Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (690)

brit84 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná pecka mezi novinkama. Byl jsem na štíru, jestli dát plný hodnocení. Ale ať nežeru, myslím že tohle za to stojí. Kdo viděl aspoň jeden díl ze série, bude mu jasný, že to bude pořád o tom samým. Jenže konec je fakt super, takže běžte do toho! Nesmím ale opomenout, že je důležité vidět jedničku, jinak konec nepochopíte. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Od tohoto pokračování jsem již neočekával téměř nic dobrého, ale opak je pravdou. I když to nebyl žádný zázrak, film si stále udržuje tempo předešlých pokračování. Smrti jsou stále nápadité, film odsýpá a herci jsou dobří. Extra body si film vyslouží za nápaditý konec s odkazem na jedničku. Skvělé ukončení série. 70% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Film začíná děsivou vizí, která vypadá až příliš reálně, než aby ji bylo možné ignorovat, pár lidí se zachrání před jistou smrtí a pak si pro jednoho po druhém přichází samotná smrt. Abych byl upřímný, tak už si ani nepamatuji, kolik dílů z této série jsem viděl, ale myslím, že jsem viděl všechny díly s výjimkou třetího. A pokud mám tento film porovnávat s předchozími díly, tak toto je jednoznačně jeden z těch lepších dílů, skoro bych řekl, že se tento díl přibližuje svou kvalitou prvnímu dílu celé série. Úvodní smrtící vize je propracovaná do nejmenších detailů a co do způsobů smrti je velice nápaditá a originální, co se týče následných, už reálných úmrtí jednotlivých hrdinů, tak jsme svědky občas velice zajímavé a neotřelé nápaditosti filmových tvůrců, některé z těch způsobů smrti by mě nikdy nenapadly, takže za tohle film sbírá plusové body, stejně jako za nový a o to více překvapivější inovativní prvek, že přeživší můžou přelstít smrt, když místo nich zemře někdo jiný, jehož čas ještě nenastal. To byla zajímavá a originální inovace, ze které se možná dalo vytěžit o něco víc, ale i tak role této inovace v ději byla dostačující. A závěr filmu, který odkazuje na první díl, ten mi udělal nesmírnou radost a potěšil mě. Celkově jsem tímto pátým dílem legendární hororové série nadšený a rozhodl jsem se udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÁR ŠŤASTLIVCŮ, KTEŘÍ PŘEŽILI KATASTROFU, UMÍRAJÍ JEDEN PO DRUHÉM“....... /// Stejný věci, stejnej průběh ...JAK JSI TO VĚDĚL? To je fakt důležitá otázka!, protože šťastnou osmičku čeká nejistá budoucnost... Baví mě napětí ve stylu ,,tak už kurva umři!“ Řada nešťastných náhod končících smrtí.... (líbí se mi když umíraj o samotě) a vzorec smrti versus teorie přežití. Škoda, že finále je obyčejný a kapku nudný. Tahle série, přestože recykluje stále stejnej nápad má na čem stavět (ano, možná i na kozách mladejch holek). Záleží zřejmě jen na nás, jak dlouho tu bude. Mám dojem, že pokračování je NEZVRATNÝ. OSUD? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy přestává bejt gymnastika nudnej sport. 2.) Nevím, kdy je zbytečný volat 911. 3.) Uvidím, jak se může zvrtnout akupunktura. 4.) Myslím, že neexistuje nic, co by mi zabránilo dopsat tenhle ko 5.) Thx za titule ,,Adonai“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně dobré a nápadité pokračování už rutinní série, nad kterou jsem už po třetím díle zlomil hůl. O to víc jsem ale nakonec byl překvapen. Jasný, příběhově je to pořád to samý a herci jsem přiběhli z reklamy na šampón, ale nový režisér přinesl do zajetých kolejí konečně pár nových nápadů. A hlavně přinesl humor a nadhled, který jsem zde postrádal již od 2. dílu. Celý se to totiž naštěstí nebere moc vážně, v jednotlivých smrtících scénách si režisér až sympaticky hraje s divákem a celý to hodně rychle uteče. Navíc finální pointa mě hodně potěšila a mohla by fungovat i jako takový zakončení celý série. I když toho se asi jen tak nedočkáme. 70% P. S. - Úvodní nehoda je jako vždy nejlepší scéna z filmu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V autobuse se dozvíme, že zaměstnanci jedou na 180. firemní setkání. Název restaurace, ve které pracuje Sam (Nicholas D’Agosto), je "Le Cafe Miro 81". Když si název přečteme pozpátku, tak první tři znaky vypadají také jako číslo 180, které se v celé sérii často opakuje. Jde o odkaz na číslo letu z prvního filmu. (Duoscop)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama