Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (690)

Radko 

všechny recenze uživatele

Úchvatný úvod na moste strieda nastavovaná kaša z predchádzajúcich dielov. Návšteva čínskeho masérskeho salónu s bonusom v podobe akupunktúry nemá chybu. Spolu s gymnastickými scénami na kladine a kruhoch a skratkovitým, no zato veľmi úderným záverom filmu vyzdvihuje piaty diel nezvratného osudu do jemne nadpriemerného hodnotenia ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Když padal most, tak jsem ani nedýchal. Napětí, skvělé herecké obsazení a zajímavý konec. Bohužel, už 2 roky se chystám na laserovou operací očí a díky tomu, co jsem ve filmu viděl, to zase odkládám :-( Jinak jsem se bavil. Už se těším na BLU RAY. dne 28.01.2012 - TAK BLU RAY paráda, film nemá chybu. DTS,zvuk - už jsem to viděl 5 x a vždy jsem při padání mostu nadšením zatleskal :-) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Film začíná děsivou vizí, která vypadá až příliš reálně, než aby ji bylo možné ignorovat, pár lidí se zachrání před jistou smrtí a pak si pro jednoho po druhém přichází samotná smrt. Abych byl upřímný, tak už si ani nepamatuji, kolik dílů z této série jsem viděl, ale myslím, že jsem viděl všechny díly s výjimkou třetího. A pokud mám tento film porovnávat s předchozími díly, tak toto je jednoznačně jeden z těch lepších dílů, skoro bych řekl, že se tento díl přibližuje svou kvalitou prvnímu dílu celé série. Úvodní smrtící vize je propracovaná do nejmenších detailů a co do způsobů smrti je velice nápaditá a originální, co se týče následných, už reálných úmrtí jednotlivých hrdinů, tak jsme svědky občas velice zajímavé a neotřelé nápaditosti filmových tvůrců, některé z těch způsobů smrti by mě nikdy nenapadly, takže za tohle film sbírá plusové body, stejně jako za nový a o to více překvapivější inovativní prvek, že přeživší můžou přelstít smrt, když místo nich zemře někdo jiný, jehož čas ještě nenastal. To byla zajímavá a originální inovace, ze které se možná dalo vytěžit o něco víc, ale i tak role této inovace v ději byla dostačující. A závěr filmu, který odkazuje na první díl, ten mi udělal nesmírnou radost a potěšil mě. Celkově jsem tímto pátým dílem legendární hororové série nadšený a rozhodl jsem se udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je už piatym dielom tejto celkom slušnej série. Príbeh je prakticky úplne totožný s predchádzajúcimi dielmi, opäť má mladík vidinu katastrofy, ktorá za chvíľu nastane a tak okrem seba zachráni ešte niekoľko svojich kolegov, priateľov, ale smrť po nich začne ísť. Spracovanie nie je zlé, ale až tak moc ma nezaujalo, celý film sa dá bez problémov pozerať, nenašiel som tu žiadne skutočne slabé miesto, ktoré by mohlo nudiť, ale to nič nemení na tom, že po pomerne vydarenom úvode až na pár výnimiek nič výraznejšie nezaujme, až úplný záver, ktorý celkový dej série prepojí príjemne poteší. A nový nápad s možnosťou zabitia niekoho iného ako svoju náhradu síce nie je úplne zlý, ale má tu len málo priestoru a pre film prakticky mizivý význam. Čo sa týka samotných úmrtí, tak úvodná scéna na moste ako celok pôsobí dobrým dojmom, rozpadávajúci most s množstvom dopravných prostriedkov a hlavne z diaľky vyzerá výborne, ale už samotnú úmrtia na ňom až na možno jednu, dve výnimky moc nezaujmú a navyše sú až príliš viditeľne animované, takže moc dobrý dojem rozhodne neurobia a radové úmrtia sú na tom určite lepšie ako v predchádzajúcom diely, hlavne to už zase pôsobí uveriteľnejšie, keďže tu už našťastie smrť nič nepresúva, nezapína a podobne a tvorcovia si na nich aj dali celkom záležať, ale až na skvelo vymyslenú smrť gymnastky ma už žiadna výraznejšie nezaujala. Herecké obsadenie je iba priemerné, síce sú hlavné postavy o niečo lepšie ako v štvorke, ale opäť je to prakticky rovnako pôsobiaca zostava ako už posledné dva diely, čo už začína dosť nudiť, chcelo by to výraznú zmenu, ale zase poteší Tony Todd vo vedľajšej úlohe alebo postava vyšetrovateľa. Réžia je len priemerná, síce sa vizuálne na film pozerá dobre, ale pokusy o atmosféru vôbec nefungujú a technická stránka až na tie radové úmrtia na moste nesklame. Takže je to po všetkých stránkach lepší diel ako štvorka, ale už sa neubránim pocitu zbytočnosti, ak už tvorcovia neprídu s niečím úplne novým, čo by sériu výrazne oživilo, tak dúfam, že toto je posledný diel. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další pokračování přichází v plné síle. Vedle jedničky a dvojky jde zřejmě o nejpodařenější (rozuměj mordy jsou promyšlené, nečekané a sympaticky zábavné, postavy se nechovají úplně hloupě) díl. Zase tu máme skupinku mladých lidí, kteří se jeden po druhém mohou (ne)těšit na odpočinek šest stop pod zemí. Škoda jen, že po zhruba hodince začne jeden z přeživších kalkulovat vykoupením sebe sama skrze smrt někoho jiného a tahle epizodka se nepříjemně vleče a hlavně není ani zdaleka tak cool jako předešlé dění na plátně. Vedle toho naopak potěší provázání na první díl (pamětníci zaplesají), bohužel, stačil ale pouze náznak toho, co se stane a měl bych z finále lepší pocit než z další porce rozmašírovaných těl. To by ale tvůrcům nemilosrdné teenagerovské publikum neodpustilo, kdyby film utnuli poté, co „skupinku z jedničky vykopnou z letadla“.. Přepálené 4*, ale proč ne.. Tak či onak, už teď se těším na Final Destination 10.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • V autobuse se dozvíme, že zaměstnanci jedou na 180. firemní setkání. Název restaurace, ve které pracuje Sam (Nicholas D’Agosto), je "Le Cafe Miro 81". Když si název přečteme pozpátku, tak první tři znaky vypadají také jako číslo 180, které se v celé sérii často opakuje. Jde o odkaz na číslo letu z prvního filmu. (Duoscop)
  • Během smrti telefonujícího muže v autobuse, padá autobus samovolně z mostu. Při scéně, kdy se všichni zachrání, je však v dálce vidět, jak najednou padá dolů přímo i s kusem mostu. (PECHY15)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama