Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

RECENZE SE SPOILERY: O chlup slabší než ta první, ale furt neskutečně solidní. Tam kde excelovala první série hezky druhá série navazuje, ve stejným duchu a už určuje více směr kam se budou další série ubírat, více prokresluje postavy zkoumá jejich hloubky a meze. Dostaneme opět nové postavy. Nehorázně na celým miluju tu atmosféru ta to dovádí k dokonalosti. Ta 1. epizoda na dálnici dopíči. Napětí v této sérii funguje naprosto excelentně. Jako jen třeba ta sekvence kdy postřelí Carla, Rick je z toho naprášky nemají léky nemají prostředky jak by ho Hershel odoperoval tak Shana pošlou pro věci. Celá ta sekvence je narvaná dopaminem jak svině. Horrorový aspekty jak zmrd. Hershelova filosofie. Dialogy tu hrajou neskutečnou roli kdy si postavy pokládají ty otázky zda je vhodné aby jejich děti žili v tomto světě. Vždyť je lepší umřít než v tomhle žít atd atd. Nebo na dálnici kdy neměli žádný zásoby a hrdinové měli radost že našli dodávku s pitnou vodou. Shane je taky opravdu nedoceněná postava a jeho herec byl nepřekonatelný a samozřejmě smrt nebyla až tak zbytečná dávala smysl a bylo logický že by to k tomu vedlo. K tomu zapomínám dodat jak si Daryl krade každou svou scénu pro sebe. Ta postava je hroznej frajér a miluju ho s Rickem se určitě u mě rve o nejlepší charakter TWD a na to, že se Daryl v komiksech nevyskituje je k nevíře co s ním dokázali udělat. No a to co přišlo ve finále, kdy farma celá nakonec padne, no prostě Masterpiece s velkým M. Nemám co vytýkat sérii. Jen holt to na první sérii už nemá. Objektivně 10/10. Subjektivně 9/10. Nehorázně miluju. Furt jeden z nejlepších serošů forever ever. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech koukám znovu od začátku a nemůžu uvěřit, že jsem u 2. série (aka Farma) měla jen 3 hvězdy?! Je tu skvěle budovaný konflikt se Shanem, stýskalo se mi po Andree, je tu celá ta záhada zmizení Sophie, Daryl a jeho ozdravný pobyt v lese, jeho letmé momenty s Carol a vtipné komentáře typu "sledoval jsem stopy gum, řídíš jako asiat". Navíc Glenn se tu poprvé začíná ozývat a získává sebevědomí. Je tu stále největší strach z chodících mrtvol a zároveň strach z nadcházející zimy. What's not to like? Asi jen ty scény s Lori, které radši přeskakuju. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa niesla v duchu originálneho road movie, ale aj antifeminizmu. Matka stratí dcéru v lese, ale chodia ju hľadať len cudzí chlapi. Ona zatiaľ plače v karavane. Neskôr sa presunie plakať na priľahlú farmu, aby občas zvládla mužom za to hľadanie poďakovať. Druhá žena sa chce silou-mocou učiť strieľať, no prvýkrát to skúsi na nesprávny živý terč v podobe statočného chlapa, vracajúceho sa z výpravy po stopách spomínaného strateného dievčatka. Tretia žena ide zavolať chlapov späť, lebo sa zdržali v meste, ale po pár metroch prestane sledovať cestu a havaruje. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada patří k mým oblíbeným. Jednak zasahuje do postapo světa perfektní lokací jako je Herschelova farma, má i více dílů než řada první a prohlubují se zde i mezilidské vztahy. Okolí je krásné, příběh se točí stále okolo zombií a přežití a stále to je to právé TWD. Mezilidské vztahy jsou určitě důležitou součástí kvalitního seriálu, ale mě osobně dost vadí, že v pozdějších sériích se seriál mění a zombie a survival prvky jdou do pozadí. To tady právě není. Pro milovníky zombie je tato série žní. Stejně tak, jak sérka parádně začne, tak i tak skončí. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I can't pretend to understand God's plan, but Christ promised the resurrection of the dead. I just thought he had something a little different in mind..." povedal Hershel Greene v záverečnej časti 2. série THE WALKING DEAD. Po sérii č. 1 prišla táto, ktorá je síce o trochu pomalšia a dej sa odohráva poväčšine iba na jednom mieste, a to na Hershelovej farme, ale to jej na kvalite vôbec neuberá. Zoznamujeme sa tu s množstvom nových postáv, ako sú napríklad Maggie, Beth a už spomínaný Hershel. Prvá epizóda odštartovala celý príbeh výborne a ja som si myslel, že na napätí sa bude už len pridávať, no to sa nestalo. Po neuveriteľnom cliffhangeri na konci prvej časti sa príbeh postupne spomaľoval, no napätie zostalo stále na rovnakej úrovni. Potom tu máme niekoľko pokojných epizód, ktoré majú celkom príjemnú atmosféru. Totálny vrchol série príde v 7. epizóde, ktorá mala pre mňa absolútne nepredvídateľné zakončenie. Po nej sa príbeh opäť trochu spomaľuje, no už nie tak prudko ako v prvej polovici. Nepredvídateľných záverov je tu ešte niekoľko a všetky ma veľmi prekvapili, najmä ten na konci 12. epizódy. O poslednej, 13. časti, by som napísal jedine to, že to bola absolútne dokonalá akčná bomba a zároveň najlepšia epizóda z celej 2. série THE WALKING DEAD. Recenziu si dovolím zakončiť hláškou, tentokrát tou, ktorá vyšla z úst Darylovi: "You believe in dead people walking around?“ ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • Pred kostolom, ktorý zohráva významnú úlohu, je na nápise uvedený biblický verš Zjavenie 16:17. Je to biblický verš, ktorý opisuje Boží hnev počas apokalypsy. (molcan2)
  • Pruitt Taylor Vince (Otis) vďačí za svoju kariéru počítačovej chybe, ktorá ho zapísala do triedy dramatického umenia na strednej škole. (molcan2)

Reklama

Reklama