Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

boshke 

všechny recenze uživatele

Opravdu nečekaně dobré. Deset let staré jedničce jsem dal tehdá pouhých 40%, pár dnů zpátky v rámci opáčka průměrných 70%, ale je vidět, že Zombieland je výjimka potvrzující pravidlo, že dvojka nemůže být lepší než jednička. Oni také hlavní protagonisté měli v roce 2009 lepší části svých kariér ještě před sebou, takže jednička byla taková nízkorozpočtová jednohubka... Člověk má vždycky respekt z množení postav v dalších dílech, ale zde jsou skvělé vedlejší postavy jako Madison, Flagstaff, Berkeley či Albuquerque scénářem naštěstí dávkovány smysluplně a ranami osudu přiváděny a opět odváděny ze scény v rozumné stopáži, takže se nepřejí a je stále jasné, že tu jde o hlavní trio Tallahassee + Columbus + Wichita (sorry, Little Rock). Standardní schéma z jedničky okořeněno kategorizací zombíků, odkazy v Bílém domě či "nám normálním" jistě milou podpásovkou vůči fair trade udržitelným vegansko éterickým pozérům (velké ha ha)... 100% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $61,088,499Tržby Celosvetovo $88,878,763Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Nakoniec len ďalšie sklamanie a len potvrdenie že Ruben Fleischer je strašne slabý ani nie rutinér. Vôbec nedokáže naplno využiť dobrých hercov a načrtnutý potenciál. Ďaleko, ďaleko údernejší je aj taký Mrtví a neklidní (2013), než toto. Občas nejaký gag aj dobre padne ale na ten jeden je aj desať trápnych, pravidlá postupne prerastú do otravnosti. Stále čakáte kedy to dostane lepšiu pôdu pod nohami ale stále sa to niekam dosť statický posúva a prevažne ponúka dosť nezáživné scénky, ktoré v druhej polovici už dosť mrzia. A to bol úvod so zombii vstupujúcim na plátno dosť spružujúci. /videl v kine: 50%/ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si před pár dny pro osvěžení pustil znovu jedničku, můžu s klidem konstatovat, že dvojka se mi líbila ještě více. Sprintující nemrtví, mezi nimiž vynikají T-800, kopice mrtvých nemrtvých, nedozírné možnosti češtiny při překladu několika anglických vulgarismů (tímto děkuji překladateli titulků, páč jsem se fakt bavil) a herci, kteří se jak dobří holubi vrátili. Jen růžová blondýna Deutschová měla premiéru a mně se ta její úděsná blbka moc líbila. Co se mi moc nelíbilo, byla laciná digitální krev. Ale masakry ušly, i když, pokud jsem dobře sledoval, na střeva ven v hlavním záběru nedošlo. Nu což, vynahradily to uťaté a rozšlapané hlavy, jelikož sranda musí bejt. Hlavní myšlenka hledání domova je možná trochu zprofanovaná, ale čím je člověk starší, tím ji bere vážněji. Fajnový kombajn (vzpomněl jsme si na vrtulníku z jednoho nejmenovaného filmu) a věž v Pise konečně spadla. Nu a pak Murray, řádící jak utržený ze řetězu, to všechno dorazil. Za mě rozhodně spokojenost, jelikož v kině se často nezasměju. A tentokrát jsem se zasmál od srdce. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Čtyři hrdinové jsou zpátky. Pořád zabíjí lidožravá monstra a pořád se snaží nezabít se navzájem. Teď ale jedna z hrdinek zmizela a zbytek ji musí najít a případně zachránit. A při své cestě přes zombíky zamořenou Ameriku narazí nejen na nemrtvé, ale i na další přeživší, Elvise nebo hipíky. Druhý Zombieland by se dal považovat za kopii jedničky, protože moc nových věcí nepřináší, ale pořád je to stejně zábavné a pokud vás likvidování nemrtvých a hláškování přeživších bavilo minule, dvojka vás nezklame. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie nie na záver, ale hneď na začiatok. A tou bola pesnička od Metallicy. Inak ale tu je jasné vyvrátenie názoru istého pána, že vraj kvalitu filmu určujú herci. Tak to ani náhodou. Skvelý bol ako vždy Harrelson, veľmi dobrá Stone, tolerovať sa tentokrát dá aj Eisenberg. Jedine Zoey Deutch sa mi zdá, že trocha prehráva, hoci prefarbená na blond sa nejak podobala na Vondráčkovú (samozrejme na tú mladšiu), a to mi možno zahmlievalo úsudok. Aj keď film o zombiekoch neoznačíme za veľdielo len pre dobré herecké výkony, napriek plytkému dielu a nadmernému zabíjaniu tu boli dialógy niekedy aj vtipné. To samotné ale na kvalitu filmu nestačí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Když Wichita (Emma Stone) zmíní T700 jako první verzi zombie T800, Columbus (Jesse Eisenberg)  ji opraví a řekne, že T800 byl první model Terminátora. Ve skutečnosti byl i dřívější model, a to T600. (LaserJet)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě v Georgii od 19. ledna do 15. března 2019. (CinemaRanger)
  • Když Tallahassee (Woody Harrelson) vyhodí do vzduchu minivan granátem, jedno ze zpětných zrcátek letí kolem něj. V dalším záběru jsou obě zrcátka na místě nehledě na to, že má i neporušené čelní sklo. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama