Reklama

Reklama

Sherlock - Série 2

(série)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Aby Sherlock vyvázl ze složitých plánů nebezpečné a atraktivní Irene Adler, bude potřebovat všechny své pozoruhodné schopnosti. (Netflix)

Recenze (35)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na prostřední díl, který sice je asi nejznámější počin Sherlocka Holmese, ale nedostalo se mu až tak kvalitního ztvárnění, jak bych čekala, si troufám říct, že druhá série je o něco ostřejší. Sice se mi zdá, že tady už tolik nezabrouzdáme do tajemné "mind palace", ale i přesto Sherlockovy počiny jsou strhující. Co dodat, Moriarty prostě tomu dodává šťávu. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rekapitulácia hodnotení znie nasledovne: 4-4-5. Napriek tomu nemôžem hodnotiť 2. sériu celkovo inak ako naplno, vysvetlenie je nasledovne rozvrstvené: 1. Časť s Irene Adler bola na prvé pozretie priťažká, pri druhom môžem pokojne vypáliť 5 hviezd. 2. Pes Baskervilský bol thrillerové predstavenie, z ktorého som skoro pustil do gatí, no - podobne ako v prípade S01E02 - nebol to úplne môj sherlockovský šialok kávy. A potom je tu 3. dôvod = 3. časť 2. série, ktorá je jedným z najdokonalejších filmárskych počinov, aké som kedy videl. To zmietlo akékoľvek pochyby zo stola... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nezůstává své starší sestřičce ani sama sobě nic dlužna ... v průběhu vyšetřování neobyčejně rafinovaně - jakoby mimoděk odkrývá další stránky osobnosti milého Sherlocka ... a s poněkud marnivou, maličko nedůtklivou vzdorovitostí zakolísá jen v blízkosti vojenské základny Baskerville, aby se v pravý čas vzpamatovala a završila svůj poslední příběh vpravdě nepřekonatelným (a nepřekonaným) finále: S nedbalou elegancí .... ve velkém stylu ... zvolí cosi na způsob oslňujícího, leč vkusného, důmyslně odpalovaného ohňostroje. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhé sérii je bohužel cítit, že autoři vlastně moc netušili, kolik těch sérií bude a co s nimi mají dělat. První díl je naprosto excelentní, nejspíš protože se nesnaží hrát si na nic moc víc - je to další případ, který Sherlock řeší. Druhý díl je pořád dobrý a zajímavý, ale už dost rozpačitý. A třetí díl který se snaží o dekonstrukci postavy Sherlocka a o jeho zobrazení jako upjatého maniaka kterého lze přimět věřit totálním šílenostem, i když se jednoduché vysvětlení přímo nabízí, sérii v závěru totálně sestřeluje - každopádně první dva díly si ty souhrné 4* zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Sherlocka Holmesa mám najradšej Psa baskervillského a práve aj jeho adaptácie sme sa dočkali v druhej sérii. Avšak vzhľadom na to, že scenáre tohto seriálu sú aktualizované do súčasnosti, nakoniec je to s tým psom trocha inak, než by ste mohli čakať a za seba dodávam, že "horšie". Takisto od atmosféry som čakal viac pochmúrnosti a hmly. Škandál v Belgravii taká sherlockovská "klasika" a posledná časť... čo dodať, smrť. Ale nebojte sa, je to ako ten vtip z Doby ľadovej. "Zomrel som... Ale prežil som to." ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)
  • Na konci Sherlock (Benedict Cumberbatch) prohlásí: "I am going to see a man about a dog," což je slangová fráze, která znamená: "dojít si na velkou". Zároveň jde o narážku na titulního psa. (Timak)
  • Holmes (Benedict Cumberbatch) pronese známý výrok z povídky "Znamení čtyř" Arthura Conana Doylea: "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější.“ Dr. Watson (Martin Freeman) ho poté nazve Spockem. Spock použije stejnou hlášku ve filmu Star Trek VI: Neobjevená země (1991). Cumberbatch si rok poté zahrál v nové verzi Star Treku (2013). (Lorge)

Reklama

Reklama