměry slušné. Příjemně pobavila nepohádková dvojsmyslnost některých dialogů i několik vydařených hlášek a odkazů na českou filmovou klasiku. Nečekaně přijemný průměr. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jásejte a plesejte! 1) Hned na začátku do očí udeří strojenost a falešná výpravnost slavnosti na zámku. Pak se divákových uší zmocní příšerné dialogy a Troškův přisprostlý vlezlý humor, lidový v tom nejhorším slova smyslu. Nekvalitní herecké výkony této předlouhé pohádky pak dílu nasadí korunu. 2) Ta hvězdička je za tradičně vynikající lokace. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě narozdíl od štědrovečerní pohádky Micimutr mile překvapila. Zdeněk Troška u mě tentokrát zabodoval s tím, že se mu alespoň trochu podařilo ve mně vyvolat pocit, že sleduji klasickou pohádku. František Němec bezkonkurenční, škoda, že nedostal větší prostor, stejně jako samotné peklo a čerti v něm. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Eva je krasna princezna, to se musi nechat. Jeji nevinny vyraz tvare a velke vykulene oci dodavaji veruhodnosti princeznovske naivite a tak to ma byt, tedy myslim, tedy jsem. Postava Vaclava Sandy je take jakz takz dobre ztvarnena, rekla bych. Takovym Troskovskym stylem, jeho typickym. Tim nerikam, ze je to spatne. Vlastne se mi to i libilo. Sabina je skvela herecka, naramne me bavila i pobavila, tezko ji pasovat na kralovnu, kdyz neustale i ve svem veku vypada spise jako princezna, ale zahrala to bravurne. Kral normalni. Nic extra, nic spatneho. Zkratka nevycuhoval. Ovsem postava certa me privadela k lehkemu silenstvi, to se neda poprit. Ve sve promenene postave s kamizolou to bylo jeste horsi nez v postave certa, abych rekla pravdu. Nejen, ze herecky vykon stal temer za sebevrazdu, ale uplne nejhorsi na nem, a to v obou postavach, je jeho hlasovy prednes. Neda se poslouchat. Tehle hlas proste nebyl stvoren pro platna. Mluvi, jako kdyby umirala ryba na schodech do kostela. Mozna spise pulec. Procitene to je asi jako kdyz panenske drevo se snazi vydavat sexy vzdechy. Vyvolava stejne pocity a temi je chut vzit kus spalku a pretahnout je oba po hlave. Trosku to vylepsil vyplazovanim jazyka v podobe certa a kulicima se ocima. Ale byl to velmi chaby a tezko zaznamenatelny pokus k naprave. Upozornit ovsem musim na to, ze to neni scenarem, tahle role nabizi velke moznosti, jen se ji musi chopit herec a ne blbec. Pak me jeste pozastavuje, ze Lucifer v podani tak velkeho herce, nebyl zase tak dobre zahran. Ovsem, celkovy dojem byl uchazejici. Maloktery reziser dokaze, aby pohadkova atmosfera opet dychala. Zdenkovi se tohle velmi dari u vsech jeho pohadkovych del a tak davam horsi ctyri hvezdy. Amen. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Nejkrásnější hádance" mě bohužel Troška zklamal. Pohádka se dala aspoň o dvacet minut zkrátit, představitel Štěpána s neustále vyceněnými zuby mi vyloženě vadil, prapodivná mluva vznešeného rodu (ptáci, "deme blbě") sice rozesměje, ale do pohádky rozhodně nepatří, scénář byl naprostým výsměchem (tak neuvěřitelně trapné plnění úkolů jsem dlouho neviděla). Proč má Troška poslední dobou tendenci předabovávat herce (ten Hemala!), nechápu. Pochválit ovšem musím nádherné kostýmy a výpravu, hudba je také povedená. Vidět podruhé už ale nemusím, děkuji. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Při natáčení scény odchodu na ples zaútočila na přítomné dámy vosa. Z nějakých sedmadvaceti si vybrala právě královnu (S. Laurinová) a zapadla jí do dekoltu. Zanechala tam několik žihadel, místo samozřejmě oteklo, ale natáčení ani zdraví herečky to nijak nepoznamenalo. (Robbi)
  • Motiv třetího úkolu již byl použit u pohádky Chytrá princezna (1984), kde se ho také zhostil František Němec. (Aridara)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama