Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

boshke 

všechny recenze uživatele

Opravdu nečekaně dobré. Deset let staré jedničce jsem dal tehdá pouhých 40%, pár dnů zpátky v rámci opáčka průměrných 70%, ale je vidět, že Zombieland je výjimka potvrzující pravidlo, že dvojka nemůže být lepší než jednička. Oni také hlavní protagonisté měli v roce 2009 lepší části svých kariér ještě před sebou, takže jednička byla taková nízkorozpočtová jednohubka... Člověk má vždycky respekt z množení postav v dalších dílech, ale zde jsou skvělé vedlejší postavy jako Madison, Flagstaff, Berkeley či Albuquerque scénářem naštěstí dávkovány smysluplně a ranami osudu přiváděny a opět odváděny ze scény v rozumné stopáži, takže se nepřejí a je stále jasné, že tu jde o hlavní trio Tallahassee + Columbus + Wichita (sorry, Little Rock). Standardní schéma z jedničky okořeněno kategorizací zombíků, odkazy v Bílém domě či "nám normálním" jistě milou podpásovkou vůči fair trade udržitelným vegansko éterickým pozérům (velké ha ha)... 100% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fleischer tu přitlačil na komedii a byť jsem si chvíli zvykal, nakonec se mi dvojka líbila i o chlup (o hvězdu ale ne) víc než první film. Přispěly k tomu i další postavy, zejména naprosto přesná blondýna Maddison.  No, dobře je to trochu laciný, ale naštěstí tu rozhodně nejde o žádný "pomosun promyšleného děje kupředu", ale  právě o tu bohapustou zábavu slepenou jednoduchým příběhem. Tedy další pohodovej cestovatelskej film a naštěstí nezkaženej žádnýma pokusama cokoliv či kohokoliv čímkoliv obohatit, to nedejbože!  A já se jdu léčit z té pomotidy a vezmu si raději rovnou čtyři tablety, jednu za  každé písmeno (ha, lepší konec komentáře než u jedničky!) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vymodlený sequel, na který fandové čekali 10 let a tak za 10 let dostaneme vzhledem k výsledkům další. Po mém znechucení z Jumanji 3 jsem se bál, jestli Soňáci to samé neprovedli Zombielandu, jemuž jsem přišel na kloub až letos při druhém zhlédnutí, což se nepotvrdilo, nebo minimálně ne zcela. Jedná se o takový ten propočítaný kalkul s více téhož (až nám ta Abigail vyrostla a zakulatila se), což jsme ovšem tak trošku chtěli a tudíž asi bude zklamáno jen málo fanoušků jedničky, jež jistě dvojku viděli o pár měsíců dříve než já. Jsem rád, že si to můj oblíbenec Woody Harrelson stále tak neskutečně dává a pevně doufám, že ještě pár let zůstane cool. Musím ještě poznamenat, že v posledních letech jsem si hodně oblíbil humor scénáristů Rhetta Reese a Paula Wernicka, takže budu taktéž doufat, že neusnou na vavřínech a vypracují se po vzoru Lorda a Millera třeba ještě výše...7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie nie na záver, ale hneď na začiatok. A tou bola pesnička od Metallicy. Inak ale tu je jasné vyvrátenie názoru istého pána, že vraj kvalitu filmu určujú herci. Tak to ani náhodou. Skvelý bol ako vždy Harrelson, veľmi dobrá Stone, tolerovať sa tentokrát dá aj Eisenberg. Jedine Zoey Deutch sa mi zdá, že trocha prehráva, hoci prefarbená na blond sa nejak podobala na Vondráčkovú (samozrejme na tú mladšiu), a to mi možno zahmlievalo úsudok. Aj keď film o zombiekoch neoznačíme za veľdielo len pre dobré herecké výkony, napriek plytkému dielu a nadmernému zabíjaniu tu boli dialógy niekedy aj vtipné. To samotné ale na kvalitu filmu nestačí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhlo dlouhých deset let, co Ruben Fleischer přišel se svou vcelku zábavnou a hlavně úspěšnou zombie komedií, která si získala na svou stranu řadu diváků a divaček. Dost dlouhá doba na to, aby vůbec někdy vzniklo další pokračování – což samozřejmě hlavně skalní fandové kvitovali s povděkem. Byl to však dobrý nápad? Přece jenom za tu dobu nám naši čtyři hrdinové už zestárli – s mladičké Little Rock se stal nakynutý parniválec, Emma Stone už taky ledasco ztratila ze svého půvabu, Eisenberg si viditelně začal pěstovat pivní báchor a snad jediný Woody Harrelson „zraje jako víno“. Však to byl také hlavně ON, kdo se stal tahounem tohoto dílu. A ač nerad přiznávám i hloupoučká Zoey Deutch – která zbylé dvě herečky strčila s přehledem do kapsy – alespoň co se atraktivity a charakteristiky její postavy týče. Jisté problémy jsem měl i se samotným scénářem. Zatímco u jedničky jsem dokázal přistoupit na pitomoučký leč zábavný a vtipný děj + kupu hlášek či srandovních situací, tak dvojka dost často parodovala sebe sama (jedničku), trefného humoru ubylo a spíše přibylo trapných momentů a nudnějších chvilek. I tak jsem si však i zde nalezl několik opravdu povedených scén a legračních pasáží, které dokázali udržet kvalitu tohoto pokračování alespoň na průměrné úrovni. Navíc mě víc než samotný závěr pobavila potitulková scéna s Billem Murraym. 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Bionafta má bod vznícení kolem 130°C (běžná nafta cca 52°C), což znamená, že by tak lehce nezapálili vyteklou naftu. (LaserJet)
  • Když Tallahassee (Woody Harrelson) vyhodí do vzduchu minivan granátem, jedno ze zpětných zrcátek letí kolem něj. V dalším záběru jsou obě zrcátka na místě nehledě na to, že má i neporušené čelní sklo. (LaserJet)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě v Georgii od 19. ledna do 15. března 2019. (CinemaRanger)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama